Doorgaan naar hoofdcontent

Granny deken - even pauze

Het is voor mij tijd voor een pauze van dit grote haakproject. Ja, ik dacht laat ik even met de deur in huis vallen ;-)
Naast het opheffen van mn webshop en andere zaken thuis wilde het haken aan dit project niet vlotten. Na 1,5 week liep ik achter op schema en begon het me steeds meer tegen te staan. Aan de ene kant had ik helemaal geen zin meer om hieraan te haken maar aan de andere kant wilde ik ook niet stoppen. 

It's time for me to take a break from this big crochet project.
Next stopping with my webshop and other things at home I got stuck on this project. After 1,5 week I got behind schedule and I couldn't catch up. And the first side I wanted to quit but at the other side I didn't wanted to stop.

Ik kan je vertellen, hij is al lekker warm :-)
I can tell you, he's already nice and warm :-)

Dit project ligt bij mij thuis op een dienblad zodat ik hem er makkelijk bij kan pakken. Op een gegeven moment pakte ik hem niet meer, maar Mario en Yoshi bleven me wel aanstaren, dit gaf geen rust. Ik vroeg me af waarom hij er nog lag, terwijl ik er bijna niks aan deed. Waarom zou ik hem niet in een doos doen, om later aan verder te werken, zodat ik niet gevoelsmatig constant aangestaard wordt door dit duo. En zo geschiedde, mn Mario en Yoshi pixel granny deken zit netjes in de doos. En weet je, het geeft rust. Ik zie hem niet meer dagelijks, maar weet wel dat hij er nog is. Ik weet ook dat hij af gaat komen, alles is ervoor in huis, zonde als ik hem niet af zou ronden. En hij is veel te gaaf om in de doos te laten zitten! ;-)

I keep this project on a tray, so I can get the tray and have everything I need for this project. From some moment I didn't got the tray anymore, but Mario and Yoshi kept staring at me. This didn't helped me getting rest from this project. I wondered why this project was still lying there, while I didn't crocheted it. Why wouldn't I put this project in a box, to work further on after some time, so I wouldn't be stared at all the time. And so I did the blanket in a box, and now I really can take a break from this blanket. I wont see him everyday, but I know he's still there. I also know I'll finish it, I already bought all the yarn so it would be a shame if I didn't finish it. And he's way to cool to keep in a box! ;-)


Mn deadline, die ga ik nu waarschijnlijk niet meer halen. Wat mn deadline was? Ik wilde hem graag af hebben voor ik ga trouwen aankomend jaar. Ach, in het eerste jaar nadat ik getrouwd ben moet wel lukken toch?! :-D

My deadline, I don't think I'm going to make it anymore. What my deadline was? I wanted to finish it before I'm getting married next year. Oh well, I think I can finish it in the first year I'm married right?! :-D


Ik heb 757 squares gehaakt sinds ik begon met dit project. Dit houdt in dat ik nog 924 van de 1681 squares moet haken.


I crocheted 757 squares since I started this project. This means I still have to make 924 of the 1681 squares.Liefs,
Mriek

PS: zie alle Mario deken updates hier/see all the Mario blanket updates here


Pin It

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 7 - Hartjes

Daar issie dan, de laatste! Zullen we maar gewoon meteen naar het bandje gaan? Slaan we mijn geklets een keer over ;-)

Liefs,
Mriek


We gaan een bandje met hartjes knopen en daarvoor heb je nodig:
- 3 draden van 2,5 meter voor de achtergrond
- 2 draden van 2,5 meter voor de hartjes

Ik gebruik voor de hartjes wit en voor de achtergrond een leuk gemĂȘleerd draadje.

Vouw de draden dubbel en leg in het gevouwen gedeelte een knoop. Boven de knoop zit een lusje en onder de knoop zie je alle draden dubbel.


Leg de draden in de goede volgorde (van links naar rechts, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd).


Knoop met 2 knopen van links naar rechts steeds 2 draden samen. Dus de 2 gekleurde knoop je samen, de 2 witte, de 2 gekleurde, de 2 witte en de 2 gekleurde.


* We knopen verder met de meest linker witte, die knoop je naar de buitenkant: maak 2 knopen op elke draad die je tegenkomt.


Neem dan de tweede witte draad van links en die knoop je naar het midden: maak twee knopen op de gekleu…

Baby's!

In de laatste Hobby Handig (nummer 161, mei/juni/juli 2011) staat het onwijs leuke patroon van deze baby's, ontworpen door Annemarie Arts.


Zijn jullie net zo verkocht als ik?? :-)

Je kan het patroon ook vinden in het boek 'Gelukspoppetjes haken' van Annemarie Arts.