Doorgaan naar hoofdcontent

CAL 2014 - het begin

Een maand geleden begon de crochet along. Ik begon niet meteen door een blessure aan mijn hand en arm, maar er was genoeg tijd om in te lopen.

CAL 2014 - the beginning
The crochet along started a month ago. I didn't started immediately becouse I had a injury on my hand and arm, but there was enough time to catch up!


Ik ben ook nog eens overnieuw begonnen, de lossenketting trok. Het zou zonde zijn als de deken me toch niet aanstond omdat ik in het begin een fout had gemaakt.

I also started over, the foundation chain was to tight. I would be pity if I finished the blanket and wouldn't like it because the foundation was to tight.


Ik houd me niet helemaal aan het patroon. Ik haak ook steken die ik zelf leuk vind erdoor, hierdoor leer ik nog meer steken en motiefjes kennen. Er zijn ook zoveel leuke die er gewoon bij kunnen!

I don't stick to the pattern. I also make other stitches which I like so I learn a lot of new stitches and motives. There are so many that fit right in!


Dit is hem tot zo ver. De catherine wheel laat ik eruit.
This is where I'm at. I don't like the catherine wheel so I leave it out.

Ik wilde gister aan mijn vervanging van de catherine wheel beginnen, maar kwam tot de conclusie dat niet alle kleuren me aanstonden. Sommigen vind ik te fel en er toch niet helemaal bijpassen. Dus ga ik binnenkort vrolijk overnieuw beginnen :-)

Yesterday I wanted to start the stitch that was going to replace the catherine wheel, but I came to the conclusion that I didn't like all the colors. Some are to bright and don't fit in. So one of these days I'm going to start over again :-)


Maar deze foto's had ik van de week op een mooie zonnige dag al gemaakt, die wilde ik jullie niet onthouden :-)

But I made this pictures last week on a sunny day and I wanted to share them with you :-)


Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek