Doorgaan naar hoofdcontent

week 42 - 2012


Een klap in mijn gezicht gehad afgelopen week waar ik eigenlijk best wel van van slag ben.
Het ging goed qua accepteren dat ik chronisch ziek ben. Voor mijn gevoel heb ik nu 10 grote stappen terug gedaan en dat doet pijn.
Ik heb rust nodig op een dag en dat is normaal geworden, maar door die figuurlijke klap zit het rust nemen niet lekker meer en doet het pijn dat het moet.

Daarom ook de keuze om mijn shop tijdelijk te sluiten. Ik kan nu niet de service verlenen naar mijn klanten die ik graag zou willen. Het was moeilijk, maar het voelt nu wel goed.
Hij gaat weer open, wanneer kan ik niet aangeven met een datum. Als het met mij weer beter gaat.

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Jeetje Mriek,

  dat is heel vervelend. Van die stappen terug zijn nooit leuk. accepteren is een proces van ups en downs en dit is echt een down, maar kop op, we denken aan je.

  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een hele dappere keuze!
  Heel veel sterkte!

  Lieve groetjes Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He Marieke wat vervelend! Sterkte met alles, hou je taai en doe het lekker rustig aan!!
  Groetjes,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit klinkt naar Marieke, maar dat je luistert naar jezelf is nu het allerbelangrijkste. En goed voor jezelf zorgen natuurlijk. Neem je tijd om alles een plaats te geven en te accepteren. Ik wens je daarbij veel steun en sterkte! Liefs, Floortje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel sterkte. Lijkt me erg moeilijk als je denkt dat je het accepteert, maar toch nog meer stappen terug moet nemen.
  Een knuffel van Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi Mriek. Ik weet niet wat je hebt maar ik ben er sinds kort ook achter dat ik chronisch ziek ben. Om op de been te komen krijg ik medicijnen waar je zo mogelijk nog vermoeider door bent, moeilijk hoor. Hopelijk kan je hobby je erdoor helpen, ik probeer het ook. Ik wil je eigenlijk gewoon sterkte wensen.......groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei wat erg... Ik ken de hele situatie niet, dus weet ook niet goed wat te zeggen... Gewoon veel sterkte en hou zeker de moed erin!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sterkte toegewenst, hopelijk zal het snel weer iets beter met je gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sterkte meis en goed besloten, luister naar je lijf en de rest komt wel weer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dankjulliewel allemaal! Onwijs lief al die reacties.
  Ik heb fibromyalgie, een vorm van reuma en chronisch vermoeidheid.
  Alles komt wel weer op z'n pootjes terecht, ik heb mijn tijd nodig en die ga ik ook nemen. Beter nu dan straks ;-)
  Liefs,
  Mriek

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel veel sterkte, een moedige beslissing, neem alle tijd die je nodig hebt en luister vooral naar je lichaam. Weet dat alles in het leven positieve en negatieve kanten heeft. Er komt vast een dag dat je de positieve dingen ontdekt aan de periode die je nu doormaakt. Zoals je zegt, alles komt wel weer op zijn pootjes terecht!

  Groetjes Kristel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel veel sterkte Mriek en neem lekker je rust, niet piekeren dan wordt het alleen maar erger. Ga zo nu en dan even lekker liggen en kijk naar al je mooie aminneko's die je al hebt gemaakt en geniet van ze. (laten ze je maar lekker troosten)
  En wie weet gaat het dan over een paar dagen weer ietsjes beter.
  Lieve groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel veel sterkte voor de komende tijd en rust maar eens goed uit.
  Groetjes marjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Denk aan jezelf!
  Heel veel sterkte!

  Liefs,
  Leontine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik hoop dat je je snel weer beter zult voelen,
  dus ik wens je sterkte!!!!!

  liefs hester

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

1681 squares - Hoe is het met Yoshi?

Vorig jaar schokte ik een hoop mensen door het delen van deze foto:


En nog steeds heb ik geen seconde spijt dat ik het heb gedaan.

Van Mario maakte ik een kleine deken zoals je hier terug kan lezen. En weet je wat zo gaaf is, mijn dochter heeft er heerlijk onder liggen slapen nadat ze geboren was.


Maar hoe zit het dan met het Yoshi deel?


Yoshi mistte nog een paat vierkantjes die ik erbij  moest haken.


Daarna kreeg hij eenzelfde rand als de Mario deken had gehad, alleen dan met oranje.


En toen was ook Yoshi klaar! Yoshi hebben wij cadeau gegeven aan onze game vrienden die vorig jaar een dochtertje kregen.


Hier waren ze voor de laatste keer bij elkaar, maar wat voelt het goed dat ik de schaar in dit project heb gezet en zo toch nog twee babydekentjes heb kunnen maken.

Liefs,
Mriek

Mickey en Minnie kussen

Vorig jaar waren mijn vader en zijn vrouw 10 jaar getrouwd. Ze vierden geen feestje, maar we konden het natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

Ik knipte van fleece de hoofden van Mickey en Minnie Mouse en voor Minnie natuurlijk haar strik.


Ik maakte van fleece twee kussenhoezen naar het patroon van by Miekk. Op de grote panelen naaide ik de hoofden van Mickey en Minnie.


Het ging niet helemaal netjes zoals je kan zien. Het was voor mij de eerste keer appliqueren met de naaimachine, dus wat wil je ;-) Maar van veraf zie je het niet. Ik gebruikte ook expres fleece, dan is het niet erg als je niet perfect op de randjes naait want het raffelt niet.


Het resultaat! Ik vind ze erg geslaagd.
Oh en waarom een Mickey en Minnie Mouse kussen? Zij stonden ook op het kaartje 10 jaar geleden :-D

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)