Doorgaan naar hoofdcontent

Kraamcadeau's

Er is een klein mannetje geboren in onze vriendenkring en dat verdiende zelfgemaakte cadeautjes! Twee had ik er nog in huis, maar ik heb ook wat nieuws gehaakt.

Als eerste kreeg hij de gehaakte helicopter, uit het boekje 'Babycadeautjes haken' van Annemarie Arts


Als tweede kregen papa en mama het baby gelukspoppetje, uit het boekje 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.


En deze schattige sokjes heb ik als laatste voor hem gehaakt. Er zit een rammeltje in het hoofdje van de matroos. Het zijn rammelsokjes :-D Ze komen uit het boekje 'Babyspeelgoed haken' ook van Annemarie Arts.


Met dank aan mijn lieve haakvriendinnetje Annemarie voor al die leuke patronen in die leuke boekjes!


Afgelopen zaterdag hebben we het 'kraampakket' gegeven aan de trotse ouders van de kleine man. Het is goed ontvangen! :-D


Benieuwd naar de boekjes? Je kan ze bestellen bij www.haakidee.nl!

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Ohhhh dat ziet er mooi en schattig uit !!!!
  Ik zie dat ik er nog boekjes bij moet kopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zal wel, dat dit goed ontvangen werd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja logisch dat het pakket goed ontvangen is; het ziet er zo geweldig uit! Dat heb je weer prima voor elkaar gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk kado zeg! Alledrie erg leuk, maar vooral die helicopter toch wel!!
  Wat stop je in de rammelsokjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi hoor daar zou iedereen blij mee zijn. TOP

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die helikopter is echt geweldig!! Leuk hoor, en zo mooi gehaakt. groetjes, Marije

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi, how are you? this is priceless. I love the helicopter, it is my favorite one, I cannot believe someone can actually do things so perfect like this. Have a really nice week!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ontzettend schattig!!! Ik heb het boekje waar de helikopter uitkomt ook, maar die andere 2 boekjes lijken me ook geweldig!!

  Vooral die sokjes zijn om op te eten :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik haak nooit uit boekjes, maak altijd mijn patronen zelf, maar ik vind het vliegtuig wel echt heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. WAT EEN LEUK IDEE DIE SOKJES
  MET DIE POPEKOPJE EROP MET EEN BELLETJE ERIN,DIE MOET IK ONTHOUDEN
  EN JE HELIKOPTER IS OOK AL ZO MOOI,
  HIER ZULLEN ZE VAST HEEL BLIJ MEE ZIJN,
  GROETJES HESTER

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O, wat een mooi kraampakket!! Zo origineel, heel leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Kaartenhouder

Bij sommige kaartspellen zit je met je handen vol kaarten. Bijvoorbeeld bij Jokeren als je in één keer uit moet of bij Pesten als jij al die jokers voor je neus op de stapel krijgt. Om toch een beetje overzicht te houden en zodat de kaarten niet uit je handen vallen is er een kaartenhouder.


Hij is gemaakt van leuke stofjes en als vulling zitten er stukken op maat gesneden placemat in. Hierdoor kan hij zelfs in de handwas mocht hij erg smoezelig worden.


Ze worden gesloten met kam snaps en ze staan stevig. Er is er nog geen één keer een omgevallen, wel zo prettig :-)


Wil je er ook één haken. Je vind hier en hier een tutorial.

Liefs,
Mriek


Jip by Jan krukje

Je kent hem vast wel, het Jip by Jan krukje. Ruim twee jaar geleden alweer maakte Janneke het patroon voor het krukje of voor een poef. Het krukje is onwijs vaak gehaakt en heb ik ook onwijs vaak voorbij zien komen.


Ook ik kon het vorig jaar niet laten om zo'n krukje aan te schaffen en er een hoesje voor te haken. Manlief stond er niet om te springen, maar het krukje staat toch sindsdien bij ons in de woonkamer.


Het duurde wel even voor het krukje daadwerkelijk een hoesje kreeg, ik heb ook nooit meer dan 1 ding op de haaknaald staan xD


En dan zoek je een foto van het krukje en kom je erachter dat je helemaal geen tada foto hebt gemaakt xD Ik gebruikte hem wel om kussens mee op de foto te zetten en je ziet hem zo prima ;-)

Ik ben er nog steeds blij mee, zeker met dit lekkere kleurtje! (sunshine van stylecraft, voor de geïnteresseerden ;-)) Het patroon vind je op de site van Jip by Jan.

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)