Pagina's

vrijdag 27 juli 2012

A big Amineko

Het moest er een keer van komen.
In het boek 'Hello my name is Amineko' staat niet alleen het patroon van de 'gewone' Amineko, ook van een grote. En het moest er een keer van komen dat ik die zou maken als echte Amineko verslaafde. Ik kan je één ding vertellen, ik ben helemaal weg van 'm!

Het begon al voor mn vakantie, ik wilde er op vakantie mee beginnen dus moest er genoeg katoen mee. Het zou een Amineko van restjes worden met de 'knooptechniek' (zie hier en hier). Amineko's Spring, Luna, Sol en Sunny vroegen zich al af wat ik ermee zou gaan doen.

Het begin van het hoofd. In Lanzarote, op het ligbed, aan het zwembad, onder de parasol.

In Lanzarote had ik al aardig wat gehaakt, het hoofd, snuit, staart en benen waren al af. In het vliegtuig was ik begonnen aan het lijf, thuis ging ik er lekker mee verder.

Sol en Luna haalden gekkigheid uit met hun aanstaande grote vriend xD

Het hoofd en het lijf zitten aan elkaar. De haaknaald ligt erop om te laten zien hoe groot hij is :-D

Hij was nog helemaal niet af, maar ik was al verliefd op mijn nieuwe Amineko vriendje!

Hij zit helemaal in elkaar, z'n snuit en ogen zijn erop geborduurd, maar een knipbeurtje kan hij wel gebruiken met al die lange draden!

De grote Amineko met Sol, hier kan je wel zien dat hij echt een stuk groter is.

Ik met mijn nieuwe Amineko! :-D Ik ben echt blij met hem en trots op het resultaat! :-D

Liefs,
Mriek

Pin It

24 opmerkingen:

 1. Wow en super ... deel je verslaving ze blijven zo leuk, hier wordt gewerkt aan een echte dame ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. inderdaad heel leuk zo groot, maar al die draadjes zijn toch niet zo mijn ding :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn echt geweldig zo allemaal bij elkaar. Net een familie.
  Moet ik voor het patroon nou het boek van Amineko kopen? Of kan ik dat ergens anders vandaan halen?
  Groetjes, Margreeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier kan je het patroon van de 'gewone' Amineko vinden:
   http://charami.com/2010/12/19/vertaling-amineko-nekoyama/
   De grote weet ik niet of hij ergens anders dan in het boek verkrijgbaar is.
   Maar als je Amineko leuk vindt is het boek echt een aanrader!!

   Liefs,
   Mriek

   Verwijderen
 4. Ik vroeg me al af wanneer je hem ging maken. Ik heb er ook al twee gemaakt. Het is echt een lekkere knuffel. Ik lees dat je in het vliegtuig hebt zitten haken, mag je een haaknaald mee nemen in je handbagage ? Want dan beland die bij mij er ook in, dan heb ik wat te doen tijdens de vliegreis. Hij gaat zeker mee in de koffer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haaknaald mocht bij mij mee in bet vliegtuig. Ik had hem wel in mijn brillenkoker bij mijn zonnenbril gedaan.
   Twee jaar terug mocht ik ze helaas niet meenemen in het vliegtuig en werden ze ingenomen. Gelukkig had ik toen ook nog haaknaalden in mijn koffer.
   Het ligt eraan of ze het 'veilig' vinden ja of nee. Maar bij mij mocht hij mee :-)
   Liefs,
   Mriek

   Verwijderen
  2. Ik vroeg het me ook af...Want wat zal ik me anders vervelen in het vliegtuig!
   Merci voor de info en wat ziet Amineko er zo héél mooi uit ;-)
   LEUK!

   Verwijderen
 5. ik vind de amineko echt super gaaf geworden
  met die knoop techniek van jou,
  ik ben de enige in mijn familie die hem erg leuk vind
  de andere begrijpen het niet dat deze kat zo grappig is,hihihih

  mijn complimenten voor je leuke werk!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt super deze grote Amineko !
  Mooi stel zo bij elkaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk zeg om de amineko eens groot te zien, ik lees je blog in stilte maar moest nu toch even laten weten aan je dat ik ze allemaal geweldig leuk vind!!!!
  En zeker een idee om zo de restjes op te maken.....hartelijke groet Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij is echt heel leuk en heel apart geworden, mooi ook om op deze manier je restjes op te maken. Ik ga het boek denk toch ook maar bestellen want formaat is ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij is leuk geworden, ben alleen niet zo weg van zijn 'wilde kapsel':)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is tie leuk geworden!
  Leuk effect zo met die losse draadjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jaaaaaaaa die is ook mooi zeg.

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk! Ik zou zelf ook de losse draadjes aan de binnenkant laten zitten, maar gelukkig dat smaken verschillen nietwaar ;)
  Ik ben aan Amineko begonnen maar 8 steken in het rond met catania en een 2,5 naald, dat werkte niet echt. Uiteindelijk na weken hier op de tafel liggen, maar weggedaan. Maar misschien dat er in de toekomst nog een Amineko in ons huis 'geboren' wordt?! :D

  Groetjes, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik word altijd zo blij van het lezen van jouw Blog en vooral van de foto´s. Nu ben ik zelf met een eerste Amineko bezig. Maar het afronden daarvan laat nog wel even op zich wachten. Eerst moeten andere dingen gemaakt worden en/of afgemaakt worden.
  Ik vroeg me af, heb jij van die korrels in de pootjes en armpjes gedaan? En in het lijfje?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk al die wisselende reactie's! De een vindt de draadjes juist onwijs leuk en de ander zou ze toch aan de binnenkant van het haakwerk houden. Om eerlijk te zijn zat ik wel onwijs te twijfelen of ik hem niet om zou keren (zodat de touwtje aan de binnenkant zaten) maar dan had ik nooit geweten hoe dit zou staan ;-) Misschien komt er (ooit) nog een grote Amineko van restjes met de draadjes aan de binnenkant :-D Zou wel onwijs leuk zijn, twee grote. Eerst ga ik even andere dingen haken ;-)

  Hoe vul ik Amineko is een veel gestelde vraag, hier komt het antwoord;
  oren: niet
  hoofd: knuffelvulling
  snuit: niet
  handen: granulaat
  armen: niet
  lijf: voor 1/3 - 1/2 met granulaat, rest met knuffelvulling
  straart: niet
  voeten: granulaat
  benen: niet

  Liefs,
  Mriek

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hij is echt heel erg gaaf zo'n grote Amineko,zou leuk zijn langs mijn Amineka....ha,ha

  groetjes
  Angeline
  www.mijnplekkie.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw..ik was op plaatjes aan het kijken van de aminenko's en kwam deze tegen. Mooi hoor. Ik heb voor mijn oudste dochter een gewone amineko gemaakt en daar is ze super blij mee. Nu is ze binnenkort jarig en wil ze een vriendje voor Pien. Groots compliment eigenlijk maar ik moet me er nog wel even toe zetten, vond die poten zo'n gepruts..Maar goed,als ze het zo graag wil doen we het maar gewoon. Super dat jij al een hele familie hebt gemaakt. Misschien dat dat boekje ook iets voor hier is.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw, mooi hoor die grote. En de anderen ook! Ik heb er eentje voor mijn oudste dochter gemaakt, nu wil ze voor haar verjaaardag binnenkort een vriendje voor Pien. Zie er nog wat tegenop, vond het zo'n gedoe met die pootjes..Maar eigenlijk een groot compliment natuurlijk, dat ze het liefst wil. Dus aan de haak maar weer dan he. Ze zijn wel echt heel leuk, die knooptechniek zal ik ook eens opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ik kwam hem tegen op pinterest enne ik ben helemaal verliefd ♥♥ prachtig gemaakt en gehaakt
  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen