Doorgaan naar hoofdcontent

Frokkie en Lola

 

Ken je dit leuke stel? Dit zijn Frokkie en Lola, ontworpen door Studio Buskruit.
Een tijdje geleden namen zij contact met mij op of ik Frokkie en Lola wilde haken, natuurlijk wilde ik dat! Het was een leuke uitdaging en het resultaat mag er wezen al zeg ik het zelf :-)

 Wil je je eigen Frokkie en Lola haken? Dat kan! Je kan het patroon bestellen in mijn webshop.

Weet je nog dat kleine sneakje die ik in maart geplaatst had? Dat werd de schoen van Frokkie :-)

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Zo zeg Mriek, die zijn wel heel erg supersonisch goed gelukt! Wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik ken Frokkie en Lola heel goed, Karin stuurde me de originele kleurplaten waar ik animaties van mocht maken. Ze zijn zo leuk maar moet altijd even wennen aan witte kikkers:-)
  Als gehaakt duo zijn ze ook geweldig, ga je zelf de patronen verkopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De patronen zijn bij mij (www.madebymriek.nl) en in de webshop van Frokkie en Lola (www.frokkieenlola.nl) te bestellen.
   Je maakt mij nu wel nieuwschierig naar de animatie's! :-D

   Verwijderen
  2. http://www.animaatjes.com/Frokkie_en_Lola.htm
   Dit is mijn animatie site, door tijd gebrek kom ik er de laatste tijd niet meer aan toe (helaas)

   Verwijderen
 3. Ik had nog nooit van ze gehoord maar leuk stel! Knap zeg, dat je ze zo goed gelijkend kunt haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gemaakt!
  Wat leuk zo'n opdrachtje!!

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zien die er ontzettend leuk uit, ook al ken ik ze niet. Denk wel dat ik die ook graag zou willen maken.
  Groetjes, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gaaf! Jeetje, Marieke. Ze zijn echt heel erg goed gelukt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontzettend knap dat je dat kunt!
  Weet je dat ik na een bezoekje naar die website (daar staan ze trouwens super mooi te wezen) :-)
  pas besef dat het om kikkers gaat....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. They are so cute!! congratulations!! beautiful job.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuk, heb ze gelijk besteld!

  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Ik ga het anders doen

Hallo lieve lezers bij made by Mriek :-)

Het is wat stil geweest de laatste week, hier op mijn blog, maar ook op Youtube, Instagram en Facebook. Dat is natuurlijk niet zomaar, ik ben namelijk begonnen bij een nieuwe werkgever (jeeeey!) en hierdoor staat made by Mriek even op een wat lager pitje.

De eerste weken probeerde ik gewoon door te gaan met 2 blogs en 2 vlogs per week, maar ik hou zo geen haaktijd meer over en dat is toch wat ik het liefste doe, lekker haken :-) En als ik niet haak heb ik jullie ook niks nieuws te vertellen of te laten zien, dan worden mijn blogs en vlogs wel een hele saaie bedoeling xD

Dus heb ik besloten om nog 1 keer per week een vlog online te zetten (op zondag, vandaag dus :-D) en 1 keer per week te bloggen op donderdag. Zo kan je lekker verspreid in de week iig iets van mij online vinden ;-)


Deze week heb ik lekker gewerkt aan het blok van Perkamentus voor mijn Harry Potter deken. Als hij af is volgt er een blog :-)


Geniet van de vlog van vandaag! Ik ben …

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Cadeauzak

Vorig jaar was onze eerste Sinterklaas met de kleine meid erbij. Twee maanden oud dus ze snapte er nog geen drol van, maar ik wilde het niet voorbij laten gaan, dus Sint en zijn Pieten kwamen cadeautjes langsbrengen op pakjesavond.

Ze hadden niet een gewone jute zak mee, maar een speciale. Van fleece gemaakt met een gehaakt zakje voorop waar plek was voor een gedicht.  Het idee kreeg ik van ByClaire, die een paar jaar geleden haar eigen Sinterklaas zakken maakte :-)
Liefs,
Mriek

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…