Doorgaan naar hoofdcontent

Geknoopt gehaakt hoesje

Ik heb een ereader gekocht, dat vraagt natuurlijk om een gehaakt hoesje!
Maar het werd geen gewoon gehaakt hoesje, het werd een geknoopt gehaakt hoesje.

Weet je nog mijn blog van een paar maanden geleden? Over die 'nieuwe' techniek met knopen en haken? Zo niet klik dan hier.

Ik heb toen een mobiele telefoonhoesje gehaakt met wat knopen tussendoor, voor het hoesje voor mijn ereader ging ik aan de slag met restjes en werd het dus heel veel knopen.

Het begin, ik had hier nog aardig wat steken te haken.

Klaar met haken! Maar nog niet klaar...

De draadjes zijn bijgeknipt, de kam snaps zijn bevestigd, de ereader zit erin ...

... en hij zit dicht!

Het hoesje valt zo wel lekker op, voelt ook best lekker zacht (op de knopen na dan).
Ik vind hem een beetje apart geworden, sowieso anders dan anders. Het heeft wel wat en ik ga hem zeker gebruiken! Hoe vinden jullie het resultaat?

Dit is de binnenkant, heeft absoluut wat! Maar ja, dan moet je wel al die draadjes afhechten! ;-)

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Jeetje wat apart en wat een werk lijkt me dat ! Ik zou gek worden van al die draadjes.
  Maar het ziet er super leuk uit !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het 'draadjeshaken' erg leuk, maar ik geloof toch dat ik het met de draadjes aan de binnenkant leuker vind! Maar anders laat je de draadjes toch zitten, dan is het meteen een extra zachte binnenkant voor je ereader en je kunt afwisselen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb om het 'draadjes uitsteek effect' te versterken geen platte knoop gebruikt. Ik ben bang dat de knopen misschien iets beschadigen als ze aan de binnenkant zitten... Tot nog toe vind ik hem nog steeds leuk en anders haak ik weer een nieuwe xD

   Verwijderen
 3. Het geeft zeker een speels effect, al zou ik persoonlijk kiezen voor de gladde kant. Maar ja, jij bent mij niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend leuk zeg ik vind het leuk al die draadjes die er aan zitten,

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is leuk joh!!
  Een keer wat anders, en zo heb je je restjes ook weer lekker opgeruimt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik vind hem wel erg geinig maar wat een werk zeg :-)
  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind 'm superleuk en lekker anders dan anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg leuk, ik heb op deze manier al eens een klein tasje gemaakt van restjes. Het is zo leuk om te doen ook, al die korte eindjes en dan hoef je ze nog niet af te hechten ook ;-)
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oh wooooow! It is soo cute and lovely! Thank you for the inspiration :)
  Kisses!
  Angie

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Ik ga het anders doen

Hallo lieve lezers bij made by Mriek :-)

Het is wat stil geweest de laatste week, hier op mijn blog, maar ook op Youtube, Instagram en Facebook. Dat is natuurlijk niet zomaar, ik ben namelijk begonnen bij een nieuwe werkgever (jeeeey!) en hierdoor staat made by Mriek even op een wat lager pitje.

De eerste weken probeerde ik gewoon door te gaan met 2 blogs en 2 vlogs per week, maar ik hou zo geen haaktijd meer over en dat is toch wat ik het liefste doe, lekker haken :-) En als ik niet haak heb ik jullie ook niks nieuws te vertellen of te laten zien, dan worden mijn blogs en vlogs wel een hele saaie bedoeling xD

Dus heb ik besloten om nog 1 keer per week een vlog online te zetten (op zondag, vandaag dus :-D) en 1 keer per week te bloggen op donderdag. Zo kan je lekker verspreid in de week iig iets van mij online vinden ;-)


Deze week heb ik lekker gewerkt aan het blok van Perkamentus voor mijn Harry Potter deken. Als hij af is volgt er een blog :-)


Geniet van de vlog van vandaag! Ik ben …

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Harry Potters sorteerhoed

Ik ben een Harry Potter gek. Als je me volgt op Instagram heb je vast al gezien dat ik regelmatig de films kijk en ik kort geleden weer ben begonnen met het lezen van de boeken :-) Eergisteren zat ik wat te surfen op internet en kwam zo het patroon van de sorteerhoed tegen gemaakt door Allison van CRAFTYisCOOL. Ik vond hem meteen leuk en ook goed gelukt en waagde mij aan het patroon.

Harry Potters Sorting Hat
I'm an Harry Potter addict. If you follow me on Instagram you might have seen that I watch the movies regularly and I started reading the books again recently :-) The day before yesterday I was surfing on the internet and I found the pattern of the sorting hat designed by Allison from CRAFTYisCOOL. I loved it and started crocheting. 


In het originele patroon is het echt een hoed gehaakt met haaknaald 10, ik wilde een klein sorteerhoedje om leuk bij mijn boeken neer te zetten dus gebruikte ik een kleinere haaknaald en dunner garen. Ik plaatste de foto gister op Instagram en kree…