Doorgaan naar hoofdcontent

100 granny squares voor Ukkie

En toen was er alweer een jaar voorbij sinds ik voor het laatst een blogje plaatste. Wat vliegt de tijd en wat is er een hoop gebeurt in de tussentijd!


Ik haakte 100 granny squares voor Ukkkie. Wie is Ukkie? hoor ik je denken, Ukkie is mijn dochter. Een jaar geleden was ik zwanger van Ukkie en verloor ik een beetje de zin in haken en ook in bloggen. En nu? Nu heb ik eigenlijk te weinig tijd om te haken naar mijn zin ;-)


Hoe zit het dan met de 100 granny squares? In 2015 haakte ik een moodblanket met elke dag een granny square. Zoiets wilde ik ook voor mijn dochter maken. Overtbruggetje (Judith) op instagram telde 100 dagen af tot haar bruiloft en dit inspireerde mij om af te tellen met 100 dagen tot de uitgerekende datum. Ik wist dat Ukkie een meisje zou zijn dus koos ik restjes katoen in de kleuren rood, oranje, geel, roze en paars.


Ik wilde wel iets speciaals doen op de dagen dat ik haar hartje hoorde kloppen bij de verloskundige of een echo had, dus haakte ik voor die dagen een granny square heart naar het patroon van Red Agape. Op dag 81 van de 100 granny squares werd Ukkie geboren. De hartjes square lag al gehaakt klaar. Ik koos rood voor het hart en mijn man paars voor de buitenkant.


Ik maakte voor de bevalling elke dag een foto en postte die op instagram met de hashtag #100grannysquaresforUkkie en naief als ik was dacht ik dat wel vol te kunnen houden zodra ze was geboren. Had ik dat even mooi mis xD


Na een tijdje kwam de haakflow weer een beetje terug en pakte ik de draad weer op. Ik haakte nu de granny square hearts voor dagen met mijlpalen in het leven van mijn dochter, zoals voor het eerst in bad, Sjakie ontmoeten en voor het eerst in de auto.


Na 100 dagen was dit het resultaat van de deken. Als ik hem nu af zou ronden zou hij best klein zijn, wat ik erg jammer vond. Dus besloot ik nog 80 granny squares erbij te haken, dan had de deken 80 dagen voor haar geboorte en 80 dagen na haar geboorte en zou hij een mooi formaat krijgen voor haar bed.


Dus haakte ik verder, regelmatig onder het toeziend oog van mijn dochter :-)


Voor de rand bestelde ik de must have mini's van Yarn and Colors, een bont gekleurde deken mocht ook wel een bont gekleurde rand krijgen.


Ik haakte een granny square rand, simpel en mooi, niet te moeilijk en gewoon door haken wat erg fijn is met een baby in huis ;-)


En dan krijg je dit als resultaat, 160 granny squares en granny square hearts.


En hij past perfect op haar bed, waar ze hopelijk de komende jaren mee zal doen :-)


Een deken vol herinneringen, waar we er natuurlijk nog veel meer van gaan maken! :-D

Liefs,
Mriek

For all my English readers: 
I'm sorry but I decided to blog only in Dutch from now on. You can hit translate on the right side bar to translate my blog. Hope you'll keep on following my blog. 
Love, Mriek

Reacties

 1. Gefeliciteerd metje dochter. Je deken voor haar is prachtig geworden.


  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke blog! Veel hiervan had ik natuurlijk wel gezien op Instagram. Af en toe keek ik wel eens op je blog of daar ook weer nieuws zou zijn, al snapte ik wel dat je andere prioriteiten had :-)
  De deken is prachtig geworden en je gaat hier vast nog een tijd plezier van hebben en als je dochter uit dit bedje is gegroeid, is 't vast nog een fantastische speeldeken of dekentje op de bank voor je dochter.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je een dochter hebt, gefeliciteerd! En wat fijn dat je dochter nu een mooi dekentje heeft, waarbij ze zelf heel hard heeft geholpen door haar hartje te laten horen, haar mama in een bepaaldde stemming te rengen en door bepaalde mijlpalen door te maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, zeg, wat een ontzettend leuk idee!!!
  En wat een prachtige deken.
  Mooi die kleuren en dan die hartjes erin verwerkt.....Sjonge jonge, echt heel erg leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met jouw dochtertje. Gaaf idee om zo deze prachtige deken voor haar te haken. De hartjes squares geven de deken nog een extra betekenis. Heel mooi.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gefeliciteerd met je dochtertje! prachtige deken is dit geworden!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Harry Potter 20 jaar

Als Harry Potter fan kan ik deze dag natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan! 20 jaar geleden kwam namelijk het eerste Harry Potter boek uit; Harry Potter and the Philosopher's Stone. Het duurde nog ruim een jaar voor hij in het Nederlands uitkwam.


Heel eerlijk, als meisje van 11 vond ik het maar een saai boek. Ik herinner me dat ik hem in de tram van school naar huis las en dat ik niet door het begin heen kwam. Ik was een boekenworm maar ik vond het gewoon saai 0_0 Hoe anders is dat nu ;-)

Natuurlijk zijn de boeken en de films in huis, maar ook de muziek en de Lego Harry Potter spellen ontbreken niet. Vol humor beleef je opnieuw de verhalen uit de films en de boeken. Ik vind ze geweldig!


Ik heb natuurlijk ook de nodige Harry Potter dingen zelf gemaakt, zoals de Sorteerhoed en dit borduurwerk van de 'Golden Trio'.Maar natuurlijk heb ik ook een deken gehaakt van het wapen van Zweinstein en is er nog een deken in de maak met de Harry Potter figuren.


Hagrid is inmiddels a…

Opening Sugaridoo Studio

Afgelopen zaterdag was het zover, de opening van Sugaridoo Studio. Irene van Sugaridoo ken ik via Instagram en toen ik hoorde dat ze haar eigen studio in Rijswijk ging openen moest ik daarbij zijn!


Nu was ik een tijdje geleden al langs geweest, de studio zit voor mij op loop afstand dus waarom niet. Toen was Irene nog druk aan het klussen en beloofde ze dat de volgende keer dat ik zou komen ze stoelen zou hebben. Ik kan je vertellen, die had ze afgelopen zaterdag wel hoor ;-)


Ik kon natuurlijk niet met lege handen aankomen, dus wikkelde ik een reep Tony's in een gehaakte slinger naar het patroon van Silly Old Suitcase. Ik kreeg een filmpje van Irene waarbij ik zag dat ze hem inmiddels heeft opgehangen in de studio :-D


De studio is in een mooie lichte ruimte en staat vol met kleur van bolletjes katoen


maar ook van lapjes om mee te quilten en paper piecing.


De moeder van Irene gaf een demonstratie in de paper piecing techniek, hij lijkt mij zo gaaf om een keer uit te proberen! Zeker…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)