Doorgaan naar hoofdcontent

Wiebel krukje wiebelt niet meer

Ik had een wiebel krukje. Erg vervelend, vooral als er thee of iets dergelijks op staat.

I had a wobble stool. Very annoying, especially wenn a cup of thea stands on the stool.

Nu heb ik geen wiebel krukje meer, ik heb nu een krukje met een gehaakt sokje!

Now I don't have a wobble stool anymore, now I have a stool with a crochet sock!


Ik heb het sokje gehaakt van allemaal restjes. Die bewaar ik altijd netjes in een apart zakje voor werkjes zoals deze :-)

I made this sock from leftover yarn. I always save the leftovers for crochet work like this :-)


Waar het krukje staat? In mijn haakhoekje! Mn haakwerk ligt al klaar om mee verder te gaan; mn gehaakte vest!

Were does the stool stands? In my crochet corner! My next crochet work is ready to be finished; my crochet vest!

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Goed idee! Ik heb er ook 1 van die wiebelt (de rest gelukkig niet ;-) ), misschien ga ik dat ook maar toepassen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat heb je dat weer slim op gelost,
  ik had het wel eens gezien om de poten van een eettafel stoel tegen het krassen van je parket,hihihih maar dit is ook weer goed op gelost,erg leuk!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha wat leuk een krukje met een sokje
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellig blog heb je!! Herken veel dingen, ik ga eens even verder snuffelen op je blog!

  Kom je ook eens bij mij kijken?

  Groetjes,

  Miriam
  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)