Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe ontwerpjes!

Mijn blogje bestaat vandaag 2 jaar! En om dat te vieren en omdat ik een hoop nieuwe ontwerpjes heb onthul ik t/m a.s. zondag elke dag een nieuw ontwerpje die ik heb gemaakt!

Ik trap meteen af met ...

een cupcake goudvis

en ...

een cupcake kwal!

Hoe vinden jullie ze?

Vanaf zondagavond is het patroon van deze twee te bestellen in mijn webshop :-D

Morgen de volgende onthulling! :-D

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Gefeliciteerd hoor. 2 jaar alweer. Supergaaf! Groet, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat met het tweejarig bestaan!
  De goudvis is leuk zeg :) ben benieuwd naar de andere onthullingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! 2 jaar al... ik zag gisteren dat ik eergisteren 1 jaar had geblogd, vind ik al heel wat, hihi.

  Ik vind vooral de goudvis om te zoenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd hoor, leuke cuppies heb je weer gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd! En wat weer leuke cupcake's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gefeliciteerd met het 2 jarige bestaan van je superblog,
  en wat maak je toch elke keer weer leuke en mooie dingen
  een plezier is het om jou blog te volgen,
  op naar weer een jaar erbij,

  groetjes hester

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met je blog!!
  Ben langzamerhand ook aan het opstarten weer.
  Maar het haken ligt even op een heel erg laag pitje.
  En mijn webshopje is ook nog even gesloten.

  Hoe gaat het bij jou? Loopt het allemaal een beetje??

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toppie oppie!!! Vis en kwal zijn net als de rest van de Familie cupcake weer onwijssssssssss leuk geworden.
  En ook mijn felicitaties voor je 2 jarig Blogbestaan. Tijd gaat snel "when your having fun".

  groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd en nog heeeel lang door gaan :-)
  Ze zijn leuk !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd!!! Ze zijn leuk! De goudvis vind ik helemaal geweldig!!!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van harte gefeliciteerd met je tweede verjaardag !!!! Ik wens je nog heel veel mooie blogjaren. Je patronen zijn enig!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek