Doorgaan naar hoofdcontent

Amineko's Luna en Sol

Ik wil u graag voorstellen aan de Amineko's Luna en Sol de nieuwe vriendjes van Sunny en Spring!


Toen Sunny en Spring mijn nieuwe bolletjes zagen hadden ze al besloten dat ik daarvan nieuwe vriendjes moest haken. Ik wilde dat best doen, op één voorwaarde, dat ze mij zouden helpen.


Dat wilden ze wel en sprak ik met ze af dat we op vakantie twee nieuwe Amineko's zouden maken.


Bij het haken konden ze natuurlijk niet helpen, dat kunenn deze twee katten niet. Maar onder de parasol met een kopje thee en de rust om me heen was het absoluut geen straf om nog meer Amineko's te haken.


Ze kunnen dan wel niet haken, vullen kunnen ze als ze beste!


Hier heb ik ze maar even bij geholpen, al had het misschien ook wel een leuk resultaat gegeven...


Vakkundig de staart vastnaaien.


En bij de ander nog een arm.


En toen had ik 4 Amineko's!


Van links naar rechts: Spring, Sol, Luna en Sunny.


Ze hebben genoten van de vakantie, zoals je hier ook al kon zien en lezen.


Hier zit Sol in het vliegtuig, genietend van het uitzicht en dromend van zijn nieuwe thuis.

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. owww wat heb je er weer een prachtig foto verhaal van gemaakt ik heb genoten en ik vind ze toch gaaf!!!
  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom in de Amineko familie, jullie zijn op een prachtige plek ter wereld gekomen!
  Liefs, Esther
  www.essepessie.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ze prachtig! Ze gaan het vast enorm naar de zin hebben bij jou en de andere Amineko's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn ze leuk en wat heb je ze leuk in beeld gebracht. Ik neem me steeds voor om er ook één te haken maar komt er gewoon niet van. Maar ga het toch een keer doen want ze zijn echt leuk. Is dit de originele maat van Amineko van Nekoyama?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mriek wat leuk zeg dat je Luna en Sol aan ons hebt voorgesteld, en natuurlijk Luna en Sol van harte welkom en hoop jullie net zo vaak tegen te komen als Spring en Sunny.


  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zijn ze toch lief he. Ik heb nog een grote liggen maar het is dat ik steeds een ander leuk patroon tegen kom anders had ik er ook al lang weer een bijgemaakt. Nu ik ze hier weer zie begint het zeker weer te kriebelen. Ga ze toch maar weer gauw maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauw wat zijn ze ontzettend mooi geworden!

  Heb alleen een vraagje, wil er ook graag 1tje gaan maken maar heb je genoeg aan 1 bolletje??

  Groejtes Dane

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oohhh wat een super leuk verhaal zo met die foto's erbij !!
  En wat zijn ze weer leuk !!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze zijn weer mooi geworden, leuk met die foto's en teksten erbij :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 7 - Hartjes

Daar issie dan, de laatste! Zullen we maar gewoon meteen naar het bandje gaan? Slaan we mijn geklets een keer over ;-)

Liefs,
Mriek


We gaan een bandje met hartjes knopen en daarvoor heb je nodig:
- 3 draden van 2,5 meter voor de achtergrond
- 2 draden van 2,5 meter voor de hartjes

Ik gebruik voor de hartjes wit en voor de achtergrond een leuk gemêleerd draadje.

Vouw de draden dubbel en leg in het gevouwen gedeelte een knoop. Boven de knoop zit een lusje en onder de knoop zie je alle draden dubbel.


Leg de draden in de goede volgorde (van links naar rechts, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd).


Knoop met 2 knopen van links naar rechts steeds 2 draden samen. Dus de 2 gekleurde knoop je samen, de 2 witte, de 2 gekleurde, de 2 witte en de 2 gekleurde.


* We knopen verder met de meest linker witte, die knoop je naar de buitenkant: maak 2 knopen op elke draad die je tegenkomt.


Neem dan de tweede witte draad van links en die knoop je naar het midden: maak twee knopen op de gekleu…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)