Doorgaan naar hoofdcontent

Work In Progress

De Amineko's waren mij goed aan het helpen bij het haken van mijn sjaal, totdat mn geel op was... Helaas was ik toen niet in de gelegenheid om bolletjes te kopen. Ik wilde wel wat haken, maar wat?

De laatste tijd heb ik het 's avonds steeds koud, dus bedacht ik mij dat een gehaakte poncho misschien wel lekker zou zijn. Ik wist dat 'Le monde du sucrette' een mooi patroon op haar blog had staan en dat dat op dit moment een 'crochet-a-long' werkje is. Dus die werd het.

Welke kleuren zou ik gebruiken? Ik heb nog veel verschillende merken en kleuren katoen liggen waar ik amper wat mee doe. Mijn voorraad is ook wel erg groot, dus mooi tijd om die uit te dunnen! Het wordt dus een 'mix and match' van kleuren en merken. Is er een kleur op? Geen probleem want er zit toch geen kleurpatroon in! :-)

Ik ben lekker bezig met wat dingetjes voor mezelf te haken, wat haak jij op dit moment?

Liefs,
Mriek


Pin It

Reacties

 1. Hij ziet er al goed uit..! ben benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat doe je goed, lief zijn voor jezelf (nu een keer dubbel: je bent lekker bezig en hebt het straks lekker warm) ;-)
  Ik heb de vierkantjes voor mijn deken er maar weer eens bijgepakt.


  Maar waar ik ook erg nieuwsgierig naar ben: waarom waren de Amineko's laatst nou boos op jou?
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn al niet meer boos, gelukkig maar hoe zou het anders moeten met mijn project 52?! ;-) De reden volgt nog :-D

   Verwijderen
 3. Herkenbaar! Ik ben momenteel bezig met een babydeken (of sprei), een tas en een sjaal. Wolletje op? Verder aan een ander project!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerljk een warme omslag doek mooi hoor

  en wat ik aan het haken ben........ een poppetje

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De kleuren zijn al prachtig, dus dit gaat helemaal goed komen, ben benieuwd naar het eind resultaat! Ik ben nog steeds granny tassen aan het haken, de 2e is net klaar en dan nog een 3e tas, voor mijn andere dochter, maar die heeft het vierkant zelf gehaakt, ik doe dan de voering en de rest.... groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek