Doorgaan naar hoofdcontent

Kerst stempel

Hier op de foto kon je al zien dat ik gutsjes van de Sint heb gekregen. En die moesten natuurlijk getest worden!

Dit jaar lukte het niet om zelf Kerst kaarten te ontwerpen, maar ik wilde ze toch een persoonlijk tintje meegeven. Nadat ik van de Sint de gutsjes had gekregen was de keuze voor mij snel gemaakt om een stempel te maken.


In de Flow stond een tutorial die ik heb gevolgd, eerst de gum omtrekken en daarin de tekening maken die je als stempel wilt. Het werd een Kerstboom zoals je op de foto kan zien.

Regelmatig een proef afdruk maken om te kijken wat er nog af moest. Hier was hij zo goed als klaar.

Hier de afdruk die op de kaartjes kwam. Met een groene boom en zilveren ster.

Voor een eerste keer vind ik het aardig goed gelukt! Op naar de volgende stempels (hobby nummer 743936 erbij ;-))

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Leuk dat je je eigen stempels gaat maken, hij is goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een mooie kerststempel.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een prachtige eerste stempel hoor

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk je eerste stempel,wat ben je handig.
  Hij is echt suuuuuper.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Valt niet mee om een reactie te plaatsen,maar je stempels zijn suuuuuuper leuk,kan je trots op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ha ! ik heb mezelf ook net zo'n gutssetje gekocht én ik heb 2 weken vakantie !! Wellicht ook een nieuwe hobby erbij dus ;)
  Ik hoop dat mijn eerste even goed lukt als de jouwe!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je stempel is leuk geworden hoor!!! Stempels maken is erg verslavend, heb vandeweek nog een leuke gemaakt met hulstblaadjes. Kijk maar eens op mijn blog!

  Liefs, Vera

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek