Doorgaan naar hoofdcontent

Hij krijgt steeds meer vorm - granny deken


Jaaaaa, het is tijd voor een nieuwe granny deken update! En ik ben trots om jullie de foto's te laten zien :-D

Yes, it's time for a new granny blanket update! And I'm proud to show you the pictures :-D


Mn deken ligt altijd klaar zodat ik er meteen mee verder kan. Het is dan soms alleen zo moeilijk als je zoooo graag verder wilt maar je andere dingen moet doen... De dag dat ik de foto hierboven maakte was ik zo blij dat ik mn klusjes had gedaan en ik mocht haken! Het komt ook omdat hij steeds meer vorm krijgt :-D

My blanket is always ready to pick up and crochet, then it is soooo hard when you want to crochet but you have to do other stuff first... The day I took the picture above I was so happy when I finished my chores and I could crochet! The blanket gets more and more complete and that's why it's so fun working at it :-D


Alleen al die draadjes... 1681 x 2 + nog een paar extra... Ik ben verder gegaan met draadjes afhechten, helaas vond mijn hand dat niet zo leuk dus stel ik dat nog even uit.

Only all those ends... 1681 x 2 + a few extra... I tried to weave in the ends, only my hand start hurting, so I think I'll leave that for another time.


Zo ziet de deken er nu uit. Ik ben er helemaal weg van!! Ik denk dat jullie wel kunnen zien wie erop staan ;-)

This is how the blanket looks right now. I'm soooo in love!! I think you can see who is going to show up ;-)

Ik krijg veel vraag naar het patroon. Het patroon staat niet online. Zodra ik de deken af heb zal ik het patroon met jullie delen. Let wel, dit zal nog wel een tijd duren (denk aan volgend jaar zomer).

I get a lot of questions for the pattern. The pattern isn't online. As soon as I finish the blanket I will share the pattern. It's going to take a while before I'm finished though (think summer 2014).


Ik heb 451 squares gehaakt sinds ik begon met dit project. Dit houdt in dat ik nog 1230 van de 1681 squares te gaan heb. Het betekent ook dat ik al meer dan een kwart gehaakt heb!! :-D

I crocheted 451 squares since I started this project. This means I still have to make 1230 of the 1681 squares. It also means that I crocheted more then a quarter of this blanket!! :-D


Wil je vaker dan een keer per maand foto's zien van mijn 1681 squares project? Volg me dan op instagram! Mijn naam is madebymriek of zoek op de hashtag #1681squares

Do you want to see pictures about this project more often then once a month? Follow me on instagram! My name is madebymriek or search on the hashtag #1681squares

Liefs,
Mriek

Pin It

PS: zie alle Mario deken updates hier/see all the Mario blanket updates here

Reacties

 1. zo dat ziet er al mooi uit,mario en yoshie denk ik zo,
  mijn deken schiet helemaal niet op omdat ik de blokjes aan elkaar naaien niet mooi vind,en ik er hard over aan het nadenken ben om over nieuw te beginnen en dan net als jij ze gelijk aan elkaat te haken,ik vind het wel zonde van me werk want ik heb er al zo een 700 gehaakt.maar ja geeft niet.mag ik je vragen welke kleur je gebruikt voor de huidskleur???ik haak met acryl en vind geen mooie kleur voor het gezicht.
  mijn complimenten voor je mooie werk al.
  groetjes hester

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is nu al helemaal gaaf mriek, en een heel knap en leuk idee
  Gr. Caatje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat wordt hij gaaf! Nu kunnen we zien wie erop staan. Ik ben ook goed bezig met mijn granny-deken. 98 granny's gedaan, nog 28 te gaan. Ik ben benieuwd wat het wordt. Zet hem op met de deken.

  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die ziet er al heel mooi uit. Je bent toch al lekker opgeschoten. Maar wordt je niet depri als je steeds na gaat hoeveel je er nog moet doen ? . Je ziet hem wel steeds leuker worden met die kleurtjes erin. Succes met het vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ow mijn zoontje gaat doe helemaal gewledig vinden..
  mario op Yoshi!!!
  Staat bij mij ook nog op de lijst om te maken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb hier respect voor hoor !! Al die vierkantjes, losse draadjes enz.
  Ben zelf gisteren ook aan een deken begonnen en heb voor granny stripes gekozen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ziet er goed uit wat een werk zeg
  gr sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooh wat een werk, maar het resultaat wordt vast prachtig!! Dat is nog een een staaltje handwerk!

  Ik blijf het volgen hoor, ben benieuwd naar het resultaat!

  Groetjes, Miriam
  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 7 - Hartjes

Daar issie dan, de laatste! Zullen we maar gewoon meteen naar het bandje gaan? Slaan we mijn geklets een keer over ;-)

Liefs,
Mriek


We gaan een bandje met hartjes knopen en daarvoor heb je nodig:
- 3 draden van 2,5 meter voor de achtergrond
- 2 draden van 2,5 meter voor de hartjes

Ik gebruik voor de hartjes wit en voor de achtergrond een leuk gemĂȘleerd draadje.

Vouw de draden dubbel en leg in het gevouwen gedeelte een knoop. Boven de knoop zit een lusje en onder de knoop zie je alle draden dubbel.


Leg de draden in de goede volgorde (van links naar rechts, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd).


Knoop met 2 knopen van links naar rechts steeds 2 draden samen. Dus de 2 gekleurde knoop je samen, de 2 witte, de 2 gekleurde, de 2 witte en de 2 gekleurde.


* We knopen verder met de meest linker witte, die knoop je naar de buitenkant: maak 2 knopen op elke draad die je tegenkomt.


Neem dan de tweede witte draad van links en die knoop je naar het midden: maak twee knopen op de gekleu…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)