Doorgaan naar hoofdcontent

Project 52

Ik doe nu alweer 2 jaar mijn project 52 met Amineko.
In 2009 deed ik al een project 365 (elke dag een foto) en dat heb ik dit jaar naast project 52 weer gedaan.

Maar wat ga ik in 2013 doen? Want een project 52 en 365 in 1 jaar is toch wel een beetje dubbelop...

In 2013 ga ik mijn project 365 met Snuggie doen.

Elke dag met Snuggie op de foto met iets wat die dag eruit sprong voor mij.

Waarom Snuggie en niet Amineko?
Snuggie is gewoon een stuk handzamer dan Amineko. Snuggie past in mijn broekzak zonder dat ze al teveel opvalt en/of in de weg zit, vandaar dat de keuze op Snuggie is gevallen.

En je project 52? Wat ga je daarmee doen?
Ik ga niet ook nog elke week een foto met Amineko doen, dat wordt mij te veel van het goede. Natuurlijk heeft Amineko een speciaal plekje in mijn hart (de hartendief) en de familie is nog niet groot genoeg naar mijn zin (ssssst).
Om nu helemaal geen wekelijkse foto meer te plaatsen vind ik ook niet leuk en om nou elke dag een foto van Snuggie te plaatsen op mijn blog wordt mij ook te veel van het goede (er zijn nog zoveel andere leuke dingen om over te bloggen!). Daarom plaats ik 1x in de week mijn 'foto van de week' met Snuggie op mijn blog. Dit is geen extra foto, maar een foto die ook in mijn project 365 zal zitten.

Dus aanstaande maandag zal de laatste wekelijkse foto van Amineko worden geplaatst. Welke van de 9 Amineko's op de foto zal staan weet ik nog niet en hoe de foto eruit zal zien ga ik op mijn gemakje bekijken als ik de foto ga maken. Vanaf dinsdag 1 januari zal er elke dinsdag een foto van Snuggie op mijn blog verschijnen. Waarom dinsdag? Omdat 31 december 2013 op dinsdag valt en ik zo precies op de laatste dag van het jaar de laatste foto kan plaatsen :-)

Ik hoop dat jullie net zo hebben genoten van de 2 jaar Amineko als ik. Ik ga er weer een mooi album van maken zodat ik er nog eens in terug kan bladeren als ik daar zin in heb :-) Maar natuurlijk eerst maandag nog de laatste project 52 met Amineko foto ;-)Liefs,
Mriek

Pin It

Populaire posts van deze blog

Post!

Wat een feest vandaag in mijn brievenbus, een hele stapel post en allemaal voor mij! (en er zat niet één rekening tussen xD)
Van Caet heb ik een hele leuke, dikke envelop gekregen met daarin mijn sockbunny :D
Caet, hardstikke bedankt dat ik alsnog een sockbunny heb mogen ontvangen, je bent een schat!

Verder lag de nieuwe HobbyHandig in de brievenbus, met allemaal leuke kinder knutsels die ik op mijn werk kan doen en lieve borduurhondjes :)
Maar dat was nog niet alles, ook mijn labels lagen in de brievenbus! :D made by Mriek, ik ben trots en blij!

Dit zat niet bij de post, maar vond ik even leuk om te plaatsen; een foto van mijn fotostudio zoals ik hem gebruik :D

Ik ben echt heel erg blij dat ik hem heb gekocht! Mijn foto's van (bijvoorbeeld) amigurumi's zien er zo veel netter uit dan vroeger. Toen zag je nog wel eens een deel van mijn kamer :) Zeker geen spijt van die aankoop!

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)