Doorgaan naar hoofdcontent

Bruiloft slinger

Afgelopen zaterdag ging Annemarie Arts, bekend van diverse haakboekjes, trouwen met haar man. Annemarie's zus stuurde stiekem (want Annemarie mocht van niks weten) een bericht via hyves met de oproep of we een leuk presentje wilden haken voor de bruiloft.

Ik had contact met mijn haakvriendinnetje Chantal en wij besloten samen een mooi cadeautje voor Annemarie en Pascal te maken. We kwamen op een slinger met hartjes en een klein bruidspaar.


Chantal haakte het bruidspaar naar het patroon van Annemarie Arts uit het boek 'Gelukspoppetjes haken', ik haakte de hartjes naar het patroon van Karin aan de Haak, met een vleugje Mriek :-)

We stuurden het pakketje naar de zus van Annemarie en zij zorgde dat het op de bruiloft werd opgehangen :-)


We hebben ondertussen van het bruidspaar mogen vernemen dat ze het een leuke verassing vonden en de slinger nu in de woonkamer hangt :-)
Een geslaagd presentje dacht ik zo :-D

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Oh, wat ziet dat er lief uit zeg! Dat hebben jullie mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee en de slinger ziet er super uit !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk!! Ook leuk dat het een echte verassing was :) En zoiets moois hang je ook wel in de woonkamer ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat is zeker een geslaagd kado, prachtig
  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Mriek
  Geweldig boekje over de cupcake's, heb ze allemaal gemaakt !
  Ik heb een vraagje kun jij me helpen aan het patroon van morris muis, ik kom op die haaksite niet verder en kan het patroon niet vinden. Hij is zo ge-wel-dig.
  Alvast bedankt en hier evt mijn email
  miriamgergoski@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek