Doorgaan naar hoofdcontent

A big Amineko

Het moest er een keer van komen.
In het boek 'Hello my name is Amineko' staat niet alleen het patroon van de 'gewone' Amineko, ook van een grote. En het moest er een keer van komen dat ik die zou maken als echte Amineko verslaafde. Ik kan je één ding vertellen, ik ben helemaal weg van 'm!

Het begon al voor mn vakantie, ik wilde er op vakantie mee beginnen dus moest er genoeg katoen mee. Het zou een Amineko van restjes worden met de 'knooptechniek' (zie hier en hier). Amineko's Spring, Luna, Sol en Sunny vroegen zich al af wat ik ermee zou gaan doen.

Het begin van het hoofd. In Lanzarote, op het ligbed, aan het zwembad, onder de parasol.

In Lanzarote had ik al aardig wat gehaakt, het hoofd, snuit, staart en benen waren al af. In het vliegtuig was ik begonnen aan het lijf, thuis ging ik er lekker mee verder.

Sol en Luna haalden gekkigheid uit met hun aanstaande grote vriend xD

Het hoofd en het lijf zitten aan elkaar. De haaknaald ligt erop om te laten zien hoe groot hij is :-D

Hij was nog helemaal niet af, maar ik was al verliefd op mijn nieuwe Amineko vriendje!

Hij zit helemaal in elkaar, z'n snuit en ogen zijn erop geborduurd, maar een knipbeurtje kan hij wel gebruiken met al die lange draden!

De grote Amineko met Sol, hier kan je wel zien dat hij echt een stuk groter is.

Ik met mijn nieuwe Amineko! :-D Ik ben echt blij met hem en trots op het resultaat! :-D

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Wow en super ... deel je verslaving ze blijven zo leuk, hier wordt gewerkt aan een echte dame ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. inderdaad heel leuk zo groot, maar al die draadjes zijn toch niet zo mijn ding :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn echt geweldig zo allemaal bij elkaar. Net een familie.
  Moet ik voor het patroon nou het boek van Amineko kopen? Of kan ik dat ergens anders vandaan halen?
  Groetjes, Margreeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier kan je het patroon van de 'gewone' Amineko vinden:
   http://charami.com/2010/12/19/vertaling-amineko-nekoyama/
   De grote weet ik niet of hij ergens anders dan in het boek verkrijgbaar is.
   Maar als je Amineko leuk vindt is het boek echt een aanrader!!

   Liefs,
   Mriek

   Verwijderen
 4. Ik vroeg me al af wanneer je hem ging maken. Ik heb er ook al twee gemaakt. Het is echt een lekkere knuffel. Ik lees dat je in het vliegtuig hebt zitten haken, mag je een haaknaald mee nemen in je handbagage ? Want dan beland die bij mij er ook in, dan heb ik wat te doen tijdens de vliegreis. Hij gaat zeker mee in de koffer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haaknaald mocht bij mij mee in bet vliegtuig. Ik had hem wel in mijn brillenkoker bij mijn zonnenbril gedaan.
   Twee jaar terug mocht ik ze helaas niet meenemen in het vliegtuig en werden ze ingenomen. Gelukkig had ik toen ook nog haaknaalden in mijn koffer.
   Het ligt eraan of ze het 'veilig' vinden ja of nee. Maar bij mij mocht hij mee :-)
   Liefs,
   Mriek

   Verwijderen
  2. Ik vroeg het me ook af...Want wat zal ik me anders vervelen in het vliegtuig!
   Merci voor de info en wat ziet Amineko er zo héél mooi uit ;-)
   LEUK!

   Verwijderen
 5. ik vind de amineko echt super gaaf geworden
  met die knoop techniek van jou,
  ik ben de enige in mijn familie die hem erg leuk vind
  de andere begrijpen het niet dat deze kat zo grappig is,hihihih

  mijn complimenten voor je leuke werk!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt super deze grote Amineko !
  Mooi stel zo bij elkaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk zeg om de amineko eens groot te zien, ik lees je blog in stilte maar moest nu toch even laten weten aan je dat ik ze allemaal geweldig leuk vind!!!!
  En zeker een idee om zo de restjes op te maken.....hartelijke groet Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij is echt heel leuk en heel apart geworden, mooi ook om op deze manier je restjes op te maken. Ik ga het boek denk toch ook maar bestellen want formaat is ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij is leuk geworden, ben alleen niet zo weg van zijn 'wilde kapsel':)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is tie leuk geworden!
  Leuk effect zo met die losse draadjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jaaaaaaaa die is ook mooi zeg.

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk! Ik zou zelf ook de losse draadjes aan de binnenkant laten zitten, maar gelukkig dat smaken verschillen nietwaar ;)
  Ik ben aan Amineko begonnen maar 8 steken in het rond met catania en een 2,5 naald, dat werkte niet echt. Uiteindelijk na weken hier op de tafel liggen, maar weggedaan. Maar misschien dat er in de toekomst nog een Amineko in ons huis 'geboren' wordt?! :D

  Groetjes, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik word altijd zo blij van het lezen van jouw Blog en vooral van de foto´s. Nu ben ik zelf met een eerste Amineko bezig. Maar het afronden daarvan laat nog wel even op zich wachten. Eerst moeten andere dingen gemaakt worden en/of afgemaakt worden.
  Ik vroeg me af, heb jij van die korrels in de pootjes en armpjes gedaan? En in het lijfje?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk al die wisselende reactie's! De een vindt de draadjes juist onwijs leuk en de ander zou ze toch aan de binnenkant van het haakwerk houden. Om eerlijk te zijn zat ik wel onwijs te twijfelen of ik hem niet om zou keren (zodat de touwtje aan de binnenkant zaten) maar dan had ik nooit geweten hoe dit zou staan ;-) Misschien komt er (ooit) nog een grote Amineko van restjes met de draadjes aan de binnenkant :-D Zou wel onwijs leuk zijn, twee grote. Eerst ga ik even andere dingen haken ;-)

  Hoe vul ik Amineko is een veel gestelde vraag, hier komt het antwoord;
  oren: niet
  hoofd: knuffelvulling
  snuit: niet
  handen: granulaat
  armen: niet
  lijf: voor 1/3 - 1/2 met granulaat, rest met knuffelvulling
  straart: niet
  voeten: granulaat
  benen: niet

  Liefs,
  Mriek

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hij is echt heel erg gaaf zo'n grote Amineko,zou leuk zijn langs mijn Amineka....ha,ha

  groetjes
  Angeline
  www.mijnplekkie.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw..ik was op plaatjes aan het kijken van de aminenko's en kwam deze tegen. Mooi hoor. Ik heb voor mijn oudste dochter een gewone amineko gemaakt en daar is ze super blij mee. Nu is ze binnenkort jarig en wil ze een vriendje voor Pien. Groots compliment eigenlijk maar ik moet me er nog wel even toe zetten, vond die poten zo'n gepruts..Maar goed,als ze het zo graag wil doen we het maar gewoon. Super dat jij al een hele familie hebt gemaakt. Misschien dat dat boekje ook iets voor hier is.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw, mooi hoor die grote. En de anderen ook! Ik heb er eentje voor mijn oudste dochter gemaakt, nu wil ze voor haar verjaaardag binnenkort een vriendje voor Pien. Zie er nog wat tegenop, vond het zo'n gedoe met die pootjes..Maar eigenlijk een groot compliment natuurlijk, dat ze het liefst wil. Dus aan de haak maar weer dan he. Ze zijn wel echt heel leuk, die knooptechniek zal ik ook eens opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ik kwam hem tegen op pinterest enne ik ben helemaal verliefd ♥♥ prachtig gemaakt en gehaakt
  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)

Granny square day 2017!

Hiephoi hiephoi! Vandaag is het granny square day op instagram! Doe je mee?


Met de haak community op instagram maken we samen een grote virtuele deken!


Het idee is simpel en iedereen kan mee doen!


Hierbij de stappenplan in het Nederlands:
- haak een granny square
- maak een foto van je granny square die het hele fotoframe vult
- plaats je foto op instagram met de juiste hashtags (#grannysquareday#grannysquareday2017)
- klik op de hashtag en geniet van de mooie virtuele deken die we samen maken!


@Suregal27 op instagram is de initiatief nemer van deze gezellige en leuke dag op Instagram. Hij is alweer voor de 4e keer! En we hebben gezamenlijk een keer instagram op tilt gebracht met de vele posts op de hashtag van dat jaar xD


De foto's in deze blog? Dat zijn screenshots die ik gister maakte van de hashtag #grannysquareday2016 en van @suregal27 (die met de uitleg) :-)

Heel veel plezier vandaag op instagram met #grannysquareday2017!! :-D

Liefs,
Mriek