Doorgaan naar hoofdcontent

Een witte wereld


Ik vond het leuk en mooi, om als eerste voetstappen in de sneeuw achter te laten en hoe mooi het landschap eruit ziet met een wit laagje.
Er is nu een week voorbij en we leven nog steeds in een witte wereld, alleen is het niet zo mooi meer. Het ziet eruit als blubber door al die strooisels die erdoorheen zit, jakkie. Ik wacht op de lente, op de warmte, dat de zon weer gaat schijnen en de mooie bloemen.
Wat het negatieve dan toch weer doet verdwijnen is dat mijn hond het heerlijk vindt om in de sneeuw te spelen en te rennen!

A white world
I found it fun and beautiful, to be the first to walk in the snow and leave your footprints and how beautiful the landscape looks. 
Now a week has past and we still live in a white world, only it's not as beautiful anymore. It looks like blubber, jakkie. I'm waiting for the spring, for the warmth, for the sun to shine and the beautiful flowers.
What dissapears the negativities is my dog who loves to walk in the snow and to play in it!


Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Inderdaad heel handzaam, dit kleintje!
  Fijne avond.
  Tineke
  bollies53.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het begint inderdaad een beetej vies te worden he

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier precies hetzelfde...ik vind het helemaal niks, maar mijn honden vinden het geweldig!!! Dat vind ik dan ook wel weer leuk, maar toch heb ik vanochtend nog maar even nagekeken wanneer het nu echt gaat dooien.....zondag dus, JIPPIE!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek