Doorgaan naar hoofdcontent

Draadjes

Vorige week liet ik mijn hartjes bakje met restjes zien. Hier doe ik echt de kleine restjes in en breng ik naar de peuterspeelzaal zodat zij ermee kunnen plakken met de kids.

Natuurlijk heb ik ook langere restjes, van bollen die net niet op zijn, wat doe ik daarmee?

Ik knip de draden in verschillende lengtes en leg de kleuren door elkaar op een kussen.


Dan knoop ik alle uit eindes aan elkaar, kleuren gemixt, en rol dit op tot een bol.


Wat kan je hiermee doen hoor ik je vragen? Nieuwe dingen haken. Zo heb ik een grote Amineko gehaakt van zo'n bol restjes en een ereader hoesje. Ik heb er bij deze twee haakwerkjes voor gekozen om de knoopjes en de restdraadjes aan de buitenkant van het werk uit te laten steken, je kan ze natuurlijk ook aan de binnenkant laten zitten, zo krijg je weer een ander effect!

Het is even een werk, maar dan heb je ook wat :-) En zo komen die kleine rest bolletjes ook nog op en krijg je een heel kleurrijk haakwerk! (ligt er natuurlijk aan welke restjes je aan elkaar knoopt ;-))

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Super leuk idee!!
  Die kinderen kunnen er heerlijk mee plakken!
  Die bol wol is zo kleurrijk! Super!

  Groetjes Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe precies hetzelfde; "Zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen" zeggen ze hier ;-)fijn weekend, groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee! Ik bewaar al mijn draadjes ook. Die zitten nu in een doorzichtige bol. Ziet er ook heel gezellig uit!
  Ik heb net een blog geplaatst met 11 gehaakte cupcakes uit jouw boekje met een link naar je blog!
  Liefs Anniek

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek