Doorgaan naar hoofdcontent

Granny deken - Hoeveel squares?

Dankjulliewel voor alle enthousiaste reactie's op mijn eerste blog over mijn granny deken! :-D Erg leuk om te lezen en ook dat jullie mij met dit project volgen en ook steunen :-D

Granny blanket - How many squares?
Thanks for all the enthusiastic reactions on my first blog about my granny blanket! :-D It was fun to read and also nice that you will follow this project and also support me :-D


Ik moet meteen wat bekennen, ik heb een fout gemaakt. Gelukkig kwam ik er nog vroeg achter en niet pas aan het eind want dan had ik heel erg gebaald. Ik deed de 'joining as you go' methode verkeerd waardoor je een beetje een opstaand randje tussen de squares kreeg. Na de blog dacht ik laat ik nog eens naar de tutorial van Lucy, Attic 24 kijken en ja hoor, ik moest het net iets anders doen. Ik heb alle laatste toeren van de in het vorige blogberichtje gehaakte squares weer uit elkaar gehaald en daarna op de juiste manier weer aan elkaar gehaakt. Nu gelukkig geen randjes meer! :-)

I have to confess something, I made a mistake. Lucky for me I found it out soon and not at the end because then I would be quite angry. I did the 'joining as you go' method wrong so I got a kind of an edge between the squares. After I posted the blog I relooked at the tutorial from Lucy, Attic 24 and yes, I had to do it different. I had to pull out all the last rows of teh squares and redid them the correct way. No more edges between the squares! :-)


Gisteren vroeg ik op mijn facebook page en twitter op hoeveel squares ik zou zitten. Ik vond het erg leuk om alle reactie's te lezen. Jullie denken dat ik best ver ben. Het laagste 'bod' was 110 en het hoogste 1234 :-D

Yesterday I asked on my facebook page and twitter how many squares I'm at. I had a lot of fun ready the comments. You all think I'm very far. The lowest bit was 110 and the highest 1234 :-D 

Op deze foto had ik de eerste mijlpaal van 50 squares (13 maart 2013)
On this picture I hit the milestone of 50 squares (March 13, 2013)

En op deze foto de 2e mijlpaal van 75 squares (20 maart 2013)
And on this photo the second milestone of 75 squares (March 20, 2013)


Gisteren maakte ik de foto's voor de blog van vandaag. Ik heb 85 squares gehaakt, dus ik heb niet gehaald wat jullie van mij verwachtten. Sinds 20 maart ben ik bezig geweest met een ander projectje (as vrijdag de onthulling), anders was ik al een stuk verder geweest.

Yesterday (when I took the photos for todays blog) I had crocheted 85 squares. So I didn't got to what you all expected. I'm busy with another project since the 20th of March (it will be revealed next Friday), otherwise I would be much further. 


Zoals je op de foto's kunt zien had ik nog niet alle draadjes afgehecht, inmiddels wel.

Like you can see on the photo I hadn't wove in all the ends, now I did for all the 85 squares. 

Update maart 2013: Ik heb 85 van de 1681 squares gehaakt, nog 1596 te gaan.

Update March 2013: I crocheted 85 squares from the 1681, I need to crochet 1596 more.

Liefs,
Mriek

PS: zie alle granny deken updates hier/see all the granny updates here

Pin It

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 7 - Hartjes

Daar issie dan, de laatste! Zullen we maar gewoon meteen naar het bandje gaan? Slaan we mijn geklets een keer over ;-)

Liefs,
Mriek


We gaan een bandje met hartjes knopen en daarvoor heb je nodig:
- 3 draden van 2,5 meter voor de achtergrond
- 2 draden van 2,5 meter voor de hartjes

Ik gebruik voor de hartjes wit en voor de achtergrond een leuk gemĂȘleerd draadje.

Vouw de draden dubbel en leg in het gevouwen gedeelte een knoop. Boven de knoop zit een lusje en onder de knoop zie je alle draden dubbel.


Leg de draden in de goede volgorde (van links naar rechts, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd).


Knoop met 2 knopen van links naar rechts steeds 2 draden samen. Dus de 2 gekleurde knoop je samen, de 2 witte, de 2 gekleurde, de 2 witte en de 2 gekleurde.


* We knopen verder met de meest linker witte, die knoop je naar de buitenkant: maak 2 knopen op elke draad die je tegenkomt.


Neem dan de tweede witte draad van links en die knoop je naar het midden: maak twee knopen op de gekleu…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.