Doorgaan naar hoofdcontent

Fenna cowl + tutorial

Het was helemaal hip en happening, de Fenna garen van de Wibra. De bollen vlogen de winkels uit en helaas zijn ze niet meer te krijgen.
Toen ik ze bij de Wibra vond heb ik lang staan twijfelen, ik ben geen acryll fan maar de kleurtjes waren zo leuk. Uiteindelijk toch 4 bollen regenboog meegenomen en vrijwel meteen ben ik aan de slag gegaan.

It was very hot in Hollans, the yarn Fenna from the Wibra. The balls of yarn were flying out of the stores and unfortunatly they aren't available anymore. 
When I found the Fenna in the Wibra I was in doubt, I'm not an acrylic fan but I loved the colors so much. Finally I took 4 balls of yarn in rainbow colors and that afternoon I started crocheting.


Ik wilde graag een grote, dikke cowl haken. Dus ging ik met dubbele draad en haaknaald 10 aan de slag en voor ik het wist had ik een grote, warme cowl.

I wanted to crochet a big, cozy cowl. So I started with double thread and a 10 mm crochet hook and started crocheting. Before I knew I had a big, cozy cowl.


Tutorial Fenna Cowl:
4 bollen Fenna (+/- 240 meter, 100 gram op 1 bol)
Haaknaald 10 en 12

Gebruik een dubbeledraad Fenna
- Haak met haaknaald 12, 50 lossen + 4 keerlossen
- Ga verder met haaknaald 10, haak in de 5e losse vanaf de haaknaald 1 stokje, *haak 1 losse, sla 1 losse over, haak 1 stokje. Herhaal vanaf * tot einde toer (je eindigt de toer met 1 stokje), haak 4 keerlossen.
- Haak 1 stokje in het tweede stokje van de vorige toer, *haak 1 losse, 1 stokje in het stokje van de vorige toer. Herhaal vanaf * tot einde toer (je eindigt met 1 stokje), haak 4 keerlossen.
- Herhaal de laatste stap tot je alle 4 de bollen hebt opgehaakt.
- Maak de cowl dicht door de eerste en de laatste toer met halve vasten samen te haken, hecht af.


Tutorial Fenna cowl
US terms

I used 4 balls of Fenna yarn (+/- 240 meter, 100 grams on 1 ball of yarn)
a 10mm and 12mm crochethook

Use 2 threads of yarn at the same time
- Crochet with a 12 mm crochethook, chain 50 + 4 
- From now on use a 10 mm crochethook, skip 4 chain, 1 double crochet, *chain 1, skip 1 chain, 1 double crochet. Repeat from * until the end of the row (you finish with 1 double crochet), chain 4
- Crochet 1 double crochet in the second double crochet of the last row, *chain 1, 1 double crochet in the double crochet of the last row. Repeat from * until the end of the row (you finish with 1 double crochet), chain 4.
- Repeat the last row until you are out of yarn.
- Close the cowl by crocheting slip stitches in the first and last row, finish off.


En klaar is je grote, warme cowl! Persoonlijk vind ik hem erg kriebelen (ook nadat ik hem met wasverzachter heb gewassen) dus ben ik op zoek naar dikke 100% gemeleerde katoen in vrolijke kleurtjes om zo'n cowl te maken. Helaas nog niet gevonden, maar ik blijf zoeken ;-)

And there you have your cozy cowl! I find the acryllic yarn very itchy (even after washing it with fabric softener) so I'm looking for a 100% cotton, thick thread, in happy colors to make a cowl just like this one. I haven't found one, but I'll keep looking ;-)


Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

  1. Hij is wel gaaf geworden! Inderdaad, het kriebelt een beetje, dat had ik ook al ondervonden... Houd niet zo van gekriebel!

    Groetjes, Vera

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Harry Potter 20 jaar

Als Harry Potter fan kan ik deze dag natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan! 20 jaar geleden kwam namelijk het eerste Harry Potter boek uit; Harry Potter and the Philosopher's Stone. Het duurde nog ruim een jaar voor hij in het Nederlands uitkwam.


Heel eerlijk, als meisje van 11 vond ik het maar een saai boek. Ik herinner me dat ik hem in de tram van school naar huis las en dat ik niet door het begin heen kwam. Ik was een boekenworm maar ik vond het gewoon saai 0_0 Hoe anders is dat nu ;-)

Natuurlijk zijn de boeken en de films in huis, maar ook de muziek en de Lego Harry Potter spellen ontbreken niet. Vol humor beleef je opnieuw de verhalen uit de films en de boeken. Ik vind ze geweldig!


Ik heb natuurlijk ook de nodige Harry Potter dingen zelf gemaakt, zoals de Sorteerhoed en dit borduurwerk van de 'Golden Trio'.Maar natuurlijk heb ik ook een deken gehaakt van het wapen van Zweinstein en is er nog een deken in de maak met de Harry Potter figuren.


Hagrid is inmiddels a…

Opening Sugaridoo Studio

Afgelopen zaterdag was het zover, de opening van Sugaridoo Studio. Irene van Sugaridoo ken ik via Instagram en toen ik hoorde dat ze haar eigen studio in Rijswijk ging openen moest ik daarbij zijn!


Nu was ik een tijdje geleden al langs geweest, de studio zit voor mij op loop afstand dus waarom niet. Toen was Irene nog druk aan het klussen en beloofde ze dat de volgende keer dat ik zou komen ze stoelen zou hebben. Ik kan je vertellen, die had ze afgelopen zaterdag wel hoor ;-)


Ik kon natuurlijk niet met lege handen aankomen, dus wikkelde ik een reep Tony's in een gehaakte slinger naar het patroon van Silly Old Suitcase. Ik kreeg een filmpje van Irene waarbij ik zag dat ze hem inmiddels heeft opgehangen in de studio :-D


De studio is in een mooie lichte ruimte en staat vol met kleur van bolletjes katoen


maar ook van lapjes om mee te quilten en paper piecing.


De moeder van Irene gaf een demonstratie in de paper piecing techniek, hij lijkt mij zo gaaf om een keer uit te proberen! Zeker…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)