Doorgaan naar hoofdcontent

week 38 - 2012


Afgelopen vrijdag was het zover; de boekenpresentatie van Annemarie van Benthem (Filethaken voor beginners) en Marieke Dissel (Dierencupcakes haken). Op de foto zie je me net na het moment dat ik officieel mijn eerste boekje heb mogen ontvangen van uitgeverij Forte.

Het was een gezellige avond bij Knotten, waar Annemarie en ik beide zijn 'ontdekt'.

Hier krijgt Annemarie haar eerste boekje van de uitgever.

Het was een geslaagde avond!

En natuurlijk heb ik Annemarie haar boekje gekocht! Gesigneerd en wel :-D

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Leuk! Je eigen boekje, het lijkt me echt mooi om de eerste te krijgen!

  Fijne avond!
  Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ow, heerlijk: je STRAALT helemaal en terecht!!!! Het staat je goed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat is echt iets om super trots op te zijn! super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar zou ik ook van gaan stralen!En je boekje....dat wordt vast een groot succes!

  groetjes
  Angeline
  www.mijnplekkie.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er super uit, het is je aan te zien !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk leuk leuk ! Het is en blijft geweldig, een eigen boekje ! Leuk dat er zoveel aandacht aan geschonken wordt, je hebt het echt verdiend. :-)
  Fijn ook om zo'n mooie wolwinkel dicht bij te hebben.
  Groetjes Marjan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Whaaa super, een eigen boek! Heel leuk! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd!!!!!
  Geniet hiervan, je ziet er inderdaad stralend uit! Dat was vast een mooie avond.

  groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek