Doorgaan naar hoofdcontent

Vogeltje

Dit lieve vogeltje lag al heel lang op mij te wachten, 2 jaar lag hij on af in een zakje in mijn 'aftemaken' tas. Toen de 4e verjaardag van mijn nichtje naderde dacht ik weer aan dit roze vogeltje, mijn nichtje houdt van roze en een leuke sleutelhanger voor aan haar schooltas is natuurlijk een leuk cadeautje voor een 4 jarige!

This sweet bird was hidden in a bag to finish for I think 2 years. When the 4th birthday of my niece came close I tought about this little bird, my niece loves pink and this little bird would go nice on a keychain for her bag as she is going to school. A nice gift for a 4 year old!


Hoe heeft dit schatje zo lang verstopt kunnen zitten hรจ?! Haar vleugels zijn vandaag uitgeslagen naar mijn nichtje die het een mooi vogeltje vond.
Het patroon is van Annemarie Arts en staat in het boek 'Babycadeautjes haken'. Wist je dat Annemarie sinds kort ook een blog heeft? www.haakidee.blogspot.nl :-)

How could this cutie been hidden for all that time? She now is with my niece and she liked the little bird.
The pattern is from Annemarie Arts from the Dutch book 'Babycadeautjes haken'. Did you know Annemarie has a blog? www.haakidee.blogspot.nl :-)


Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

  1. Ohh, die is echt LEUK!! Ja.. wie is daar nou niet blij mee!

    Groetjes en een fijne week!

    Miriam
    't Bezige Bijtje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik ๐Ÿ˜ณ) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! ๐Ÿ˜„
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek