woensdag 5 september 2012

Stokhaken

Bij het jubileum van Knotten waren ook Teuni en Margje aanwezig van het stokhaken. Het ziet er onwijs leuk uit, dus heb ik het boekje en een dikke breinaald gekocht en ben ik thuis op mn gemakje aan de slag gegaan met een proeflapje.


Met 1 draad katoen voor naald 2,5/3 en een breinaald met dikte 20 werden de gaten toch te groot naar mijn zin. Het stokhaken had ik al onder de knie, dus kon ik wel 'aan iets echts' beginnen.


Ik maakte het mezelf niet meteen al te moeilijk en begon met een sjaal. Wel weer met katoen voor naald 2,5/3 maar ditmaal een dubbele draad en haaknaald 6. De naalddikte van de breinaald bleef hetzelfde met 20.


Ik vind het een heerlijk werk om te doen. Lekker ontspannend en tellen is nadat je de sjaal hebt opgezet niet nodig.


Ik dacht dat ik was begonnen met twee nieuwe bollen. Dit bleek niet het geval en dus is 1 van de bollen al op! Helaas zat deze kleur niet meer in mijn bak met katoen, dus moet ik nog wat bij gaan halen.


Wordt vervolgd ;-)

Liefs,
Mriek

Pin It

9 opmerkingen:

 1. Dat schiet al lekker op, het wordt al wat; leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Heel erg origineel! Ik ga het ook proberen!
  De kleur is heel mooi!

  Groetjes Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben van plan het boekje ook te kopen, het ziet er alvast heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh ziet er wel heel apart uit,moet ik ook nog steeds eens uitproberen!Maar ja ...wat niet?!?!?:-)
  Mijn lijstje is nog zoooo lang en ik heb de komende tijd zoooo weinig tijd daarvoor...zucht,ha,ha

  groetjes
  Angeline
  www.mijnplekkie.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er super leuk uit ! Moet ik ook eens proberen ..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Ik ben ook op die jubileum dag geweest, en samen met een vrouwtje was die daar ook aan het shoppen was, samen 1 set breinaalden gekocht om te gaan stokhaken. We hadden er allebei maar 1 nodig en zo konden we de kosten delen.
   Ik vond het een hele leuke winkel en het stokhaken vind ik ook erg leuk.
   gr. Meijra

   Verwijderen
 7. Het is leuk hè?! Ik wist alleen niet goed wat ik er verder mee kon doen, behalve een armband, maar een sjaal is een superidee! Dank je voor de tip en welke haaknaald dan te gebruiken!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik maak er een col van net zoiets als je teacupcozy van vandaag, alleen dan voor om mijn hals;-)
  Zelf heb ik nog steeds geen dikke breinaald aangeschaft, maar zet ik de lussen op een stuk pvc buis, gaat eigenlijk best goed.
  groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!
Heb je een vraag, dan kan je me beter even mailen (madebymriek[at]gmail[dot]com :-)

Liefs,
Mriek