Pagina's

donderdag 7 maart 2013

Crochet granny vest

Vorig jaar kwam ik een mooi gehaakt vest tegen op een paar blogs. Ik zocht het patroon en zag dat het een makkelijk te haken patroon was. Ik heb hem wel wat aangepast, ik heb het vest namelijk gehaakt van een grote granny square.

Last year I saw a nice crochet vest on some other blogs. I went to the pattern and saw it was a easy vest to crochet. I did make it a bit different, because I wanted to make a granny square vest with the same pattern.


Het materiaal was voor mij makkelijk gekozen, ik wilde een vest van 100% katoen. De kleur was wat moeilijker, ik wilde dat hij bij de meeste kleuren wel zou staan. Ik kwam dankzij mijn moeder op grijs.

The material was simple for me, I wanted a vest from 100% cotton. The colour was more difficult, I wanted it to match with most colours. I got to grey thanks to my mom. 


Ik gebruikte Phil Cotton 3, dubbel draads en haaknaald #7. Ik startte met het haken van één grote granny square. Ik ben nog wel eens miss ongeduld en zo ook deze keer. Het haken ging niet snel genoeg naar mijn zin.

I used Phil Cotton 3, dubble threat and crochet hook 7. I started to make one big granny square. I'm miss impatience sometimes and also this time. It wasn't going fast enough for me.


Dus belandde het vest in mijn WIP haaktas en zat daar een tijd in. Ik ben aan dit project begonnen in oktober 2012. Ik heb ondertussen veel andere dingen gehaakt. Afgelopen februari bedacht ik mij dat hij maar eens af moest komen en zo geschiedde.

So the grey vest ended in my WIP crochet bag and was in there for a long time. I started this vest in October 2012. I crocheted a lot of other stuff in the mean time. One day in February I wanted to finish it and so it happend.


Ik droeg hem afgelopen maandag voor het eerst, op mijn verjaardag. Ik voelde me erg trots om mijn eerste gehaakte kledingstuk te dragen!

The first time I wore it was past Monday, on my birthday. I felt so proud wearing my first crocheted piece of clothing!


Ik maakte geen vierkant van 1 x 1 meter zoals in het patroon staat, mijne is smaller. Hij zat me goed tijdens het passen en ik was blij zoals hij was, dus stopte ik met haken en startte met het afwerken. Het afwerken was zo gepiept, dus daar was ik erg blij mee!

I didn't make the square 1 x 1 meter as the pattern said, I made it smaller. It fitted me and I was happy the way it was, so I stopped crocheting and started finishing off. Finishing off was quite simple, so I was very happy with that.


Hij is mooi en ook lekker warm en hij zit zo lekker! Ik denk dat ik er nog een ga haken, maar dan met 1 draad en haaknaald #7, voor de lente of zomer. Hebben jullie nog een kleur advies?

It is nice and warm and sits comfortable. I think I'm going to make another one, but then with 1 threat of cotton and crochet hook 7, for the spring or summer. Do you've got any colour advise?


Liefs,
Mriek

Pin It

11 opmerkingen:

 1. Leuk vest!
  Heb je een leuke verjaardag gehad?

  Misschien groen een optie?

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een leuke verjaardag gehad, lief dat je t vraagt.
   Groen is totaal niet mijn kleur xD Dus dat wordt m niet. ;-)

   Verwijderen
 2. Ik vind het zo ontzettend gaaf!!! Als ik op die ene link klik, kom ik alleen niet bij het patroon? Of moet ik misschien daar nog verder klikken?

  Ik snap heel goed dat je hier heel blij mee bent! Deze komt zeker weten op mijn to do lijstje!

  Heb ik nog één vraagje, wordt het met katoen niet te zwaar of valt dat mee?

  Liefs, Vera

  veranadine.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even op instructions klikken, dan krijg je de instructies :-)
  Ik vind m niet heel zwaar. Heb m gewogen, weegt meer dan 650 gram. Trui van vriendlief is zwaarder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Marieke! Ik ga er nog eens kijken, misschien heb ik het de eerste keer over het hoofd gezien.

   Verwijderen
  2. Hoi Marieke!

   Ik heb vanmiddag garen gekocht, Scheepjes Donna, in het zwart. Ik kan er dus ook mee beginnen! Ben heel benieuwd of ik hem net zo mooi krijg als die van jou! ;)

   Groetjes, Vera

   Verwijderen
 4. Hij is en staat je ook ontzettend leuk moet ik zeggen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi vest en een leuk verjaardags kado voor jezelf!
  Misschien een mooie pastel kleur? (hoewel jij meer van de felle kleuren bent) Ik bedenk me net dat er nu ook wel fellere pastel kleuren zijn, Die zijn het helemaal deze lente/zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw wat een gaaf vest en lekker simpel te maken dus. Ik ga eens kijken bij het patroon want deze vind ik wel erg leuk. Misschien creme kleur een optie staat ook overal bij. Alhoewel dat rood en roze wat je er onder draagt je ook wel heel goed staat. Dus misschien is dat een optie. groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi vest!! En leuke foto's (vooral die laatste;).

  Lieve groet en alvast een hele fijne week!

  Miriam
  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen