Doorgaan naar hoofdcontent

Granny deken - even pauze

Het is voor mij tijd voor een pauze van dit grote haakproject. Ja, ik dacht laat ik even met de deur in huis vallen ;-)
Naast het opheffen van mn webshop en andere zaken thuis wilde het haken aan dit project niet vlotten. Na 1,5 week liep ik achter op schema en begon het me steeds meer tegen te staan. Aan de ene kant had ik helemaal geen zin meer om hieraan te haken maar aan de andere kant wilde ik ook niet stoppen. 

It's time for me to take a break from this big crochet project.
Next stopping with my webshop and other things at home I got stuck on this project. After 1,5 week I got behind schedule and I couldn't catch up. And the first side I wanted to quit but at the other side I didn't wanted to stop.

Ik kan je vertellen, hij is al lekker warm :-)
I can tell you, he's already nice and warm :-)

Dit project ligt bij mij thuis op een dienblad zodat ik hem er makkelijk bij kan pakken. Op een gegeven moment pakte ik hem niet meer, maar Mario en Yoshi bleven me wel aanstaren, dit gaf geen rust. Ik vroeg me af waarom hij er nog lag, terwijl ik er bijna niks aan deed. Waarom zou ik hem niet in een doos doen, om later aan verder te werken, zodat ik niet gevoelsmatig constant aangestaard wordt door dit duo. En zo geschiedde, mn Mario en Yoshi pixel granny deken zit netjes in de doos. En weet je, het geeft rust. Ik zie hem niet meer dagelijks, maar weet wel dat hij er nog is. Ik weet ook dat hij af gaat komen, alles is ervoor in huis, zonde als ik hem niet af zou ronden. En hij is veel te gaaf om in de doos te laten zitten! ;-)

I keep this project on a tray, so I can get the tray and have everything I need for this project. From some moment I didn't got the tray anymore, but Mario and Yoshi kept staring at me. This didn't helped me getting rest from this project. I wondered why this project was still lying there, while I didn't crocheted it. Why wouldn't I put this project in a box, to work further on after some time, so I wouldn't be stared at all the time. And so I did the blanket in a box, and now I really can take a break from this blanket. I wont see him everyday, but I know he's still there. I also know I'll finish it, I already bought all the yarn so it would be a shame if I didn't finish it. And he's way to cool to keep in a box! ;-)


Mn deadline, die ga ik nu waarschijnlijk niet meer halen. Wat mn deadline was? Ik wilde hem graag af hebben voor ik ga trouwen aankomend jaar. Ach, in het eerste jaar nadat ik getrouwd ben moet wel lukken toch?! :-D

My deadline, I don't think I'm going to make it anymore. What my deadline was? I wanted to finish it before I'm getting married next year. Oh well, I think I can finish it in the first year I'm married right?! :-D


Ik heb 757 squares gehaakt sinds ik begon met dit project. Dit houdt in dat ik nog 924 van de 1681 squares moet haken.


I crocheted 757 squares since I started this project. This means I still have to make 924 of the 1681 squares.Liefs,
Mriek

PS: zie alle Mario deken updates hier/see all the Mario blanket updates here


Pin It

Populaire posts van deze blog

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Harry Potters sorteerhoed

Ik ben een Harry Potter gek. Als je me volgt op Instagram heb je vast al gezien dat ik regelmatig de films kijk en ik kort geleden weer ben begonnen met het lezen van de boeken :-) Eergisteren zat ik wat te surfen op internet en kwam zo het patroon van de sorteerhoed tegen gemaakt door Allison van CRAFTYisCOOL. Ik vond hem meteen leuk en ook goed gelukt en waagde mij aan het patroon.

Harry Potters Sorting Hat
I'm an Harry Potter addict. If you follow me on Instagram you might have seen that I watch the movies regularly and I started reading the books again recently :-) The day before yesterday I was surfing on the internet and I found the pattern of the sorting hat designed by Allison from CRAFTYisCOOL. I loved it and started crocheting. 


In het originele patroon is het echt een hoed gehaakt met haaknaald 10, ik wilde een klein sorteerhoedje om leuk bij mijn boeken neer te zetten dus gebruikte ik een kleinere haaknaald en dunner garen. Ik plaatste de foto gister op Instagram en kree…

Fenna cowl + tutorial

Het was helemaal hip en happening, de Fenna garen van de Wibra. De bollen vlogen de winkels uit en helaas zijn ze niet meer te krijgen.
Toen ik ze bij de Wibra vond heb ik lang staan twijfelen, ik ben geen acryll fan maar de kleurtjes waren zo leuk. Uiteindelijk toch 4 bollen regenboog meegenomen en vrijwel meteen ben ik aan de slag gegaan.

It was very hot in Hollans, the yarn Fenna from the Wibra. The balls of yarn were flying out of the stores and unfortunatly they aren't available anymore. 
When I found the Fenna in the Wibra I was in doubt, I'm not an acrylic fan but I loved the colors so much. Finally I took 4 balls of yarn in rainbow colors and that afternoon I started crocheting.


Ik wilde graag een grote, dikke cowl haken. Dus ging ik met dubbele draad en haaknaald 10 aan de slag en voor ik het wist had ik een grote, warme cowl.

I wanted to crochet a big, cozy cowl. So I started with double thread and a 10 mm crochet hook and started crocheting. Before I knew I had a big, …