Doorgaan naar hoofdcontent

Jongen en meisje

Ik heb al verschillende Feestpoppetjes van mijn nieuwe boek laten zien. Allemaal mooie figuren, maar een simpel jongen en meisje misten nog.

Boy and girl
I showed different 'Feestpoppetjes' from my new book. All nice figures, but a simple boy and girl where missing.

Dit zijn de jongen en het meisje in het normale formaat ...
This are the regulair size boy and girl ...

... en dit in mini formaat. Van de mini's kan je ook zo'n leuke slinger maken zoals ik hier al liet zien. De patronen zullen te vinden zijn in het boek.

... and this is mini. You can make a nice garland from the mini's, I showed that here. The pattern will be in the book.

Ook van de jongen en het meisje heb ik applicatie's gemaakt. Ik heb er iets leuks mee gedaan maar die laat ik nog niet zien. Daarvoor mag je vanaf half juni het boek kopen ;-)

I also made applications from the boy and girl. I did something nice with it but I am not going to show you. You can buy my book from half June and then you can see ;-)

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. Ha,ha....jij stopt tegenwoordig voortaan alles in een cupcake;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet elke keer zo lachen als ik je foto's zie. Wij gebruiken de gekleurde cupcake bakjes om cupcakes mee te bakken. Elke keer als ik bak moet ik weer aan jouw cupcakes denken en vice versa ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Mriek,

  Via mijn mama haar blog ben ik hier terecht gekomen , wat een knappe haakwerkjes heb je al gemaakt seg. Ik ben gelijk volger van uw blog geworden.

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral de bovenste twee vind ik er leuk uitzien. Doet aan kinderen denken die nieuwsgierig over een hekje kijken.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Op de haaknaald

Het leek mij leuk om jullie even te laten zien waar ik (onder andere) op dit moment aan werk. Ik heb heel veel on affe projecties liggen (stuk of 10 denk ik 😳) maar toch kon ik het vorige week niet laten om een nieuw project te starten.


Ik startte een regenboog corner tot corner sjaal. Het bol garen wat ik heb gebruikt heb ik zelf gemaakt van een deken die ik heb uitgehaald. Mijn eigen gemaakte yarncake, in de kleuren en van het materiaal die ik zelf fijn vind. Ik maakte de bollen al in 2014 maar heb nu eindelijk een project gevonden waar ik helemaal blij van word om hem te gebruiken.


De eerste bol is al opgehaakt, nog 4 te gaan! 😄
Wil ook zelf een yarncake maken? De tutorial vind je hier.

Liefs,
Mriek