Doorgaan naar hoofdcontent

Tea Cup Cozy

Zoals jullie in mijn vorige blogberichtje al konden lezen ben ik begonnen met stokhaken (ookwel bezemsteelbreien genoemd). Helaas heb ik mijn katoen nog niet dus ben ik wat anders gaan haken.


Een tea cup cozy! Heerlijk voor de winterdagen die weer onderweg zijn. Zo kan je lekker je warme kop thee vasthouden zonder je handen te branden!

Maar, toen er heet water in de kop ging voor de thee...... gleed mijn tea cup cozy zo naar benee!

Dat is niet de bedoeling! Ik heb al een idee om dit aan te passen.
Dit stokhaak verhaal wordt ook vervolgd ;-)

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Het ziet er leuk uit!
  Ik ben benieuwd hoe je het gaat oplossen!

  Groetjes Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha...sorry, maar het is best wel grappig! Ben ook benieuwd hoe je dat gaat oplossen! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat ontzettend leuk Marieke! Misschien en tweede knoopje met lusje boven het oor ? :-)
  Wordt tijd dat ik ook eens aan de slag ga met m'n bezemsteel, die ligt al bijna een jaar in de kast te wachten met een mooie bol wol.
  Groetjes Marjan.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik 😳) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! 😄
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek