Doorgaan naar hoofdcontent

Hij krijgt steeds meer vorm - granny deken


Jaaaaa, het is tijd voor een nieuwe granny deken update! En ik ben trots om jullie de foto's te laten zien :-D

Yes, it's time for a new granny blanket update! And I'm proud to show you the pictures :-D


Mn deken ligt altijd klaar zodat ik er meteen mee verder kan. Het is dan soms alleen zo moeilijk als je zoooo graag verder wilt maar je andere dingen moet doen... De dag dat ik de foto hierboven maakte was ik zo blij dat ik mn klusjes had gedaan en ik mocht haken! Het komt ook omdat hij steeds meer vorm krijgt :-D

My blanket is always ready to pick up and crochet, then it is soooo hard when you want to crochet but you have to do other stuff first... The day I took the picture above I was so happy when I finished my chores and I could crochet! The blanket gets more and more complete and that's why it's so fun working at it :-D


Alleen al die draadjes... 1681 x 2 + nog een paar extra... Ik ben verder gegaan met draadjes afhechten, helaas vond mijn hand dat niet zo leuk dus stel ik dat nog even uit.

Only all those ends... 1681 x 2 + a few extra... I tried to weave in the ends, only my hand start hurting, so I think I'll leave that for another time.


Zo ziet de deken er nu uit. Ik ben er helemaal weg van!! Ik denk dat jullie wel kunnen zien wie erop staan ;-)

This is how the blanket looks right now. I'm soooo in love!! I think you can see who is going to show up ;-)

Ik krijg veel vraag naar het patroon. Het patroon staat niet online. Zodra ik de deken af heb zal ik het patroon met jullie delen. Let wel, dit zal nog wel een tijd duren (denk aan volgend jaar zomer).

I get a lot of questions for the pattern. The pattern isn't online. As soon as I finish the blanket I will share the pattern. It's going to take a while before I'm finished though (think summer 2014).


Ik heb 451 squares gehaakt sinds ik begon met dit project. Dit houdt in dat ik nog 1230 van de 1681 squares te gaan heb. Het betekent ook dat ik al meer dan een kwart gehaakt heb!! :-D

I crocheted 451 squares since I started this project. This means I still have to make 1230 of the 1681 squares. It also means that I crocheted more then a quarter of this blanket!! :-D


Wil je vaker dan een keer per maand foto's zien van mijn 1681 squares project? Volg me dan op instagram! Mijn naam is madebymriek of zoek op de hashtag #1681squares

Do you want to see pictures about this project more often then once a month? Follow me on instagram! My name is madebymriek or search on the hashtag #1681squares

Liefs,
Mriek

Pin It

PS: zie alle Mario deken updates hier/see all the Mario blanket updates here

Reacties

 1. zo dat ziet er al mooi uit,mario en yoshie denk ik zo,
  mijn deken schiet helemaal niet op omdat ik de blokjes aan elkaar naaien niet mooi vind,en ik er hard over aan het nadenken ben om over nieuw te beginnen en dan net als jij ze gelijk aan elkaat te haken,ik vind het wel zonde van me werk want ik heb er al zo een 700 gehaakt.maar ja geeft niet.mag ik je vragen welke kleur je gebruikt voor de huidskleur???ik haak met acryl en vind geen mooie kleur voor het gezicht.
  mijn complimenten voor je mooie werk al.
  groetjes hester

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is nu al helemaal gaaf mriek, en een heel knap en leuk idee
  Gr. Caatje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat wordt hij gaaf! Nu kunnen we zien wie erop staan. Ik ben ook goed bezig met mijn granny-deken. 98 granny's gedaan, nog 28 te gaan. Ik ben benieuwd wat het wordt. Zet hem op met de deken.

  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die ziet er al heel mooi uit. Je bent toch al lekker opgeschoten. Maar wordt je niet depri als je steeds na gaat hoeveel je er nog moet doen ? . Je ziet hem wel steeds leuker worden met die kleurtjes erin. Succes met het vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ow mijn zoontje gaat doe helemaal gewledig vinden..
  mario op Yoshi!!!
  Staat bij mij ook nog op de lijst om te maken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb hier respect voor hoor !! Al die vierkantjes, losse draadjes enz.
  Ben zelf gisteren ook aan een deken begonnen en heb voor granny stripes gekozen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ziet er goed uit wat een werk zeg
  gr sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooh wat een werk, maar het resultaat wordt vast prachtig!! Dat is nog een een staaltje handwerk!

  Ik blijf het volgen hoor, ben benieuwd naar het resultaat!

  Groetjes, Miriam
  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

1681 squares - Hoe is het met Yoshi?

Vorig jaar schokte ik een hoop mensen door het delen van deze foto:


En nog steeds heb ik geen seconde spijt dat ik het heb gedaan.

Van Mario maakte ik een kleine deken zoals je hier terug kan lezen. En weet je wat zo gaaf is, mijn dochter heeft er heerlijk onder liggen slapen nadat ze geboren was.


Maar hoe zit het dan met het Yoshi deel?


Yoshi mistte nog een paat vierkantjes die ik erbij  moest haken.


Daarna kreeg hij eenzelfde rand als de Mario deken had gehad, alleen dan met oranje.


En toen was ook Yoshi klaar! Yoshi hebben wij cadeau gegeven aan onze game vrienden die vorig jaar een dochtertje kregen.


Hier waren ze voor de laatste keer bij elkaar, maar wat voelt het goed dat ik de schaar in dit project heb gezet en zo toch nog twee babydekentjes heb kunnen maken.

Liefs,
Mriek

Mickey en Minnie kussen

Vorig jaar waren mijn vader en zijn vrouw 10 jaar getrouwd. Ze vierden geen feestje, maar we konden het natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

Ik knipte van fleece de hoofden van Mickey en Minnie Mouse en voor Minnie natuurlijk haar strik.


Ik maakte van fleece twee kussenhoezen naar het patroon van by Miekk. Op de grote panelen naaide ik de hoofden van Mickey en Minnie.


Het ging niet helemaal netjes zoals je kan zien. Het was voor mij de eerste keer appliqueren met de naaimachine, dus wat wil je ;-) Maar van veraf zie je het niet. Ik gebruikte ook expres fleece, dan is het niet erg als je niet perfect op de randjes naait want het raffelt niet.


Het resultaat! Ik vind ze erg geslaagd.
Oh en waarom een Mickey en Minnie Mouse kussen? Zij stonden ook op het kaartje 10 jaar geleden :-D

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)