Doorgaan naar hoofdcontent

Haken en ...

Doen jullie nog wat anders tijdens het haken?
TV kijken, muziek luisteren en kletsen doe ik vaak tijdens het haken. Weet je wat ik nu ook kan? Haken en lezen tegelijk xD


Nu moet ik geen ingewikkeld patroon haken tijdens het lezen, maar een granny wil best lukken. Bij het begin en het einde even opletten, maar verder lukt het prima! Ik kan dus ook granny's haken met mijn ogen dicht.

Ik denk niet dat ik me ga wagen aan amigurumi's haken en lezen en/of mijn ogen sluiten. Ik denk dat het dan een heel gek beestje wordt!

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. tv kijken of praten enzo doe ik ook tijdens het haken, en bij tv kijken is het ook wel vaak lezen, de ondertiteling dan, maar een boek ofzo...nee. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai maai Mriek, gezellig kletsen, telefoneren en skypen gaat prima. Ik vind het heerlijk om detectives te kijken tierwijl ik iets met draadjes doe. Knap dat jij een granny kan haken terwijl je leest, dat lukt meevecht niet. Ik heb overigens wel de tik dat als ik later een zelfgemaakt item tegenkom ik nog weet wat ik keek toen ik het aan het maken was. Dat gaat terug tot de olympische spelen van Los Angeles. Toen maakte ik een bolero en bijpassend tasje met regenboog en vogeltje. Zo heeft deze gek haar gebrek. Veel leesplezier!
  Groetjes van Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meestal is het hier ook tv kijken ;)
  of ook wel muziek luisteren en dan ondertussen meezingen :)
  Lezen heb ik nog niet geprobeerd maar ik denk niet dat ik het zou kunnen :D

  Veel Liefs
  Naomi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig dat je dit lukt, ik kan dat echt niet!
  Wel kijk ik vaak serie of film tijdens het haken en borduren..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haken én lezen ????
  nee, daar begin ik zelfs niet aan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ek kan glad nie hekel en lees nie! Maar hekel werk goed in die coffe shop met vriende :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

1681 squares - Hoe is het met Yoshi?

Vorig jaar schokte ik een hoop mensen door het delen van deze foto:


En nog steeds heb ik geen seconde spijt dat ik het heb gedaan.

Van Mario maakte ik een kleine deken zoals je hier terug kan lezen. En weet je wat zo gaaf is, mijn dochter heeft er heerlijk onder liggen slapen nadat ze geboren was.


Maar hoe zit het dan met het Yoshi deel?


Yoshi mistte nog een paat vierkantjes die ik erbij  moest haken.


Daarna kreeg hij eenzelfde rand als de Mario deken had gehad, alleen dan met oranje.


En toen was ook Yoshi klaar! Yoshi hebben wij cadeau gegeven aan onze game vrienden die vorig jaar een dochtertje kregen.


Hier waren ze voor de laatste keer bij elkaar, maar wat voelt het goed dat ik de schaar in dit project heb gezet en zo toch nog twee babydekentjes heb kunnen maken.

Liefs,
Mriek

Mickey en Minnie kussen

Vorig jaar waren mijn vader en zijn vrouw 10 jaar getrouwd. Ze vierden geen feestje, maar we konden het natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

Ik knipte van fleece de hoofden van Mickey en Minnie Mouse en voor Minnie natuurlijk haar strik.


Ik maakte van fleece twee kussenhoezen naar het patroon van by Miekk. Op de grote panelen naaide ik de hoofden van Mickey en Minnie.


Het ging niet helemaal netjes zoals je kan zien. Het was voor mij de eerste keer appliqueren met de naaimachine, dus wat wil je ;-) Maar van veraf zie je het niet. Ik gebruikte ook expres fleece, dan is het niet erg als je niet perfect op de randjes naait want het raffelt niet.


Het resultaat! Ik vind ze erg geslaagd.
Oh en waarom een Mickey en Minnie Mouse kussen? Zij stonden ook op het kaartje 10 jaar geleden :-D

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)