Doorgaan naar hoofdcontent

Moss stitch restjes sjaal is klaar!!


Anderhalf jaar geleden plaatste ik de moss stitch tutorial op mijn blog en de sjaal waar ik met die tutorial aan begonnen ben is klaar! Er is wat tijd overheen gegaan, maar het was een heerlijk tussendoor project!

Moss stitch scraps scarf is finished!!

One and a half year ago I posted the moss stitch tutorial on my blog and the scarf I started in that tutorial is finished! It's a while ago I started it, but it`s a lovely project to work on!


Hij is ongeveer 1,75 meter lang geworden, dus hij kan lekker vaak om mijn nek met de winter op komst.

It´s about 1,75 meters long, so I can wrap it many times around my neck. Very welcome with the winter that is coming.


Het enige jammere waren al die draadjes die afgehecht moesten worden. Maar het was het waard voor het resultaat, al zeg ik het zelf ;-)

The only bad thing about this project are all the ends to weave in. But it`s worth it :-)


Ik heb ook lekker veel franjes geknipt en gemaakt van allemaal restjes garen. Het was een klus om ze allemaal te knippen maar dat was het meer dan waard!

I also cut a lot of scraps to make the fringes, it was a job to do, but it gives the final touch to the scarf!


Ja, ik ben er blij mee! :-D

Yes, I'm happy with it! :-D

Liefs,
Mriek

Zie hier alle moss stitch blogjes die ik heb geschreven :-)
Look here fot all the moss stitch blogs that I wrote :-)

Pin It

Reacties

  1. Hij is eigenlijk heel erg gaaf!!!!! Ik durf dat nooit een ratjetoe aan kleuren (alhoewel ik dat ook met mijn cal2014deken doen) ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee!! Daar ga ik zeker wat mee doen, ooit...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Patchwork dekens

In 2015 maakte ik er al een (en ik kom er net achter dat ik er nooit over geblogd heb 😳) en vorig jaar maakte ik er ook een. Een deken om alle proeflapjes, projecten waar ik ooit aan was begonnen maar niet afmaakte e.d. te gebruiken. Een gehaakte patchwork deken!Zoals je kan zien zijn het beide ratjetoe dekens geworden met van alles en nog wat erin. Eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje. Om lege plekken op te vullen pakte ik garen dat hier maar lag te liggen en probeerde ik diverse steken uit die ik nog niet had gehaakt zoals de V stitch en de corner to corner steek.


Wat doe ik met zo'n deken? Ik gebruik ze voor mijn hond, zo heeft hij overal een eigen plekje en hoef ik daarvoor alleen een dekentje mee te nemen ipv zijn kussen en hij ligt er heerlijk op!

Liefs,
Mriek