Doorgaan naar hoofdcontent

De laatste voorbereidingen

Afgelopen week was ik erg druk met de nieuwe ontwerpen voor mijn boek. Gister was de fotoshoot dus alles moest klaar zijn.

The last preparations
Last week I was very busy with the new designs for the book. Yesterday was the shoot so everything had to be done. 


Ik was druk met de finishing touch zoals het maken van haar, dingen vast lijmen en dingen vast naaien.

I was busy with the finishing touches, like hair and sewing the last parts together.Ik raakte erg gestressed toen de stroom plotseling uitviel omdat de stop door was geslagen. Ik kreeg hem er niet terug in want hij sprong er steeds weer uit... Gelukkig kwam mijn vriend me redden door eerder thuis te komen en de stop er weer in te krijgen. Dat was zo'n opluchting. Haken in het donker is toch lastig. Ik had alles nog net op tijd klaar voor de fotoshoot!

I got really stressed when the lights went out because the plug jumped out. I still had so much to do! I put the plug back in but it came out again... Lucky my boyfriend safed me by getting home early and fix things. That was such a releave! I had everything done just in time for the shoot!

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Oeeh ik ben heeeel benieuwd naar je nieuwe boek!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat zal jij je rot gevoeld hebben! En wat zal er een last van je schouders zijn gevallen toen de foto's eenmaal gemaakt waren. Ik ben heel benieuwd wat er allemaal voor moois in je nieuwe boekje komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben heel benieuwd wat voor boekje je nu weer hebt gemaakt. Echt heel leuk dat je dat doet!
  Ik hoop dat de shoot helemaal naar wens is gegaan en dat je nu lekker op de bank hangt bij te komen.
  liefs Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We zijn nieuwsgierig!!!
  Mag je ook al foto's laten zien?

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik 😳) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! 😄
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek