Pagina's

vrijdag 16 november 2012

Draadjes

Vorige week liet ik mijn hartjes bakje met restjes zien. Hier doe ik echt de kleine restjes in en breng ik naar de peuterspeelzaal zodat zij ermee kunnen plakken met de kids.

Natuurlijk heb ik ook langere restjes, van bollen die net niet op zijn, wat doe ik daarmee?

Ik knip de draden in verschillende lengtes en leg de kleuren door elkaar op een kussen.


Dan knoop ik alle uit eindes aan elkaar, kleuren gemixt, en rol dit op tot een bol.


Wat kan je hiermee doen hoor ik je vragen? Nieuwe dingen haken. Zo heb ik een grote Amineko gehaakt van zo'n bol restjes en een ereader hoesje. Ik heb er bij deze twee haakwerkjes voor gekozen om de knoopjes en de restdraadjes aan de buitenkant van het werk uit te laten steken, je kan ze natuurlijk ook aan de binnenkant laten zitten, zo krijg je weer een ander effect!

Het is even een werk, maar dan heb je ook wat :-) En zo komen die kleine rest bolletjes ook nog op en krijg je een heel kleurrijk haakwerk! (ligt er natuurlijk aan welke restjes je aan elkaar knoopt ;-))

Liefs,
Mriek

Pin It

3 opmerkingen:

 1. Super leuk idee!!
  Die kinderen kunnen er heerlijk mee plakken!
  Die bol wol is zo kleurrijk! Super!

  Groetjes Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe precies hetzelfde; "Zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen" zeggen ze hier ;-)fijn weekend, groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee! Ik bewaar al mijn draadjes ook. Die zitten nu in een doorzichtige bol. Ziet er ook heel gezellig uit!
  Ik heb net een blog geplaatst met 11 gehaakte cupcakes uit jouw boekje met een link naar je blog!
  Liefs Anniek

  BeantwoordenVerwijderen