Doorgaan naar hoofdcontent

Stokhaken

Bij het jubileum van Knotten waren ook Teuni en Margje aanwezig van het stokhaken. Het ziet er onwijs leuk uit, dus heb ik het boekje en een dikke breinaald gekocht en ben ik thuis op mn gemakje aan de slag gegaan met een proeflapje.


Met 1 draad katoen voor naald 2,5/3 en een breinaald met dikte 20 werden de gaten toch te groot naar mijn zin. Het stokhaken had ik al onder de knie, dus kon ik wel 'aan iets echts' beginnen.


Ik maakte het mezelf niet meteen al te moeilijk en begon met een sjaal. Wel weer met katoen voor naald 2,5/3 maar ditmaal een dubbele draad en haaknaald 6. De naalddikte van de breinaald bleef hetzelfde met 20.


Ik vind het een heerlijk werk om te doen. Lekker ontspannend en tellen is nadat je de sjaal hebt opgezet niet nodig.


Ik dacht dat ik was begonnen met twee nieuwe bollen. Dit bleek niet het geval en dus is 1 van de bollen al op! Helaas zat deze kleur niet meer in mijn bak met katoen, dus moet ik nog wat bij gaan halen.


Wordt vervolgd ;-)

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Dat schiet al lekker op, het wordt al wat; leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Heel erg origineel! Ik ga het ook proberen!
  De kleur is heel mooi!

  Groetjes Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben van plan het boekje ook te kopen, het ziet er alvast heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh ziet er wel heel apart uit,moet ik ook nog steeds eens uitproberen!Maar ja ...wat niet?!?!?:-)
  Mijn lijstje is nog zoooo lang en ik heb de komende tijd zoooo weinig tijd daarvoor...zucht,ha,ha

  groetjes
  Angeline
  www.mijnplekkie.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er super leuk uit ! Moet ik ook eens proberen ..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Ik ben ook op die jubileum dag geweest, en samen met een vrouwtje was die daar ook aan het shoppen was, samen 1 set breinaalden gekocht om te gaan stokhaken. We hadden er allebei maar 1 nodig en zo konden we de kosten delen.
   Ik vond het een hele leuke winkel en het stokhaken vind ik ook erg leuk.
   gr. Meijra

   Verwijderen
 7. Het is leuk hè?! Ik wist alleen niet goed wat ik er verder mee kon doen, behalve een armband, maar een sjaal is een superidee! Dank je voor de tip en welke haaknaald dan te gebruiken!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik maak er een col van net zoiets als je teacupcozy van vandaag, alleen dan voor om mijn hals;-)
  Zelf heb ik nog steeds geen dikke breinaald aangeschaft, maar zet ik de lussen op een stuk pvc buis, gaat eigenlijk best goed.
  groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)