Doorgaan naar hoofdcontent

Haken in de tram

Gister zat ik na een zware ochtend op weg naar huis te haken in de tram. Lekker ff mn koppie leegmaken en ontspannen.
Tijdens het haken wordt ik aangestaard door een meneer die uitgebreidt zat te bekijken wat ik nou deed. Ik wist mezelf geen houding te geven en haakte stug door, ondertussen naar buiten kijkend. Ik kijk zijn kant op en hij vraagt wat ik aan het doen ben waarop ik antwoord haken. Hoe duur is dat ding (wijzend naar mijn granny poncho in de maak)? was zijn volgende vraag ik zeg hij is niet te koop, hij is voor mezelf. Hoe lang doe je dat al? Twee, drie jaar zeg ik. Wow, dan ben je echt een professional en hij doet me na hoe ik zit te haken.
Ik vond dit best grappig om te ervaren, hoe ongemakkelijk je kan voelen omdat iemand je aanstaart omdat je wat 'bijzonders' doet. En als je dan een kort gesprekje hebt gehad dat het dan totaal niet meer ongemakkelijk voelt en hij je dan best grappig immiteerd en complimenten geeft. Die kan ik toch mooi in mijn zak steken! :-D

Liefs,
Mriek

Pin It

Naar aanleiding van de reactie's wil ik dit nog zeggen:
Probeer te haken in het openbaar. Je zal waarschijnlijk wel een paar starende mensen om je heen zien, maar deze zullen zich meer verwonderen over het feit dat je het kan. Daarnaast krijg je misschien nog een aantal leuke gesprekken met degene die je aan durven te spreken. De reden dat ik deze online heb gezet is omdat ik me echt ongemakkelijk voelde hoe die meneer naar mij keek, maar uiteindelijk bleek hij het heel bijzonder en leuk te vinden!
Probeer het uit. Mochten mensen je aanstaren, niks van aan trekken. Jij vindt het leuk om te doen, wat maakt het uit wat anderen vinden?! ;-)

Reacties

 1. Ah, wat dapper om zo te haken in het openbaar! Ik voel me altijd net wat te oncomfortabel door de starende mensen dan..
  Maar het is leuk om te lezen hoe positief die man erop reageerde, haha! =)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niks van aantrekken en gewoon doen, haken in het openbaar! Ik heb altijd wel een haakwerkje in mijn tas zitten, ook vaker reactie's gehad, maar deze vond ik wel erg leuk! :-D

   Verwijderen
 2. Ja leuk toch als je waardering krijgt voor wat je doet, en een praatje met iemand maakt ook vaak mensen blij,
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken dat wel, ik haak bijna dagelijks in de trein. Ik heb de leukste gesprekjes met voornamelijk wat oudere dames, die dat vroeger ook deden en weer helemaal enthousiast worden bij het zien van de naald en het bolletje wol. Zo leuk!
  Een enkele keer moeten mensen lachen, sommigen zitten vol verbazing te staren, maar de meeste mensen reageren aangenaam verrast en vinden het leuk. Da's mooi, want ik vind het ook leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, super he. Kan me perfect voorstellen hoe je je voelde. Maar de poncho ziet er alvast superleuk uit. De kleuren zijn 'fab'! Liefs, Helen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha leuk verhaal :-)
  Je poncho gaat zo te zien heel mooi worden !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die meneer heeft toch mooi voor een gekleurd randje aan je ochtend gezorgd! :-)

  (het zijn de kleine dingen die het doen)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi dat die man zo leuk reageerde.
  Mooi verhaal hij word ook mooi de poncho.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt leuk dat je lekker gaat haken in de tram! Zal het zelf niet echt durfen.. Grappig hoe de meneer daar dan op reageert, zo maak je nog eens wat mee in de tram!
  Groetjes Rosanne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je poncho is heel leuk, lekker felle kleurtjes.
  Wat jij in de trein mee maakte heb ik al diverse keren mee gemaakt tijdens het wachten in het ziekenhuis. Soms is het spreekuur uitgelopen of moet je meerder onderzoeken op een dag en dan is een haakwerkje een mooie afleiding maar je ziet de mensen dan ook kijken en denken wat maakt ze toch. En uiteindelijk wordt de nieuwsgierigheid vaak te groot en worden er vragen gesteld, heel grappig is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook in het ziekenhuis zitten haken, loopt meestal uit. In ziekenhuis met mijn moeder zitten haken en een mevrouw zei 'In Turkije zie ik de oudere dames alleen maar haken, ik heb nog nooit Hollandse en jonge dames zien haken!' dat is ook leuk om te horen :-D

   Verwijderen
 10. Lekker haken in de tram! leuk die reactie van die man! Zelf neem ik ook altijd een haakwerkje mee voor onderweg, maakt me niet uit waar ik zit of ben...groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk als de mensen zo reageren. Ik heb een haakwerkje vorige week meegenomen naar het ziekenhuis omdat we daar meestal lang moeten wachten. Mijn dochter zei toen ze zag wat ik uit de tas haalde, zo lijk je wel een oma. hihi. Maar ik ben mooi weer een eindje verder gekomen met mijn haakwerkje. Ik had toch maar een heel kleintje meegenomen, viel eigenlijk helemaal niet op hihi.

  Lekker doorhaken hoor of je nu thuis bent of onderweg.

  Groetjes Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En al die kleine stukjes zijn samen toch een groot stuk! :-)

   Verwijderen
 12. Dat vind ik nu juist zo leuk van mensen dat ze spontaan zijn en gemeende complimenten geven. Heerlijk toch!! Als iedereen eens zo aardig was zou de wereld er heel anders uitzien.

  Groetjes, dinah

  Trouwens ik vind je poncho ook heel erg mooi ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dankjulliewel voor alle reactie's en complimenten over de poncho! Ik ben nu bezig met toer 31, ik heb er nog een hoop te gaan, kost toch meer tijd dan ik had gedacht, maar dan heb je ook wat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. leuke poncho! mooie kleuren, leuk verhaal ook, ik haak ook in het openbaar, trek me van die starende blikken niets aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk!
  En zo herkenbaar :-)
  Ik had laatst in het zwembad dat een mevrouw naar me toe kwam en zei jaloers te zijn
  dat ik het zo in het openbaar durfde....(!)
  Jammer dat veel mensen dat drempeltje net niet over durfen...
  wij blijven gewoon het goede voorbeeld geven toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik blijf haken in het openbaar! Gister nog in de bus :-D Toch mooi weer een toertje om mijn granny poncho heen :-D
   Ik wil nog zeggen: Ga gewoon haken in het openbaar! Ja, je krijgt starende mensen omdat ze verwondert zitten te kijken wat je nou eigenlijk aan het doen bent, maar je krijgt ook de leukste en mooiste gesprekken! Ik heb er al heel wat. De reden dat ik deze online heb gezet is omdat ik me echt ongemakkelijk voelde hoe die meneer naar mij keek, maar uiteindelijk bleek hij het heel bijzonder en leuk te vinden!

   Verwijderen
 16. Wat je maakt op de foto ziet er mooi uit.
  Ik vind wat je schrijft zoooo herkenbaar, ik durf het bijna nergens 'zomaar' te doen, behalve als ik op een rustig plekje in de trein zit. Raar eigenlijk. Leuk dat je je ervaringen deelt, daar heb ik iets aan, namelijk dat ik het me niet zo moet aantrekken als mensen naar me staren.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Helemaal mee eens! Als mensen horen dat ik haak vinden ze het suf en ouderwets maar als ze dan zien wat ik heb gemaakt, staan er altijd verbaasd over, zo leuk en mooi! Dus inderdaad: haken waar je maar kunt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zit altijd te haken of te breien in de trein doe ik al jaren.
  Krijg altijd leuke reacties

  Gewoon doen dus

  groeten Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ik heb laatst in de trein zitten haken, het voelde als een bevrijding want ik durfde het ook nooit, maar het was uiteindelijk helemaal niet zo eng!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik haak (of brei) maar net waar en wanneer het uitkomt: een wachtruimte, tijdens visite, op de camping, bij het zwembad, in de auto (alleen als ik mee rij!) op de tribune, etc. En ook in de tram!
  Juist haken gaat zo lekker in de tram. Geen gedoe en geprik met pennen zoals bij breien. Vroeger deed ik wel veel breien in de metro, maar daar heb je dan ook iets meer ruimte.
  Ik heb vaak een (mini) haakwerkje in mijn jaszak - op dit moment schaatsjes welke mijn dochter als bedankje wil geven aan haar juffen van het kunstschaatsen. Ik doe 1 schaats per retourtje (als ik kan zitten want staand lukt me nog niet zo goed - dat gewiebel...) dus met 3 reisdagen per week red ik het vast wel voor 29 dec.
  En eigenlijk weet ik niet of het bijzonder is of zo... doe het gewoon en ben er nog nooit raar door aangekeken of op aangesproken.

  Groetjes,
  Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 21. haha ik haak ook in de trein en heb zelfs eens een keer gehad dat een oma gewoon ineens het hangende gedeelte van mijn werk oppakte en bewonderde. wij zaten samen in een 4 zits en naast ons ook 2 vrouwn in een 4 zits en de rest van de treinreis hebben we gezellig gepraat. Ik 23 met nog een ander meisje, dan nog een vrouw die de leeftijd van rond de 40/50 en de oma. Het was heel gezellig ineens in de trein! dus ik zeg inderdaad: DOEN!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)