Doorgaan naar hoofdcontent

Het jaar is weer voorbij gevlogen

en wat voor een jaar was het! Een jaar waarin ik mijn rijbewijs haalde, ontverwacht snel afscheid moest nemen van mijn lieve opa en mocht trouwen met mijn grote liefde. We hadden een prachtige dag, waar een zelf gehaakt bruidsboeket niet mocht ontbreken.

The year has gone by so fast 
and it was a quite a year. I got my drivers license this year, had to say goodbye to my dear granddad and got to marry the love of my life. We had a wonderfull day, where I couldn't miss my crochet wedding bouquet.


Mario en Yoshi krijgen langzaam steeds meer vorm. Ik legde de deken net neer voor een foto en vind hem erg gaaf worden, alleen begint hij me helaas een beetje tegen te staan. Hij wordt namelijk zo zwaar (dat krijg je met 100% katoen, lesje geleerd) en het duurt zo lang om hem te haken xD Mijn voornemen van vorig jaar om hem af te maken is dus niet gelukt, ik heb er eerlijk gezegd ook niet veel aan gewerkt. Hij heeft een nieuw plekje gekregen in de kast, met alle bollen katoen erbij. Als ik eraan wil werken hoef ik maar 1 box te pakken waar alles inzit. Ik ga geen uitspraken meer doen of hij in 2015 afkomt of niet, de tijd zal het leren! ;-)

Mario and Yoshi are slowly taking shape. I lied the blanket down for a photo and I thought it's such a wonderfull project, only I don't like working on it that much any more. It's getting heavy (that's what you get with 100% cotton yarn, lesson learned) and it takes so much time to crochet it xD I didn't met my intention to finish it this year, I didn't crochet on it much. He got a new place in my cabinet with all the balls of yarn with it. If I want to work in it I only have to get one box and then I'll have everything I need to work on it. I'm not going to say that I'll finish it in 2015, time will tell! ;-)


Ik heb 829 squares gehaakt sinds ik begon met dit project. Dit houdt in dat ik nog 852 van de 1681 squares moet haken.

I crocheted 829 squares since I started this project. This means I still have to make 852 of the 1681 squares.

Een ander voornemen afgelopen jaar was om mee te doen aan de CAL 2014, georganiseerd door Tertia en Jolanda. Ik ben er in de loop van het jaar mee gestopt en heb hem zelfs uitgehaald. Een deken van 100% katoen is echt te zwaar (jip, nogmaals lesje geleerd). Van de uitgehaalde restjes ben ik bezig met mijn moss stitch ripple cowl en van de bollen katoen die overbleven ben ik een babydeken aan het haken adhv een Duitse CAL. Dus die bollen katoen komen wel op :-)

An other intention for 2014 was to join the CAL 2014, organised by Tertia and Jolanda. I quit and even pulled it out. A blanket from 100% cotton is really to heavy (yes, lesson learned, again). From the scraps I'm making the moss stitch ripple cowl and from the balls of yarn that where left I'm making a babyblanket using the pattern from a German CAL. I think those balls of yarn will end of beautifully in these projects :-)

 

Waar ik het meest trots op ben van wat ik dit jaar heb gehaakt? Dat is de Jip en Janneke deken voor mijn nichtje. Nog nooit had ik een deken gehaakt en ik haal het in mijn hoofd om een pixeldeken voor haar te haken in twee weken! En Jip en Janneke waren nog herkenbaar ook ;-) Ja, Jip en Janneke staan echt met stip op nummer 1 :-D

Which project I liked the most that I made this year? That's the Jip and Janneke blanket I made for my niece. I had never crocheted a blanket and I thought I could crochet a graphghan for her in two weeks! And you can see that it are Jip and Janneke :-) Yes, Jip and Janneke are my number one for sure! :-D


Ik haakte, borduurde en fröbelde nog wel meer dit jaar. Hier een collage van wat ik maakte :-)
I crocheted, embroidered and made more stuff this year. Here a little collage of what I made :-)


Met 2015 voor de deur zijn er natuurlijk ook al plannen wat ik wil gaan maken. Via Instagram kwam ik vorig jaar al de moodblanket tegen (zoek op Instagram op hashtag moodblanket2014 en je ziet veel verschillende versies). Voor een moodblanket haak je elke dag een vierkantje/rij voor een deken. De kleur die je gebruikt staat voor hoe je je voelde die dag.
Ik zie steeds zulke mooie dekens voorbij komen op instagram, zo één wil ik ook wel maken! Ik pak het wel ietsje anders aan, er zit namelijk een patroon in mijn moodblanket. Hoe en wat zien jullie vanzelf volgend jaar ;-). Ik zal (mijn best doen om) elke dag een foto te plaatsen op Instagram met het vierkantje van die dag. Dit zijn de kleuren die ik ga gebruiken:

With 2015 in front of us there are some plans of what I want to crochet next year. Through Instagram I got to now the moodblanket last year (look on Instagram on hashtag moodblanket2014 and you'll see different versions). For a moodblanket you crochet a square or row every day for a blanket. The color you use stands for your mood that day. 
I saw such beautiful blankets coming by on Instagram, I want to make one myself! I do it a bit different though, because there is a pattern in my moodblanket. You'll see what I mean next year ;-) I'll (do my best to) post a photo on Instagram with the square of the day. These are the colors I'm going to use:


En als je een deken haakt voor het ene nichtje, en die heeft nog een grotere zus, dan is het wel zo lief als je voor haar ook een deken haakt voor haar verjaardag :-) Het patroon ligt al klaar, het garen is in huis en ik heb iets meer dan 2 weken de tijd, 3,5 maand ;-)

If you crochet a blanket for your niece, and she has a bigger sister, then it's nice to also crochet a blanket for her birthday :-) The pattern is ready, the yarn is in my home and I have some more time to make it then 2 weeks, 3,5 months ;-)


Ik hoop dat jullie ook een mooi, creatief jaar hebben gehad. Op naar een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen, nieuwe projecten en een hoop goeds! Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar! :-D

I hope you had a beautiful, creative year. On to a new year with new challenges, new projects and hopefully a lot of goods! Happy new year, see you in 2015! :-D

Liefs,
Mriek

Pin It

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 2 - Strepen

En? Is het gelukt vorige week met vriendschapsbandje 1? :-D Deze week gaan we verder met vriendschapsbandje 2, strepen in een bepaalde volgorde.

Knoop ze!

Liefs,
Mriek


We beginnen met de Nederlandse vlag! Leuk om aan vakantievrienden te geven of om te dragen tijdens een WK, EK, Olympische Spelen, Koningsdag, enz ;-)


Je hebt nodig:
- 1 draad oranje van +/- 1,5 meter
- 2 draden rood van +/- 1,5 meter
- 2 dragen wit van +/- 1,5 meter
- 2 draden blauw van +/- 1,5 meter


Het begin is hetzelfde als bij het eerste bandje.
Leg een knoop bovenin de draden en maak een vlecht van ongeveer 5 cm. Maak weer een knoop tegen de vlecht aan.
Je legt nu de draden in de juiste volgorde om ze te gaan knopen. We willen natuurlijk dat er een Nederlandse vlag ontstaat. Van links naar rechts krijg je: oranje, rood, rood, wit, wit, blauw, blauw.


We beginnen met het meest linker draadje en je maakt precies dezelfde knopen als vorige week.
Je begint dus met oranje, maak twee knopen op het rode draad, twee knopen…

Ragquilt

Op de gratis naaipatronen facebook groep plaatste iemand vorig jaar een foto van een ragquilt, een quilt met rafelige randen. Dit leek mij erg leuk om ook te maken dus ging ik aan de slag.


Het was een hoop snij, knip en speld werk dat viel me eerlijk gezegd wel een beetje tegen. Je snijdt/knipt voor elk vierkantje de bovenkant, onderkant en de tussenvulling.


Ik heb de drie lagen van elk vierkantje heel simpel aan elkaar gezet door er een kruis op te naaien. Ik zeg wel simpel, maar ik vond het nog best een uitdaging. Ondanks dat ik ze netjes op elkaar had gespeld verschoven de lagen toch van elkaar. Maar om het steeds weer uit te halen daar had ik geen zin in dus liet ik het maar zo.

Het aan elkaar zetten was hierdoor ook wel een iets grotere uitdaging, want geen enkel vierkantje was hetzelfde 0_0 maar het is me gelukt ;-)


Voordeel van een ragquilt is dat je de naden toch niet goed ziet door de rafels, dus dat scheelde weer in mijn geval. Ik heb me wel verkeken op het knip werk van all…

Mario's pet

Zoals je laatst kon lezen heb ik de Yoshi deken van mijn 1681 squares project cadeau gedaan aan de toen pasgeboren dochter van game vrienden van ons. Nu hebben ze ook nog een zoon en daarvoor wilde ik natuurlijk ook een kleinigheidje meenemen toen we op kraambezoek gingen.


Hij is al een tiener en houdt ook van gamen, dus leek mij een Mario pet sleutelhanger wel gepast! Ik ben gewoon gaan haken tot hij naar mijn zin was en helaas heb ik geen aantekeningen gemaakt, dus kan ik geen patroon of link naar een patroon delen, maar wel hoe leuk hij is geworden! Grote broer vond hem leuk dus missie geslaagd ;-)

Liefs,
Mriek