Doorgaan naar hoofdcontent

Geknoopt gehaakt hoesje

Ik heb een ereader gekocht, dat vraagt natuurlijk om een gehaakt hoesje!
Maar het werd geen gewoon gehaakt hoesje, het werd een geknoopt gehaakt hoesje.

Weet je nog mijn blog van een paar maanden geleden? Over die 'nieuwe' techniek met knopen en haken? Zo niet klik dan hier.

Ik heb toen een mobiele telefoonhoesje gehaakt met wat knopen tussendoor, voor het hoesje voor mijn ereader ging ik aan de slag met restjes en werd het dus heel veel knopen.

Het begin, ik had hier nog aardig wat steken te haken.

Klaar met haken! Maar nog niet klaar...

De draadjes zijn bijgeknipt, de kam snaps zijn bevestigd, de ereader zit erin ...

... en hij zit dicht!

Het hoesje valt zo wel lekker op, voelt ook best lekker zacht (op de knopen na dan).
Ik vind hem een beetje apart geworden, sowieso anders dan anders. Het heeft wel wat en ik ga hem zeker gebruiken! Hoe vinden jullie het resultaat?

Dit is de binnenkant, heeft absoluut wat! Maar ja, dan moet je wel al die draadjes afhechten! ;-)

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Jeetje wat apart en wat een werk lijkt me dat ! Ik zou gek worden van al die draadjes.
  Maar het ziet er super leuk uit !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het 'draadjeshaken' erg leuk, maar ik geloof toch dat ik het met de draadjes aan de binnenkant leuker vind! Maar anders laat je de draadjes toch zitten, dan is het meteen een extra zachte binnenkant voor je ereader en je kunt afwisselen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb om het 'draadjes uitsteek effect' te versterken geen platte knoop gebruikt. Ik ben bang dat de knopen misschien iets beschadigen als ze aan de binnenkant zitten... Tot nog toe vind ik hem nog steeds leuk en anders haak ik weer een nieuwe xD

   Verwijderen
 3. Het geeft zeker een speels effect, al zou ik persoonlijk kiezen voor de gladde kant. Maar ja, jij bent mij niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend leuk zeg ik vind het leuk al die draadjes die er aan zitten,

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is leuk joh!!
  Een keer wat anders, en zo heb je je restjes ook weer lekker opgeruimt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik vind hem wel erg geinig maar wat een werk zeg :-)
  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind 'm superleuk en lekker anders dan anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg leuk, ik heb op deze manier al eens een klein tasje gemaakt van restjes. Het is zo leuk om te doen ook, al die korte eindjes en dan hoef je ze nog niet af te hechten ook ;-)
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oh wooooow! It is soo cute and lovely! Thank you for the inspiration :)
  Kisses!
  Angie

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik 😳) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! 😄
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek