Doorgaan naar hoofdcontent

week 14 - 2012


Amineko presenteert u: mijn laatste project voor het fibromyalgie traject!
We moesten een collage maken waar je je goed door gaat voelen, voor als het even niet zo lekker gaat.
Ik denk dat de meeste dingen wel voorzich spreken :-)

Het memobord zonder foto's is ook echt Mriek!


Ik heb mijn vader en vrouw nog naar de Ikea bij hun in de buurt laten gaan voor dit stofje, want hier was hij uitverkocht en ze wisten niet wanneer hij weer zou komen. En ja, Mriek moest dat stofje hebben ;-) Nogmaals dankjulliewel! :-D

Het fibromyalgie traject is op het eindgesprek na afgelopen. Ik heb een hoop geleerd en het heeft mij echt geholpen! Een jaar geleden dacht ik dat ik het zelf allemaal aankon, maar ik ben blij dat ik hiernaartoe ben gegaan. Het heeft me verder geholpen dat ik mijn leven weer verder kan oppakken :-)

Op naar de toekomst! :-D

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Heel mooi dat je het gevoel hebt ook echt wat aan het traject te hebben, dat je er energie in hebt gestoken en er wat voor terug krijgt.
  Het bord is zowel leeg als vol heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoe doe jij dit allemaal met fybro?
  Ik heb het zelf ook en je kan vaak maar zo kort iets doen en je wil zo graag meer.Kan ik je niet mailen?
  gr. Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je mag mij altijd mailen!
   madebymriek @ gmail . com (zonder spaties)

   Verwijderen
 3. ik vind dat memobord veel te schoon om er vanalles op te hangen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi stofje ! Fijn dat je zo veel aan het traject hebt gehad en nu weer verder kunt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik 😳) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! 😄
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek