Doorgaan naar hoofdcontent

Granny deken - april 2013

De maand zit er alweer bijna op, morgen is het de laatste dag van de maand. Dit keer valt de laatste dag van de maand op een dinsdag en op dinsdag is er altijd een blogje van Snuggie, dus plaats ik een dagje eerder de update van mijn granny deken.

This month is almost over, tomorrow is the last day of April 2013. This time the last day of the month is on Tuesday and on Tuesday I always post a blog with Snuggie, so I will post my granny blanket update one day sooner.


Het was een mooie granny haak maand. Ik begon als een speer, maar aan het eind van de maand nam de 'zin' om deze deken te werken wel een beetje af. Ik had mezelf wel een doel gesteld en de laatste dagen van april ben ik hard aan de slag gegaan in de hoop om het doel te halen.

It was a nice granny crochet month. I moved on very quickly, but at the end of the month I started crochet a lot of other things. I set myself a goal and the last days of April I crocheted a lot of grannies in the hope of reaching that goal.


Op deze foto had ik wat tijd over voor ik naar werk toe moest, dus haakte ik een square voor ik moest gaan. Zoals je kan zien heb ik een beetje kleur toegevoegd naast grijs.

On this picture I had some time left before I must go to work, so I crocheted a square before I went. As you can see I added a bit color next to grey.


Een werkdag valt nog zwaar, dus lekker bijkomen op de bank met een hondje naast me en lekker ontspannen haken aan mijn deken.

A workingday is still heavy for me, so I got on the sofa, my doggie next to me and a bit of relaxed crocheting for my blanket.


Mijlpaal! Alle 41 squares gehaakt van de 1e rij! :-D Nu kan je zien hoe breed hij gaat worden!

Milestone! I crocheted all the 41 squares from row 1! :-D Now you can see how big it's going to be!


Vandaag de dag heb ik 189 squares gehaakt, dus nog 1492 squares van de 1681 squares te gaan!

Today I crocheted a total of 189 squares, so I still need to crochet 1492 squares of the 1681 squares!


Mijn doel was om deze maand de eerste 5 rijen af te hebben, wat ik helaas niet heb gered. 16 squares kom ik te kort, maar die zal ik deze week haken ;-)

My personal goal for this month was to finish the first 5 rows, I didn't make it, I crocheted 16 squares less, but I will crochet them this week ;-)


Liefs,
Mriek

Pin It

PS: zie alle granny deken updates hier/see all the granny updates here

Reacties

 1. Doel wel niet gehaald, maar goed bezig! Wat maak je er voor leuks in? Een hart of appel?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo dat is al lekker opgeschoten! Ik ben erg nieuwsgierig naar het patroon dat erin verschijnt... Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werk!Dan zeiden ze tegen mij dat ik met een groot project bezig was van 400 rondjes die aan elkaar gezet moeten worden(eigenlijk haken,maar verkoos eerst alle kleuren te haken en dan handmatig aan elkaar te zetten,werkt makkelijker.Wat komt er op te staan als ik vragen mag?Of moeten we daar maa geduldig op wachten tot het af is?;-)ha,ha...


  groetjes en een fijne koninginnendag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjullie voor de reactie's :-)
  Er komt idd iets in te staan, maar wat verklap ik niet, time will tell ;-)
  Liefs,
  Mriek

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je schiet lekker op,maar ik heb het gevoel
  dat ik een pet zie verschijnen van een bepaald iemand

  aangezien ik ook een deken aan het haken ben met een patroon en dit lijkt er erg veel op,of ik moet het helemaal mis hebben,whahahahah

  ik durf het niet eens op te schrijven wat ik denk dat het is!!!!!om de verrassing niet te bederven.
  maar het ziet er mooi uit hoor,
  groetjes hester

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een klus, maar je gaat goed hoor! Prachtig. Ben benieuwd wat er straks gaat verschijnen. Groeten, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn eerste reactie was leuk het wordt een mario kleed!
  Je schiet al wel lekker op hoor, en helemaal als er een andere
  kleur bij komt.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt wel een angry bird te worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie deken, komt mario erop?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mriek...what is it going to be?? Love the grey/neutral colour you're using.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooh, 1681 x 2 draadjes per granny om af te hechten...

  Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaha, ik ben niet de enige die Mario lijkt te zien. Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha, ik ben niet de enige die Mario denkt te zien. Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoe dan ook, wat je tot nu toe klaar hebt, ziet er wel heel erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Granny square day 2017!

Hiephoi hiephoi! Vandaag is het granny square day op instagram! Doe je mee?


Met de haak community op instagram maken we samen een grote virtuele deken!


Het idee is simpel en iedereen kan mee doen!


Hierbij de stappenplan in het Nederlands:
- haak een granny square
- maak een foto van je granny square die het hele fotoframe vult
- plaats je foto op instagram met de juiste hashtags (#grannysquareday#grannysquareday2017)
- klik op de hashtag en geniet van de mooie virtuele deken die we samen maken!


@Suregal27 op instagram is de initiatief nemer van deze gezellige en leuke dag op Instagram. Hij is alweer voor de 4e keer! En we hebben gezamenlijk een keer instagram op tilt gebracht met de vele posts op de hashtag van dat jaar xD


De foto's in deze blog? Dat zijn screenshots die ik gister maakte van de hashtag #grannysquareday2016 en van @suregal27 (die met de uitleg) :-)

Heel veel plezier vandaag op instagram met #grannysquareday2017!! :-D

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)