Doorgaan naar hoofdcontent

Granny deken - het begin

Ik ben begonnen aan een heel groot project, een heel heel heel groot project.
Ik loop er al een tijd mee in mijn hoofd, om een granny deken te maken. Ik volg een bepaald patroon die ik lekker niet laat zien ;-P Misschien herkennen jullie iets gaandeweg, of zien jullie het pas aan het einde.

I begon a very big project, a very very very very big project.
I've had this idea in my head for a long time, to make a granny square blanket. I'm following a specific pattern, I'm not going to show you now ;-P Maybe you will recognize something as I'm making the blanket, or you will see it at the end, when the blanket is finished.

Ik heb 1681 vierkantjes nodig en 90 bollen katoen. Ik haak deze deken van Scheepjes Larra, Phildar Cotton 3 en Catania. Hieronder op de foto zie je de kleuren. Hij wordt 1,64 meter bij 1,64 meter. Daarna haak ik er misschien nog een rand omheen, ligt eraan hoe hij eruit ziet tegen die tijd.

I need 1681 squares and 90 bolls of yarn. I'm making this blanket with Larra, Phildar Cotton 3 and Catania. Down below you can see the colors. The total blanket will be 1,64 meter x 1,64 meter. Maybe I'll crochet a border afterwards, depends on how he looks at the end.


Wanneer zou ik klaar willen zijn? Het liefst over ongeveer een jaar, maar dat wordt wel pittig, ik wil ook nog andere dingen haken ondertussen ;-) Ik hou het op voor ik ga trouwen. Lekker vaag dus, want we hebben nog geen precieze datum, het jaartal mist nog :-P

When I will finish? I hope next year from now, but I'll think that's going to be hard because I also want to crochet other things in between ;-) I defenitly want the blanket to be done before I get married. Nice so vague, because we have no precize date, the year is missing :-P

Wanneer ik ben begonnen? Onderweg naar huis van de groothandel op maandag 18 februari 2013 in de auto.

When I got started? On the way home from the wholesale om Monday February 18, 2013 in the car.

  

Aan het einde van elke maand wil ik een update plaatsen. Misschien tussendoor ook nog wel, maar sowieso aan het eind van elke maand zodat ik een stok achter de deur heb staan. Heb ik niet geblogd over mijn deken op de laatste dag van de maand? Wijs me er gerust op, misschien moet ik eerlijk bekennen dat ik er niks aan gedaan heb afgelopen maand, misschien ben ik het gewoon weg vergeten, de tijd zal het leren ;-)

At the end of every month I want to blog an update. Maybe I'll post blogs about it in between, but anyway at the end of every month so I have to stick with it. Didn't I post a blog at the last day of the month? Feel free to contact me, maybe I didn't work at the blanket that month (shame on me then) or maybe I just forgot to blog about it, time will tell ;-)

Ik hoop dat jullie me willen volgen tijdens dit immense project en ook een beetje willen steunen. 1681 vierkantjes is natuurlijk niet niks! ;-)

I hope you will follow and support me when I'm working on this huge project. 1681 squares is a lot! ;-)

Hierbij meteen de update hoever ik ben: ik heb 14 squares gehaakt, nog 1667 squares te gaan.

Here is the first update: I made 14 squares, I need to crochet 1667 more.


Liefs,
Mriek

PS: zie alle granny deken updates hier/see all the granny updates here

Pin It

Reacties

 1. Wow dat zijn heel veel vierkantjes! Veel succes ;-) Ik doe je het niet na!

  Groetjes Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dapper! Ik zal graag met je meeleven! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes ermee
  Ik wilde eerst een sprei voor ons bed, dan werd het al maar een deken voor een eenpersoonsbed, geraakte ook niet af, een babydekentje misschien....uiteindelijk werd het een dekentje voor een tante hilde pop.......
  Maar plezant is het wel !!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk en immens groot idee! Ik heb ook zo'n project in de kast liggen. Ik ben alleen geen trouw haker omdat ik helaas heel snel last van mijn schouder krijg. Ik vind het echter wel leuk, maar naaien vind ik ook leuk. Zoveel keuzes in het leven he.

