Doorgaan naar hoofdcontent

100 granny squares voor Ukkie

En toen was er alweer een jaar voorbij sinds ik voor het laatst een blogje plaatste. Wat vliegt de tijd en wat is er een hoop gebeurt in de tussentijd!


Ik haakte 100 granny squares voor Ukkkie. Wie is Ukkie? hoor ik je denken, Ukkie is mijn dochter. Een jaar geleden was ik zwanger van Ukkie en verloor ik een beetje de zin in haken en ook in bloggen. En nu? Nu heb ik eigenlijk te weinig tijd om te haken naar mijn zin ;-)


Hoe zit het dan met de 100 granny squares? In 2015 haakte ik een moodblanket met elke dag een granny square. Zoiets wilde ik ook voor mijn dochter maken. Overtbruggetje (Judith) op instagram telde 100 dagen af tot haar bruiloft en dit inspireerde mij om af te tellen met 100 dagen tot de uitgerekende datum. Ik wist dat Ukkie een meisje zou zijn dus koos ik restjes katoen in de kleuren rood, oranje, geel, roze en paars.


Ik wilde wel iets speciaals doen op de dagen dat ik haar hartje hoorde kloppen bij de verloskundige of een echo had, dus haakte ik voor die dagen een granny square heart naar het patroon van Red Agape. Op dag 81 van de 100 granny squares werd Ukkie geboren. De hartjes square lag al gehaakt klaar. Ik koos rood voor het hart en mijn man paars voor de buitenkant.


Ik maakte voor de bevalling elke dag een foto en postte die op instagram met de hashtag #100grannysquaresforUkkie en naief als ik was dacht ik dat wel vol te kunnen houden zodra ze was geboren. Had ik dat even mooi mis xD


Na een tijdje kwam de haakflow weer een beetje terug en pakte ik de draad weer op. Ik haakte nu de granny square hearts voor dagen met mijlpalen in het leven van mijn dochter, zoals voor het eerst in bad, Sjakie ontmoeten en voor het eerst in de auto.


Na 100 dagen was dit het resultaat van de deken. Als ik hem nu af zou ronden zou hij best klein zijn, wat ik erg jammer vond. Dus besloot ik nog 80 granny squares erbij te haken, dan had de deken 80 dagen voor haar geboorte en 80 dagen na haar geboorte en zou hij een mooi formaat krijgen voor haar bed.


Dus haakte ik verder, regelmatig onder het toeziend oog van mijn dochter :-)


Voor de rand bestelde ik de must have mini's van Yarn and Colors, een bont gekleurde deken mocht ook wel een bont gekleurde rand krijgen.


Ik haakte een granny square rand, simpel en mooi, niet te moeilijk en gewoon door haken wat erg fijn is met een baby in huis ;-)


En dan krijg je dit als resultaat, 160 granny squares en granny square hearts.


En hij past perfect op haar bed, waar ze hopelijk de komende jaren mee zal doen :-)


Een deken vol herinneringen, waar we er natuurlijk nog veel meer van gaan maken! :-D

Liefs,
Mriek

For all my English readers: 
I'm sorry but I decided to blog only in Dutch from now on. You can hit translate on the right side bar to translate my blog. Hope you'll keep on following my blog. 
Love, Mriek

Reacties

 1. Gefeliciteerd metje dochter. Je deken voor haar is prachtig geworden.


  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke blog! Veel hiervan had ik natuurlijk wel gezien op Instagram. Af en toe keek ik wel eens op je blog of daar ook weer nieuws zou zijn, al snapte ik wel dat je andere prioriteiten had :-)
  De deken is prachtig geworden en je gaat hier vast nog een tijd plezier van hebben en als je dochter uit dit bedje is gegroeid, is 't vast nog een fantastische speeldeken of dekentje op de bank voor je dochter.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je een dochter hebt, gefeliciteerd! En wat fijn dat je dochter nu een mooi dekentje heeft, waarbij ze zelf heel hard heeft geholpen door haar hartje te laten horen, haar mama in een bepaaldde stemming te rengen en door bepaalde mijlpalen door te maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, zeg, wat een ontzettend leuk idee!!!
  En wat een prachtige deken.
  Mooi die kleuren en dan die hartjes erin verwerkt.....Sjonge jonge, echt heel erg leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met jouw dochtertje. Gaaf idee om zo deze prachtige deken voor haar te haken. De hartjes squares geven de deken nog een extra betekenis. Heel mooi.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gefeliciteerd met je dochtertje! prachtige deken is dit geworden!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)

Granny square day 2017!

Hiephoi hiephoi! Vandaag is het granny square day op instagram! Doe je mee?


Met de haak community op instagram maken we samen een grote virtuele deken!


Het idee is simpel en iedereen kan mee doen!


Hierbij de stappenplan in het Nederlands:
- haak een granny square
- maak een foto van je granny square die het hele fotoframe vult
- plaats je foto op instagram met de juiste hashtags (#grannysquareday#grannysquareday2017)
- klik op de hashtag en geniet van de mooie virtuele deken die we samen maken!


@Suregal27 op instagram is de initiatief nemer van deze gezellige en leuke dag op Instagram. Hij is alweer voor de 4e keer! En we hebben gezamenlijk een keer instagram op tilt gebracht met de vele posts op de hashtag van dat jaar xD


De foto's in deze blog? Dat zijn screenshots die ik gister maakte van de hashtag #grannysquareday2016 en van @suregal27 (die met de uitleg) :-)

Heel veel plezier vandaag op instagram met #grannysquareday2017!! :-D

Liefs,
Mriek