Pagina's

vrijdag 8 januari 2016

Crochet moodblanket 2015

 

Een heel jaar lang haakte ik elke dag een vierkantje, 361 in totaal, waardoor er 4 dagen overbleven om 5 toerige rand te haken. En het is me gewoon gelukt! Ik heb mezelf er zo door verbaasd dat het me gelukt is! En ik ben zo trots op het eindresultaat! En ik ben er ook gewoon heeeeeel erg blij mee!! :-D

I crocheted 1 granny square a day for a whole year, 361 squares in total and 4 days left to crochet the 5 round border. And I did it! I surprised myself that I did it and I'm so proud of the end result! And I'm soooooo happy with it! :-D


Dit is hem dan! Een heel groot granny hart! 1 januari 2015 gestart en 31 december 2015 haakte ik de laatste steek en werd hij gewassen en opgespannen.

Here it is! A big granny heart! Started January 1, 2015 and December 31, 2015 I made the final stitch and got it washed and blocked.


Dat wassen blijft toch altijd even spannend, zullen de kleuren niet doorlopen en is hij straks niet misvormd? Ik waste hem op 30 graden op de wolwas stand met een color catcher doekje erbij, maar dat doekje kwam er gewoon in dezelfde kleur weer uit :-D Opspannen is altijd een leuk klusje, hij paste echt precies op de foam puzzelstukken, hij had dus niet veel groter moeten zijn ;-)

Washing is always exciting, will the colors run through and will the shape stay the same? I washed it at 30 degrees at the wool position on my washing machine with a color catcher just in case. Blocking is always a task, I just had enough space on my foam blocks to block it.


De rand hield ik eenvoudig door de 'block stitch' te gebruiken. Een rand granny's in creme, een rand met 3 lossen, 1 vaste tussen de granny's in 4 verschillende kleuren, een rand granny's. rand lossen en vasten en nog een laatste rand granny's.

I kept the border plain by using the 'block stitch'. One border granny's in creme, a border with chain 3 and 1 single crochet in 4 different colors, a border granny's, a border with chains and a single crochet and a border granny's.


Hoe ik het vol heb gehouden? Door elke dag een foto te plaatsen op Instagram met het vierkantje van de dag en iets wat er die dag gebeurde, zoals bijvoorbeeld mn werk, een ander haakwerkje waar ik aan werkte, een symbool voor iets wat er die dag gebeurde, verzin het maar. Natuurlijk liep ik wel eens een paar dagen achter. Maar doordat ik dacht dat mensen mijn posts misten op instagram haakte ik weer even door en plaatste mijn foto's. En doordat ik niet alleen de granny's postte 'verveelde' ik voor mijn gevoel mijn volgers niet zo erg met mijn project en was het voor mij erg leuk om te doen.

How did I manage to keep up? By posting a picture of the square I made every day on Instagram. But not just the square, also something to remind me what happend that day like my job, another crochet project I was working on, a symbol for something that happend that day, you name it. Sometimes I was a few days behind, but I kept going because I thought people where missing my posts. And because I wasn't only posting granny's every day I had the feeling I wasn't boring anyone and it also kept it fun for myself :-)


Dit jaar weer? Nee dit jaar sla ik over. Ik heb zin om andere mooie dingen te haken, want ook al is het maar 1 vierkantje per dag, het is toch 1 vierkantje per dag ;-) Ik ben al druk bezig met wat leuke projecten en er liggen er ook weer een hoop die toch wel eens af moeten, dus ik vermaak me wel ;-D

Am I doing it this year again? No, I'm working on other projects this year. I'm busy with some fun projects and I have a lot of wips lying around that need to be finished so I won't get bored ;-)


video

En natuurlijk nog het progress filmpje! Ik was hem bijna vergeten ;-)

And ofcourse the progress clip! I almost forgot about it ;-)

Liefs,
Mriek

PS: wil je alle foto's zien die ik deelde op Instagram? Zoek dan op de tag #crochetmoodblanketMriek op IG, je vindt ze daar.
PS: want to see all the pics I shared on Instagram? Look for the tag #crochetmoodblanketMriek on IG, you can find them there.

Pin It

7 opmerkingen:

 1. Ik vind 'm echt zo gaaf! Ik ken mezelf en vrees dat ik dat niet vol ga houden. De cal's haalde ik wel, maar dan had ik een week de tijd. Misschien als de kinderen wat groter zijn?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Mriek,

  Wat een mooie deken is het geworden zeg. Wauw. Erg leuk gedaan in die hartjesvorm. Hopelijk heb je er veel plezier van :-).
  Fijn weekend alvast.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (Casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is zo gaaf geworden! Ik moet ook weer druk aan de mijne. Ik heb het heel goed vol gehouden tot dat ik beviel en heel erg achter liep. Daarna ging ik weer vrolijk door haken en ik heb heel wat stapeltjes liggen nu. Maar nog lang niet alles. Dus eerst binnenkort maar even de paar bij haken die ik nog mis, dan alle vierkantjes er op en dan de laatste twee maanden nog bij haken.. Maar dit jaar komt die nog af!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. This is amazing! Wonderful project and beautiful result, congratulations :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ontzettend leuk idee, en wat issie mooi geworden!

  Groet, Agnes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie deken, dat snap ik, dat je er blij mee bent :-)
  De rand is ook heel mooi, eenvoudig en toch met leuke kleuraccentjes.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie deken! Hoe groot is de deken en hoe groot zijn de granny's? Ik heb al wel een patroon voor een deken voor mijn zoon, maar wist niet hoe ik het moest maken. Nu wel, thans!!!

  BeantwoordenVerwijderen