Doorgaan naar hoofdcontent

We're back!

Heb je ons gemist afgelopen dinsdag? We waren op vakantie in Griekenland! Er zijn wel blogjes gepost sinds ik weg was, maar die had ik gepland voor we weg gingen ;-)

Missed us last Tuesday? We were on our holiday in Greece! There've been some blogs since we've been away, but I've schedueled them before we left ;-)Maar over onze vakantie, we relaxten aan het zwembad ...
But about our holiday, we did some relaxing at the swimmingpool ...


We deden wat activiteiten.
We did some activities.


... vriendlief nam zijn eerste duikles ...
... my boyfriend took his first diving lesson ...


... we relaxten nog meer op het strand ...
... we did some more relaxing a the beach ...


... en natuurlijk werk er gehaakt, op de foto in het vliegtuig.
... and of course some crocheting, on the photo in the airplane.

We hadden een heerlijke, zonnige, relaxte vakantie, maar we zijn blij dat we weer thuis zijn en ons gezin weer compleet is met ons lieve hondje :-)

We had a lovely, sunny, relaxed holiday but we're glad to bee home again and reunited with our lovely doggie :-)

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

 1. leuk dat je ook even op ons blog hebt gekeken, je cupcakes waren superleuk om te maken,en ehhh

  beetje reclame is altijd leuk toch;))

  groetjes mingle-mangle crochet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk genoten daar gaat het om. Fijn dat je weer terug bent

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heerlijk uit, die vakantie. Krijg er ook al zin in. En het is jou gelukt om een haaknaald in het vliegtuig mee te nemen, hoe heb je dat gedaan?
  Ben benieuwd naar je vakantiehaaksels!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek