Doorgaan naar hoofdcontent

Project 52

Ik doe nu alweer 2 jaar mijn project 52 met Amineko.
In 2009 deed ik al een project 365 (elke dag een foto) en dat heb ik dit jaar naast project 52 weer gedaan.

Maar wat ga ik in 2013 doen? Want een project 52 en 365 in 1 jaar is toch wel een beetje dubbelop...

In 2013 ga ik mijn project 365 met Snuggie doen.

Elke dag met Snuggie op de foto met iets wat die dag eruit sprong voor mij.

Waarom Snuggie en niet Amineko?
Snuggie is gewoon een stuk handzamer dan Amineko. Snuggie past in mijn broekzak zonder dat ze al teveel opvalt en/of in de weg zit, vandaar dat de keuze op Snuggie is gevallen.

En je project 52? Wat ga je daarmee doen?
Ik ga niet ook nog elke week een foto met Amineko doen, dat wordt mij te veel van het goede. Natuurlijk heeft Amineko een speciaal plekje in mijn hart (de hartendief) en de familie is nog niet groot genoeg naar mijn zin (ssssst).
Om nu helemaal geen wekelijkse foto meer te plaatsen vind ik ook niet leuk en om nou elke dag een foto van Snuggie te plaatsen op mijn blog wordt mij ook te veel van het goede (er zijn nog zoveel andere leuke dingen om over te bloggen!). Daarom plaats ik 1x in de week mijn 'foto van de week' met Snuggie op mijn blog. Dit is geen extra foto, maar een foto die ook in mijn project 365 zal zitten.

Dus aanstaande maandag zal de laatste wekelijkse foto van Amineko worden geplaatst. Welke van de 9 Amineko's op de foto zal staan weet ik nog niet en hoe de foto eruit zal zien ga ik op mijn gemakje bekijken als ik de foto ga maken. Vanaf dinsdag 1 januari zal er elke dinsdag een foto van Snuggie op mijn blog verschijnen. Waarom dinsdag? Omdat 31 december 2013 op dinsdag valt en ik zo precies op de laatste dag van het jaar de laatste foto kan plaatsen :-)

Ik hoop dat jullie net zo hebben genoten van de 2 jaar Amineko als ik. Ik ga er weer een mooi album van maken zodat ik er nog eens in terug kan bladeren als ik daar zin in heb :-) Maar natuurlijk eerst maandag nog de laatste project 52 met Amineko foto ;-)Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Ik vond de foto's met de Amineko's geweldig, ze zijn ook zo fotogeniek! Met snuggie zal vast weer een geslaagd project worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor het afgelopen jaar amineko's, en ik kijk uit naar het jaar met de snuggie, dat gaat vast heel leuk worden
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. great !
  Greetings from Poland :)
  Katarzyna

  www.sajuki.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 7 - Hartjes

Daar issie dan, de laatste! Zullen we maar gewoon meteen naar het bandje gaan? Slaan we mijn geklets een keer over ;-)

Liefs,
Mriek


We gaan een bandje met hartjes knopen en daarvoor heb je nodig:
- 3 draden van 2,5 meter voor de achtergrond
- 2 draden van 2,5 meter voor de hartjes

Ik gebruik voor de hartjes wit en voor de achtergrond een leuk gemêleerd draadje.

Vouw de draden dubbel en leg in het gevouwen gedeelte een knoop. Boven de knoop zit een lusje en onder de knoop zie je alle draden dubbel.


Leg de draden in de goede volgorde (van links naar rechts, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd).


Knoop met 2 knopen van links naar rechts steeds 2 draden samen. Dus de 2 gekleurde knoop je samen, de 2 witte, de 2 gekleurde, de 2 witte en de 2 gekleurde.


* We knopen verder met de meest linker witte, die knoop je naar de buitenkant: maak 2 knopen op elke draad die je tegenkomt.


Neem dan de tweede witte draad van links en die knoop je naar het midden: maak twee knopen op de gekleu…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)