  Maar 1 ding scheelt, jij maakt kleine vierkantjes! ;) Mijne hebben 5 toeren... maar ik weet niet wat sneller is...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig maar super groot project. Dit wordt taai en er komt wat doorzettingsvermogen bij kijken. Maar als het je gaat lukken heb je wel een mega mooie deken. Veel haakplezier en ik blijf je volgen! Groetjes, amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes!!! Ben al benieuwd hoe deze gaat worden!

  LiefsKaatj

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk zeg! Ik ga het project met plezier volgen, ben erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow wat een hoop vierkantjes en wat een hoop katoen! Succes en ik volg je met plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, wat een enorme klus! Ik ben ook met een grannydekentje bezig (babyformaat) en ik vond 40 vierkantjes al heel wat! Pfff. Heel veel succes en leuk dat we je zo kunnen volgen!
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat zijn wel heel veel vierkantjes maar het begin is er. Hoewel ze ook niet zo groot zijn, dus dit gaat je zeker binnen een jaar lukken. beetje positief blijven, ook zal er wel een maand tussen zitten dat je er niet aan haakt. Maar af zal hij. En wij steunen je. Veel plezier met het maken van deze monsterklus!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. WOW wat een hoop!! maar dat kan jij wel!!! ben uiteindelijk erg benieuwd naar het eindresultaat..!!
  succes xx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben heel benieuwd!! Ik wens je dan ook heel erg veel succes en ik zal je steunen hoor. ;)
  Ik ben bezig met 54 granny's voor een tas, een heel ander aantal, maar daar heb ik al enorm veel doorzettingsvermogen voor nodig..... ZUCHT....

  SUCCES!!! Je kan het!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Succes! Klinkt als een hele grote deken (met hele kleine squares trouwens). Maar ik heb van horen zeggen dat katoen heel zwaar wordt...zeker als deken zijnde. Ik hoop dat het meevalt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk hoor! Ik ben ook bezig met een grote deken, gaat ook niet niet zo snel, maar het heeft geen haast bij mij :) Ben benieuwd wat het wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een berg vierkantjes moet je gaan maken. Maar wel heel leuk lijkt mij. De kleuren zijn ook mooi bij elkaar gezocht. Ik zie dat je ze meteen aan elkaar maakt dat schilt wel, zie je het ook groeien. Heeel Veeel succes met dit leuke project, het gaat je zeker lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Veel haakplezier, ik zal het in elk geval volgen, ben benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jeetje je maakt er wel een hele uitdaging van! Zo veel granny´s! Ik ben heel benieuwd hoe je werk vorderd en wat het uiteindelijke eindresultaat zal zijn.

  liefs,
  Samantha

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Tjonge, wat een IMMENSE klus!!! maar wat zal het mooi worden!! Ik ga je project zeker volgen, ik wil dit ook nog eens gaan doen , maar dan de stripe variant(heb er al wel een gemaakt, een granny, maar die was kleiner als die jij gaat maken!)... Dus iedere maand een update, nou... wij volgers gaan je er aan proberen te houden :).

  Groetjes,

  Miriam
  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat word een heus project!! Ben eens benieuwd wat het gaat worden, mooi in ieder geval zeker!
  Heel veel succes! Het is bijna einde van de maand, benieuwd hoe ver je al gevorderd bent ;-)

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi, ook ik ben begonnen aan een granny dekentje, ik haak met catania en dan op naald 3,ik ga het op een 1 persoons dekentje houden. Mijn eerste grote project, dus ik ga je zeker volgen.
  Ik maak wat grotere vierkantjes en dan in rijen, een andere variant weer. Maar in leuke, gezellige kleurtjes, zal het vast heel mooi worden.

  Succes ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wow, das een groot project! Ik ben ook begonnen aan mijn eerste dekentje, ik maak ook vierkantjes in allerlei leuke kleurtjes, begin er gewoon mee en zie wel waar ik eindig. Ik haak ook met catania en dan haaknaald 3. Ik ga je zeker volgen, zo kan ik me misschien een beetje aan je optrekken als ik een dippie zou hebben.

  Succes ermee

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)