Doorgaan naar hoofdcontent

Fenna cowl + tutorial

Het was helemaal hip en happening, de Fenna garen van de Wibra. De bollen vlogen de winkels uit en helaas zijn ze niet meer te krijgen.
Toen ik ze bij de Wibra vond heb ik lang staan twijfelen, ik ben geen acryll fan maar de kleurtjes waren zo leuk. Uiteindelijk toch 4 bollen regenboog meegenomen en vrijwel meteen ben ik aan de slag gegaan.

It was very hot in Hollans, the yarn Fenna from the Wibra. The balls of yarn were flying out of the stores and unfortunatly they aren't available anymore. 
When I found the Fenna in the Wibra I was in doubt, I'm not an acrylic fan but I loved the colors so much. Finally I took 4 balls of yarn in rainbow colors and that afternoon I started crocheting.


Ik wilde graag een grote, dikke cowl haken. Dus ging ik met dubbele draad en haaknaald 10 aan de slag en voor ik het wist had ik een grote, warme cowl.

I wanted to crochet a big, cozy cowl. So I started with double thread and a 10 mm crochet hook and started crocheting. Before I knew I had a big, cozy cowl.


Tutorial Fenna Cowl:
4 bollen Fenna (+/- 240 meter, 100 gram op 1 bol)
Haaknaald 10 en 12

Gebruik een dubbeledraad Fenna
- Haak met haaknaald 12, 50 lossen + 4 keerlossen
- Ga verder met haaknaald 10, haak in de 5e losse vanaf de haaknaald 1 stokje, *haak 1 losse, sla 1 losse over, haak 1 stokje. Herhaal vanaf * tot einde toer (je eindigt de toer met 1 stokje), haak 4 keerlossen.
- Haak 1 stokje in het tweede stokje van de vorige toer, *haak 1 losse, 1 stokje in het stokje van de vorige toer. Herhaal vanaf * tot einde toer (je eindigt met 1 stokje), haak 4 keerlossen.
- Herhaal de laatste stap tot je alle 4 de bollen hebt opgehaakt.
- Maak de cowl dicht door de eerste en de laatste toer met halve vasten samen te haken, hecht af.


Tutorial Fenna cowl
US terms

I used 4 balls of Fenna yarn (+/- 240 meter, 100 grams on 1 ball of yarn)
a 10mm and 12mm crochethook

Use 2 threads of yarn at the same time
- Crochet with a 12 mm crochethook, chain 50 + 4 
- From now on use a 10 mm crochethook, skip 4 chain, 1 double crochet, *chain 1, skip 1 chain, 1 double crochet. Repeat from * until the end of the row (you finish with 1 double crochet), chain 4
- Crochet 1 double crochet in the second double crochet of the last row, *chain 1, 1 double crochet in the double crochet of the last row. Repeat from * until the end of the row (you finish with 1 double crochet), chain 4.
- Repeat the last row until you are out of yarn.
- Close the cowl by crocheting slip stitches in the first and last row, finish off.


En klaar is je grote, warme cowl! Persoonlijk vind ik hem erg kriebelen (ook nadat ik hem met wasverzachter heb gewassen) dus ben ik op zoek naar dikke 100% gemeleerde katoen in vrolijke kleurtjes om zo'n cowl te maken. Helaas nog niet gevonden, maar ik blijf zoeken ;-)

And there you have your cozy cowl! I find the acryllic yarn very itchy (even after washing it with fabric softener) so I'm looking for a 100% cotton, thick thread, in happy colors to make a cowl just like this one. I haven't found one, but I'll keep looking ;-)


Liefs,
Mriek

Pin It

Print Friendly and PDF

Reacties

  1. Hij is wel gaaf geworden! Inderdaad, het kriebelt een beetje, dat had ik ook al ondervonden... Houd niet zo van gekriebel!

    Groetjes, Vera

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 7 - Hartjes

Daar issie dan, de laatste! Zullen we maar gewoon meteen naar het bandje gaan? Slaan we mijn geklets een keer over ;-)

Liefs,
Mriek


We gaan een bandje met hartjes knopen en daarvoor heb je nodig:
- 3 draden van 2,5 meter voor de achtergrond
- 2 draden van 2,5 meter voor de hartjes

Ik gebruik voor de hartjes wit en voor de achtergrond een leuk gemĂȘleerd draadje.

Vouw de draden dubbel en leg in het gevouwen gedeelte een knoop. Boven de knoop zit een lusje en onder de knoop zie je alle draden dubbel.


Leg de draden in de goede volgorde (van links naar rechts, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd).


Knoop met 2 knopen van links naar rechts steeds 2 draden samen. Dus de 2 gekleurde knoop je samen, de 2 witte, de 2 gekleurde, de 2 witte en de 2 gekleurde.


* We knopen verder met de meest linker witte, die knoop je naar de buitenkant: maak 2 knopen op elke draad die je tegenkomt.


Neem dan de tweede witte draad van links en die knoop je naar het midden: maak twee knopen op de gekleu…