Doorgaan naar hoofdcontent

Op dreef

De drive is er weer, ik ben weer lekker bezig met van alles en nog wat! :-D
I'm on a role, busy with a lot of different things! :-D


Ik heb haakwerk uitgehaald wat niet werd zoals ik het wilde. Ondertussen ben ik alweer opnieuw begonnen :-)
I pulled out my crochet work, it wasn't turning out as I wanted. I started over and it's looking a lot better now :-)


Ik heb weer wat afgehaakt! Ik ben m nogmaals aan het haken en uitschrijven en dan staat er straks weer een nieuw patroontje in de shop :-)
I finished some crochet work! I'm crocheting it again en writing down the pattern and then soon I'll have a new pattern in the shop :-)


En ik ben ook lekker op dreef in huis. Soms moeten Sjakie zn spullen ook in de was en moet het drogen aan het rek. Hij blijft alles volgen wat ik doe met zijn spulletjes :-D
I'm also on a role in house. I had to wash and dry the stuff of Sjakie. He was following me everywhere when I was busy with his stuff :-D

Nu deze flow vasthouden en op naar een nieuwe week!
Now I have to keep this flow and make it a wonderfull week! 

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)