Doorgaan naar hoofdcontent

Moss stitch oproep

Heb jij iets gehaakt met de moss stitch n.a.v. de tutorial op mijn blog?
Zou je het leuk vinden om met een foto van het eindresultaat op mijn blog te komen? (natuurlijk met naamsvermelding ;-))
Stuur dan een mail met een foto (+ eventueel de link naar je blog) en je naam naar madebymriek[at]gmail[dot]com

Did you crochet something with the moss stitch tutorial on my blog?

Would you like it if I put your picture from the end result on my blog? (of course with your name ;-))
Then mail me your picture with your name (+ your blog url if you have one) at madebymriek[at]gmail[dot]com


Dit mapje? Die heeft mijn moeder gehaakt n.a.v. de tutorial van de moss stitch. Haar autopapieren zitten erin zodat ze alleen het mapje (waar alles inzit) over hoeft te hevelen van de ene naar de andere tas. :-D


This case? My mom made it with the tutorial off the moss stitch. She put her car papers in it, when she takes another bag with her she just has to put this case from the first in the second bag. Now she can never forget something :-D

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

  1. Heb idd zitten freubelen met die moss stitch vanwege jou blog. Het is nu alleen nog maar een lapje maar wil er een etui van maken. Ik vind het een leuke steek om restjes op te maken. Ik zal je de foto's e.d.binnenkort sturen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allereerst een hele leuke steek, en heb het dan ook direct uitgeprobeerd toen ik hier terecht kwam,.! Resultaat een telefoonhoesje, t'is een vrij vaste steek dat zich uitstekend leent voor etui's en hoesjes en dergelijke.
    Bedankt hoor, Alice

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)