Doorgaan naar hoofdcontent

1681 squares

Drie jaar geleden ben ik begonnen. Het patroon lag klaar, al het garen was in huis en ik ging vol goede moed van start.

I started 3 years ago. The pattern was ready, yarn bought so I got started.


Ik had gekozen voor 100% katoen van de merken Catania, Phil Coton 3 en Larra van Scheepjes. Ik koos hiervoor omdat ik dankzij de amigurumi's die ik haakte weg was van dit garen. Ik heb hier wel spijt van gekregen, dit licht ik straks toe.

I choose 100% cotton yarn from Catania, Phil Coton 3 and Scheepjes Larra because I loved these yarns when I crocheted amigurumis. Now I regret it, but I'll explain later.


Ik ging voortvarend van start. Aan het eind van elke maand postte ik trouw een update met hoeveel squares ik al had gehaakt en hoeveel ik er nog had te gaan.

I loved working on this project. I made a blog at the end of every month and told how much squares I had crocheted and how many were left.


Aan het eind van 2013 belandde dit project in een doos in de kast. Ik nam er een pauze van en werd niet meer gevoelsmatig aangestaard door Mario & Yoshi. Dit gaf rust. Mn doel om hem af te hebben voor ik ging trouwen liet ik varen.

At the end of 2013 I put the project in a box in the closet. I took a break from it and Mario and Yoshi weren't staring at me anymore. I let my goal of finishing it before I got married go.


Ik hoopte dat ik hem een jaar nadat ik getrouwd was af te hebben. En toen mijn gehaakte bruidsboeket af was pakte ik dit duo er weer bij en ging aan de slag.
Het werd wel erg zwaar om aan dit project te werken. Niet mentaal maar fysiek. Jeetje wat is een deken van 100% katoen zwaar en ik was nog niet eens op de helft.

I hoped to finish it at our one year anniversary. And when I finished my crochet bridal bouquet I picked this project back up and started crocheting.
It got tough to work on this project. Not mentally but fysickly. A blanket from 100% cotton is very heavy and I wasn't even halfway done.


Ik verzon manieren waardoor ik toch aan dit project kon blijven werken, al waren ze niet allemaal even praktisch. En zo belandde de Mario en Yoshi deken weer in de kast.

I came up with ways so I could still work on this project, allthough they weren't all that practical. So Mario and Yoshi ended up in the closet again.


Hij kwam weer uit de kast voor de opnames van Koffie en Wol. Mn eerste pixel project kon daar niet aan tafel ontbreken. Het was voor het eerst dat andere haak- en breisterren de deken vasthadden en ook hun viel t op hoe zwaar hij al was en ik was nog niet eens op de helft.
Ik nam die dag een besluit. Ik ga er een kleinere deken van maken. Hoe en wat wist ik nog niet, maar het besluit stond vast.

It came out of the closet for the taping of 'koffie en wol'. I couldn't get there without my first pixel project. It was the first time other crochet- and knit stars saw and feeled the blanket and they also thought it was very heavy. And I wasn't even halfway there.
That day I made a decission. I'm going to make a smaller blanket from it. I didn't knew how, but I knew I was going to do it.


Oktober vorig jaar nam ik dit besluit, de deken lag sowieso al 10 maanden onaangeroerd in de kast. Afgelopen donderdagavond pakte ik mijn meetlint en een schaar en ging aan de slag.
Ik vroeg mijn haakvriendin Annemarie wat fijne maten zijn voor een babydeken en kreeg verschillende maten door. Ik meette af en markeerde met stitchmarkers de buitenlijnen van de nieuw te worden dekens.

Last October I made that decission, while the blanket already lied in the closet for ten months. Last Thursday night I got my centimeter and scissors and went true with it.
I askes my crochetfriend Annemarie what would be nice measurements for babyblanket. I measured the different parts of the blanket and lined them out with stitch markers.

 

Jeetje wat was dit spannend. Ik wist dat de deken met de 'join as you go' methode niet geheel uit elkaar zou vallen als ik de schaar erin zette maar ik moest het toch even controlchecken.

This was so exciting. I knew that the squares with the 'join as you go' method didn't collapse or something but I had to be sure before I put the scissors in this project.


En toen was het moment daar. Het was eng, spannend, gek, maar het was ook goed. Ik wist dondersgoed dat ik dit hele project niet af zou maken en mn eerste pixel project onaf weggeven zodat iemand anders hem af kon maken voelde niet goed. Het is goed zo en ik knipte op de door mij uitgestippelde lijnen.

And then the moment was there. It was scary, exciting, wierd, but it was also good. I knew I wasn't going to finish this project and it didn't felt right to give it away to someone who could finish it. It was good this way, so I cut on the marked lines.


En toen had ik 4 lappen, een zij en boven rand die ik ga gebruiken in een patchworkdeken voor mn hondje Sjakie en een Mario en Yoshi die kleine babydekens worden.

And then I had four pieces, a side and top row that are going to end up in a patchworkblanket for my dog Sjakie and a Mario and Yoshi which are going to become babyblankets.


Voor Yoshi moet ik nog 3 rijen squares afmaken zodat zn kop af is en hij een mooi formaat babydeken is geworden. Hij wordt vervolgt. Mario hoefde alleen nog een rand dus ging ik aan de slag.

Yoshi needs 3 rows of squares to finish his head and so it is a nice size as a babyblanket. To be continued. Mario only needed a border so I started crocheting.


Ik ging voor een strakke simpele rand door de block stitch te gebruiken. Bij de laatste toer rood heb ik wat picotjes toegevoegd voor een wat speelser effect.

I went for a nice clean border with the block stitch. With the last round red I added some picots to make it a bit more playfull.


Tadaa! Zo is hij geworden. Het knoopje met de tekst 'this took forever' mocht niet ontbreken, ik heb er 3 jaar over gedaan ;-)

Tadaa! This is it. I had to add the button with 'this took forever', it took me 3 years ;-)


Liefs,
Mriek

Pin It

Populaire posts van deze blog

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Harry Potters sorteerhoed

Ik ben een Harry Potter gek. Als je me volgt op Instagram heb je vast al gezien dat ik regelmatig de films kijk en ik kort geleden weer ben begonnen met het lezen van de boeken :-) Eergisteren zat ik wat te surfen op internet en kwam zo het patroon van de sorteerhoed tegen gemaakt door Allison van CRAFTYisCOOL. Ik vond hem meteen leuk en ook goed gelukt en waagde mij aan het patroon.

Harry Potters Sorting Hat
I'm an Harry Potter addict. If you follow me on Instagram you might have seen that I watch the movies regularly and I started reading the books again recently :-) The day before yesterday I was surfing on the internet and I found the pattern of the sorting hat designed by Allison from CRAFTYisCOOL. I loved it and started crocheting. 


In het originele patroon is het echt een hoed gehaakt met haaknaald 10, ik wilde een klein sorteerhoedje om leuk bij mijn boeken neer te zetten dus gebruikte ik een kleinere haaknaald en dunner garen. Ik plaatste de foto gister op Instagram en kree…

Fenna cowl + tutorial

Het was helemaal hip en happening, de Fenna garen van de Wibra. De bollen vlogen de winkels uit en helaas zijn ze niet meer te krijgen.
Toen ik ze bij de Wibra vond heb ik lang staan twijfelen, ik ben geen acryll fan maar de kleurtjes waren zo leuk. Uiteindelijk toch 4 bollen regenboog meegenomen en vrijwel meteen ben ik aan de slag gegaan.

It was very hot in Hollans, the yarn Fenna from the Wibra. The balls of yarn were flying out of the stores and unfortunatly they aren't available anymore. 
When I found the Fenna in the Wibra I was in doubt, I'm not an acrylic fan but I loved the colors so much. Finally I took 4 balls of yarn in rainbow colors and that afternoon I started crocheting.


Ik wilde graag een grote, dikke cowl haken. Dus ging ik met dubbele draad en haaknaald 10 aan de slag en voor ik het wist had ik een grote, warme cowl.

I wanted to crochet a big, cozy cowl. So I started with double thread and a 10 mm crochet hook and started crocheting. Before I knew I had a big, …