Doorgaan naar hoofdcontent

Regenboog granny square/stripe cowl


Bijna twee jaar geleden liet ik jullie vol trots mijn eerste granny square stripe cowl zien. Ongeveer een jaar geleden was ik aan een nieuwe begonnen. De eerste (van de link hierboven) heb ik namelijk van allemaal verschillende merken katoen gemaakt en het leek mij leuk om een patroon pakket aan te bieden in mijn webshop. Ik moest dan wel weten hoeveel garen van welke kleur erin zit en hem ook van 1 merk garen maken. Mn webshop is nu een maandje gesloten, maar ik kan jullie wel vertellen hoeveel garen ik heb gebruikt ;-)

Almost two year ago I showed my first granny square stripe cowl. Almost a year ago I started a second one. The first (from the past link) was made of different brands of yarn and I tought I would be nice to sell a combination of the pattern and yarn in my webshop, but for that I had to know how much yarn I needed from one color and I wanted to make it with one brand of yarn. My webshop is closed now, but I can still tell you how much yarn I used ;-)


Ik heb 7 kleuren gebruikt. Zwart als hoofdkleur en rood, oranje, geel, groen, blauw en paars als regenboog kleuren.
Ik ben begonnen met 18 squares haken van de regenboog kleuren. Ik startte elke keer met een andere kleur in het midden zodat alle kleuren steeds een plekje opschoven. Ik haakte dus van elke kleurencombi 3 squares.

I used 7 colors. Black as the main color and the rainbow colors: red, orange, yellow, green, blue and purple. 
I started by crocheting 18 granny squares from the rainbow colors.  Each time I started with another color in the middle wich made all the colors move over a spot. I crocheted from each color combo 3 squares.


Om alle 18 squares aan elkaar te haken gebruikte ik zwart en zo kreeg ik een lange strook. De laatste square haakte ik aan de een na laatste square en aan de eerste square vast zodat je een cowl vorm krijgt. (Zie een duidelijke Engelse uitleg van de 'joining as you go' methode hier)

I used black to crochet all the squares together in one big row. I crocheted the last square at the for last and at the first square so you get a cowl shape. (You can find a 'joing as you go' methode here)


Daarna haakte ik aan beide kanten van de aan elkaar gehaakte squares granny stripes is de volgorde; zwart, paars, blauw, groen, geel, oranje, rood, zwart, zwart. Alle draadjes wegwerken en klaar is de cowl!

Then I crocheted at both sides of the cowl the granny stripes in the following order: black, purple, blue, green, yellow, orange, red, black, black. Then sew in all the ends and your cowl is done!


Hij kan drie keer om mn nek en draagt heerlijk! De dag dat ik de foto hierboven buiten maakte was het best warm in het winterzonnetje, eigenlijk te warm voor mijn cowl xD

I can turn the cowl 3 times around my neck, I love it! The day I made the photo above it was a sunny winters day, to warm to wear a cowl xD


Ik heb gebruikt gemaakt van Catania katoen in de kleuren en hoeveelheid:
zwart 0110, +/- 125 gram
rood 0115, +/- 50 gram
oranje 0189, +/- 50 gram
geel 0208, +/- 50 gram
groen 0205, +/- 50 gram
blauw 0146, +/- 50 gram
paars 0113, +/- 50 gram.

I used Catania coton yarn in the colors and amounth:
black 0110, +/- 125 gram
red 0115, +/- 50 gram
orange 0189, +/- 50 gram
yellow 0208, +/- 50 gram
green 0205, +/- 50 gram
blue 0146, +/- 50 gram
purple 0113, +/- 50 gram


Ik hield van de regenboog kleuren kleine rest bolletjes over. Ik laat volgende week zien wat ik daarvan haakte :-D

I had little balls of yarn left from the rainbow colors. Next week I'll show you what I made with them :-D

Liefs,
Mriek
Pin It

Print Friendly and PDF

Populaire posts van deze blog

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Harry Potters sorteerhoed

Ik ben een Harry Potter gek. Als je me volgt op Instagram heb je vast al gezien dat ik regelmatig de films kijk en ik kort geleden weer ben begonnen met het lezen van de boeken :-) Eergisteren zat ik wat te surfen op internet en kwam zo het patroon van de sorteerhoed tegen gemaakt door Allison van CRAFTYisCOOL. Ik vond hem meteen leuk en ook goed gelukt en waagde mij aan het patroon.

Harry Potters Sorting Hat
I'm an Harry Potter addict. If you follow me on Instagram you might have seen that I watch the movies regularly and I started reading the books again recently :-) The day before yesterday I was surfing on the internet and I found the pattern of the sorting hat designed by Allison from CRAFTYisCOOL. I loved it and started crocheting. 


In het originele patroon is het echt een hoed gehaakt met haaknaald 10, ik wilde een klein sorteerhoedje om leuk bij mijn boeken neer te zetten dus gebruikte ik een kleinere haaknaald en dunner garen. Ik plaatste de foto gister op Instagram en kree…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 7 - Hartjes

Daar issie dan, de laatste! Zullen we maar gewoon meteen naar het bandje gaan? Slaan we mijn geklets een keer over ;-)

Liefs,
Mriek


We gaan een bandje met hartjes knopen en daarvoor heb je nodig:
- 3 draden van 2,5 meter voor de achtergrond
- 2 draden van 2,5 meter voor de hartjes

Ik gebruik voor de hartjes wit en voor de achtergrond een leuk gemĂȘleerd draadje.

Vouw de draden dubbel en leg in het gevouwen gedeelte een knoop. Boven de knoop zit een lusje en onder de knoop zie je alle draden dubbel.


Leg de draden in de goede volgorde (van links naar rechts, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd, 2 wit, 2 gekleurd).


Knoop met 2 knopen van links naar rechts steeds 2 draden samen. Dus de 2 gekleurde knoop je samen, de 2 witte, de 2 gekleurde, de 2 witte en de 2 gekleurde.


* We knopen verder met de meest linker witte, die knoop je naar de buitenkant: maak 2 knopen op elke draad die je tegenkomt.


Neem dan de tweede witte draad van links en die knoop je naar het midden: maak twee knopen op de gekleu…