Doorgaan naar hoofdcontent

week 42 - 2012


Een klap in mijn gezicht gehad afgelopen week waar ik eigenlijk best wel van van slag ben.
Het ging goed qua accepteren dat ik chronisch ziek ben. Voor mijn gevoel heb ik nu 10 grote stappen terug gedaan en dat doet pijn.
Ik heb rust nodig op een dag en dat is normaal geworden, maar door die figuurlijke klap zit het rust nemen niet lekker meer en doet het pijn dat het moet.

Daarom ook de keuze om mijn shop tijdelijk te sluiten. Ik kan nu niet de service verlenen naar mijn klanten die ik graag zou willen. Het was moeilijk, maar het voelt nu wel goed.
Hij gaat weer open, wanneer kan ik niet aangeven met een datum. Als het met mij weer beter gaat.

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Jeetje Mriek,

  dat is heel vervelend. Van die stappen terug zijn nooit leuk. accepteren is een proces van ups en downs en dit is echt een down, maar kop op, we denken aan je.

  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een hele dappere keuze!
  Heel veel sterkte!

  Lieve groetjes Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He Marieke wat vervelend! Sterkte met alles, hou je taai en doe het lekker rustig aan!!
  Groetjes,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit klinkt naar Marieke, maar dat je luistert naar jezelf is nu het allerbelangrijkste. En goed voor jezelf zorgen natuurlijk. Neem je tijd om alles een plaats te geven en te accepteren. Ik wens je daarbij veel steun en sterkte! Liefs, Floortje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel sterkte. Lijkt me erg moeilijk als je denkt dat je het accepteert, maar toch nog meer stappen terug moet nemen.
  Een knuffel van Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi Mriek. Ik weet niet wat je hebt maar ik ben er sinds kort ook achter dat ik chronisch ziek ben. Om op de been te komen krijg ik medicijnen waar je zo mogelijk nog vermoeider door bent, moeilijk hoor. Hopelijk kan je hobby je erdoor helpen, ik probeer het ook. Ik wil je eigenlijk gewoon sterkte wensen.......groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei wat erg... Ik ken de hele situatie niet, dus weet ook niet goed wat te zeggen... Gewoon veel sterkte en hou zeker de moed erin!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sterkte toegewenst, hopelijk zal het snel weer iets beter met je gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sterkte meis en goed besloten, luister naar je lijf en de rest komt wel weer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dankjulliewel allemaal! Onwijs lief al die reacties.
  Ik heb fibromyalgie, een vorm van reuma en chronisch vermoeidheid.
  Alles komt wel weer op z'n pootjes terecht, ik heb mijn tijd nodig en die ga ik ook nemen. Beter nu dan straks ;-)
  Liefs,
  Mriek

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel veel sterkte, een moedige beslissing, neem alle tijd die je nodig hebt en luister vooral naar je lichaam. Weet dat alles in het leven positieve en negatieve kanten heeft. Er komt vast een dag dat je de positieve dingen ontdekt aan de periode die je nu doormaakt. Zoals je zegt, alles komt wel weer op zijn pootjes terecht!

  Groetjes Kristel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel veel sterkte Mriek en neem lekker je rust, niet piekeren dan wordt het alleen maar erger. Ga zo nu en dan even lekker liggen en kijk naar al je mooie aminneko's die je al hebt gemaakt en geniet van ze. (laten ze je maar lekker troosten)
  En wie weet gaat het dan over een paar dagen weer ietsjes beter.
  Lieve groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel veel sterkte voor de komende tijd en rust maar eens goed uit.
  Groetjes marjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Denk aan jezelf!
  Heel veel sterkte!

  Liefs,
  Leontine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik hoop dat je je snel weer beter zult voelen,
  dus ik wens je sterkte!!!!!

  liefs hester

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)

Granny square day 2017!

Hiephoi hiephoi! Vandaag is het granny square day op instagram! Doe je mee?


Met de haak community op instagram maken we samen een grote virtuele deken!


Het idee is simpel en iedereen kan mee doen!


Hierbij de stappenplan in het Nederlands:
- haak een granny square
- maak een foto van je granny square die het hele fotoframe vult
- plaats je foto op instagram met de juiste hashtags (#grannysquareday#grannysquareday2017)
- klik op de hashtag en geniet van de mooie virtuele deken die we samen maken!


@Suregal27 op instagram is de initiatief nemer van deze gezellige en leuke dag op Instagram. Hij is alweer voor de 4e keer! En we hebben gezamenlijk een keer instagram op tilt gebracht met de vele posts op de hashtag van dat jaar xD


De foto's in deze blog? Dat zijn screenshots die ik gister maakte van de hashtag #grannysquareday2016 en van @suregal27 (die met de uitleg) :-)

Heel veel plezier vandaag op instagram met #grannysquareday2017!! :-D

Liefs,
Mriek