Doorgaan naar hoofdcontent

Het jaar is weer voorbij gevlogen

en wat voor een jaar was het! Een jaar waarin ik mijn rijbewijs haalde, ontverwacht snel afscheid moest nemen van mijn lieve opa en mocht trouwen met mijn grote liefde. We hadden een prachtige dag, waar een zelf gehaakt bruidsboeket niet mocht ontbreken.

The year has gone by so fast 
and it was a quite a year. I got my drivers license this year, had to say goodbye to my dear granddad and got to marry the love of my life. We had a wonderfull day, where I couldn't miss my crochet wedding bouquet.


Mario en Yoshi krijgen langzaam steeds meer vorm. Ik legde de deken net neer voor een foto en vind hem erg gaaf worden, alleen begint hij me helaas een beetje tegen te staan. Hij wordt namelijk zo zwaar (dat krijg je met 100% katoen, lesje geleerd) en het duurt zo lang om hem te haken xD Mijn voornemen van vorig jaar om hem af te maken is dus niet gelukt, ik heb er eerlijk gezegd ook niet veel aan gewerkt. Hij heeft een nieuw plekje gekregen in de kast, met alle bollen katoen erbij. Als ik eraan wil werken hoef ik maar 1 box te pakken waar alles inzit. Ik ga geen uitspraken meer doen of hij in 2015 afkomt of niet, de tijd zal het leren! ;-)

Mario and Yoshi are slowly taking shape. I lied the blanket down for a photo and I thought it's such a wonderfull project, only I don't like working on it that much any more. It's getting heavy (that's what you get with 100% cotton yarn, lesson learned) and it takes so much time to crochet it xD I didn't met my intention to finish it this year, I didn't crochet on it much. He got a new place in my cabinet with all the balls of yarn with it. If I want to work in it I only have to get one box and then I'll have everything I need to work on it. I'm not going to say that I'll finish it in 2015, time will tell! ;-)


Ik heb 829 squares gehaakt sinds ik begon met dit project. Dit houdt in dat ik nog 852 van de 1681 squares moet haken.

I crocheted 829 squares since I started this project. This means I still have to make 852 of the 1681 squares.

Een ander voornemen afgelopen jaar was om mee te doen aan de CAL 2014, georganiseerd door Tertia en Jolanda. Ik ben er in de loop van het jaar mee gestopt en heb hem zelfs uitgehaald. Een deken van 100% katoen is echt te zwaar (jip, nogmaals lesje geleerd). Van de uitgehaalde restjes ben ik bezig met mijn moss stitch ripple cowl en van de bollen katoen die overbleven ben ik een babydeken aan het haken adhv een Duitse CAL. Dus die bollen katoen komen wel op :-)

An other intention for 2014 was to join the CAL 2014, organised by Tertia and Jolanda. I quit and even pulled it out. A blanket from 100% cotton is really to heavy (yes, lesson learned, again). From the scraps I'm making the moss stitch ripple cowl and from the balls of yarn that where left I'm making a babyblanket using the pattern from a German CAL. I think those balls of yarn will end of beautifully in these projects :-)

 

Waar ik het meest trots op ben van wat ik dit jaar heb gehaakt? Dat is de Jip en Janneke deken voor mijn nichtje. Nog nooit had ik een deken gehaakt en ik haal het in mijn hoofd om een pixeldeken voor haar te haken in twee weken! En Jip en Janneke waren nog herkenbaar ook ;-) Ja, Jip en Janneke staan echt met stip op nummer 1 :-D

Which project I liked the most that I made this year? That's the Jip and Janneke blanket I made for my niece. I had never crocheted a blanket and I thought I could crochet a graphghan for her in two weeks! And you can see that it are Jip and Janneke :-) Yes, Jip and Janneke are my number one for sure! :-D


Ik haakte, borduurde en fröbelde nog wel meer dit jaar. Hier een collage van wat ik maakte :-)
I crocheted, embroidered and made more stuff this year. Here a little collage of what I made :-)


Met 2015 voor de deur zijn er natuurlijk ook al plannen wat ik wil gaan maken. Via Instagram kwam ik vorig jaar al de moodblanket tegen (zoek op Instagram op hashtag moodblanket2014 en je ziet veel verschillende versies). Voor een moodblanket haak je elke dag een vierkantje/rij voor een deken. De kleur die je gebruikt staat voor hoe je je voelde die dag.
Ik zie steeds zulke mooie dekens voorbij komen op instagram, zo één wil ik ook wel maken! Ik pak het wel ietsje anders aan, er zit namelijk een patroon in mijn moodblanket. Hoe en wat zien jullie vanzelf volgend jaar ;-). Ik zal (mijn best doen om) elke dag een foto te plaatsen op Instagram met het vierkantje van die dag. Dit zijn de kleuren die ik ga gebruiken:

With 2015 in front of us there are some plans of what I want to crochet next year. Through Instagram I got to now the moodblanket last year (look on Instagram on hashtag moodblanket2014 and you'll see different versions). For a moodblanket you crochet a square or row every day for a blanket. The color you use stands for your mood that day. 
I saw such beautiful blankets coming by on Instagram, I want to make one myself! I do it a bit different though, because there is a pattern in my moodblanket. You'll see what I mean next year ;-) I'll (do my best to) post a photo on Instagram with the square of the day. These are the colors I'm going to use:


En als je een deken haakt voor het ene nichtje, en die heeft nog een grotere zus, dan is het wel zo lief als je voor haar ook een deken haakt voor haar verjaardag :-) Het patroon ligt al klaar, het garen is in huis en ik heb iets meer dan 2 weken de tijd, 3,5 maand ;-)

If you crochet a blanket for your niece, and she has a bigger sister, then it's nice to also crochet a blanket for her birthday :-) The pattern is ready, the yarn is in my home and I have some more time to make it then 2 weeks, 3,5 months ;-)


Ik hoop dat jullie ook een mooi, creatief jaar hebben gehad. Op naar een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen, nieuwe projecten en een hoop goeds! Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar! :-D

I hope you had a beautiful, creative year. On to a new year with new challenges, new projects and hopefully a lot of goods! Happy new year, see you in 2015! :-D

Liefs,
Mriek

Pin It

Populaire posts van deze blog

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Fenna cowl + tutorial

Het was helemaal hip en happening, de Fenna garen van de Wibra. De bollen vlogen de winkels uit en helaas zijn ze niet meer te krijgen.
Toen ik ze bij de Wibra vond heb ik lang staan twijfelen, ik ben geen acryll fan maar de kleurtjes waren zo leuk. Uiteindelijk toch 4 bollen regenboog meegenomen en vrijwel meteen ben ik aan de slag gegaan.

It was very hot in Hollans, the yarn Fenna from the Wibra. The balls of yarn were flying out of the stores and unfortunatly they aren't available anymore. 
When I found the Fenna in the Wibra I was in doubt, I'm not an acrylic fan but I loved the colors so much. Finally I took 4 balls of yarn in rainbow colors and that afternoon I started crocheting.


Ik wilde graag een grote, dikke cowl haken. Dus ging ik met dubbele draad en haaknaald 10 aan de slag en voor ik het wist had ik een grote, warme cowl.

I wanted to crochet a big, cozy cowl. So I started with double thread and a 10 mm crochet hook and started crocheting. Before I knew I had a big, …

Harry Potters sorteerhoed

Ik ben een Harry Potter gek. Als je me volgt op Instagram heb je vast al gezien dat ik regelmatig de films kijk en ik kort geleden weer ben begonnen met het lezen van de boeken :-) Eergisteren zat ik wat te surfen op internet en kwam zo het patroon van de sorteerhoed tegen gemaakt door Allison van CRAFTYisCOOL. Ik vond hem meteen leuk en ook goed gelukt en waagde mij aan het patroon.

Harry Potters Sorting Hat
I'm an Harry Potter addict. If you follow me on Instagram you might have seen that I watch the movies regularly and I started reading the books again recently :-) The day before yesterday I was surfing on the internet and I found the pattern of the sorting hat designed by Allison from CRAFTYisCOOL. I loved it and started crocheting. 


In het originele patroon is het echt een hoed gehaakt met haaknaald 10, ik wilde een klein sorteerhoedje om leuk bij mijn boeken neer te zetten dus gebruikte ik een kleinere haaknaald en dunner garen. Ik plaatste de foto gister op Instagram en kree…