Doorgaan naar hoofdcontent

Op de haaknaald

Zoals jullie wel weten heb ik nooit 1 haakwerk tegelijk op mn haaknaald staan en of ze ook daadwerkelijk allemaal afkomen is ook een tweede. Dit is waar ik afgelopen week allemaal aan gehaakt heb.

On the crochet hook
Like you know I never have 1 crochet WIP lying around and if I finished them all must be seen, but this is what I crocheted last week.


Vierkantjes haken in de tram.
Crocheting squares in the tram.


Haken met mijn van restjes gemaakte gemeleerde bol katoen (zie hier hoe ik die bol maakte) in de zon!
Crocheting with my leftover cotton yarns (see here how I make 1 ball of yarn from leftover yarn) in the sun!


Officieel was deze foto geen foto van de dag afgelopen vrijdag, maar wel een kanshebber (en hij past zo mooi in dit blogje :-))
Haken aan de uiltjes uit het boek 'Kleurrijke cadeautjes haken' van Margriet de Muinck. Hier kan je het eindresultaat zien.
Officialy this wasn't my photo of the day past Friday, but it was almost! (and he fits so nice in this blog :-))
Crocheting the owls from the Dutch book 'Kleurrijke cadeautjes haken' van Margriet de Muinck. You can see the finished owl here.


En natuurlijk haken aan mijn granny deken! Ik heb een inhaalslag gemaakt afgelopen week, maar ik heb nu dan ook 2 dagen weer geen een vierkantje gehaakt xD
And ofcourse crocheting my granny blanket! I made a lot of squares the past week, but the last two days I've crocheted none xD

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

  1. Wat ben jij lekker bezig zeg. Ik ken het fenomeen ´ meerdere haakwerkjes ´ maar al te goed!

    Ik ha gauw kijken of je die bol hebt gemaakt.

    liefs,
    Samantha

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek