Doorgaan naar hoofdcontent

Hogwarts crest

Dat ik een Harry Potter gek ben komt voor degenen die mijn blog al langer volgen of degenen die mij volgen via instagram niet als een verassing. Zo ben ik vorig jaar begonnen aan een Harry Potter deken (en nee hij is nog steeds niet af xD), maar met een kleintje op komst kon ik het niet laten om ook de Hogwarts crest van Two Hearts crochet te gaan haken.


Er waren vorig jaar twee Harry Potter crochet alongs. Een van Crafty Ridge (die ene die ik nog niet af heb) en die van Two Hearts Crochet. Ik vond die van Crafty Ridge leuker met al die koppies, dus daarom wilde ik daar graag een grote van maken. Ik was wel meteen verliefd op de Hogwarts crest van de CAL van Two Hearts Crochet, maar ik had eerst nog geen goede reden om hem te haken. Maar met een kleintje op komst had ik die wel!


Ik heb nog onwijs door gehaakt want ik ging naar de Harry Potter expo in Brussel (ja die ene die nu in Utrecht is, maar dat was toen nog niet bekend xD) en wilde hem graag af hebben om ermee op de foto te kunnen gaan. Op de twee foto's hierboven zie je me staan :-D Let wel, de draadjes waren nog niet afgehecht en een rand zat er nog niet aan, maar het pixel gedeelte was klaar ;-)

De crest bestaat uit 4 delen, die staan voor de 4 huizen in Zweinstein, namelijk de leeuw van Griffoendor


de slang van Zwadderich


de das van Huffelpuf


en de arend van Ravenklauw.


In plaats van de H van Hogwarts in het midden van de crest heb ik gekozen voor de Z van Zweinstein. Mijn dochter zal de verhalen toch in het Nederlands te horen krijgen en dan leek mij dat de Z wat meer aanspreekt :-)


Nadat we naar de Expo in Brussel was geweest heeft het nog een tijd geduurd voordat de deken daadwerkelijk af was. De rand zat er redelijk snel aan, maar al die draadjes 0_0 dat blijft toch echt een nadeel van pixel haken. Maar het effect is weer zo onwijs gaaf, dus neem ik het maar voor lief ;-) En toen Uk een paar maanden oud was mocht ze er lekker onder kruipen :-)

Liefs,
Mriek

Reacties

 1. Jouw Ukkie wordt met deze originele deken vast ook Harrie Potterfan. Het ziet er echt gaaf uit.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk! Ja, ik was al benieuwd hoe het met die andere deken ging. Dat komt vast ook nog wel eens goed ;-)
  Groetjes,
  Akkelien
  (debreimeisjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie deken. Ik heb hem aan harry potter fanaten van een vrienden van mij laten zien en die vinden hem echt gaaf. willen er ook 1 haha.
  Fijne avond.

  Lieve grotjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

1681 squares - Hoe is het met Yoshi?

Vorig jaar schokte ik een hoop mensen door het delen van deze foto:


En nog steeds heb ik geen seconde spijt dat ik het heb gedaan.

Van Mario maakte ik een kleine deken zoals je hier terug kan lezen. En weet je wat zo gaaf is, mijn dochter heeft er heerlijk onder liggen slapen nadat ze geboren was.


Maar hoe zit het dan met het Yoshi deel?


Yoshi mistte nog een paat vierkantjes die ik erbij  moest haken.


Daarna kreeg hij eenzelfde rand als de Mario deken had gehad, alleen dan met oranje.


En toen was ook Yoshi klaar! Yoshi hebben wij cadeau gegeven aan onze game vrienden die vorig jaar een dochtertje kregen.


Hier waren ze voor de laatste keer bij elkaar, maar wat voelt het goed dat ik de schaar in dit project heb gezet en zo toch nog twee babydekentjes heb kunnen maken.

Liefs,
Mriek

Harry Potter 20 jaar

Als Harry Potter fan kan ik deze dag natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan! 20 jaar geleden kwam namelijk het eerste Harry Potter boek uit; Harry Potter and the Philosopher's Stone. Het duurde nog ruim een jaar voor hij in het Nederlands uitkwam.


Heel eerlijk, als meisje van 11 vond ik het maar een saai boek. Ik herinner me dat ik hem in de tram van school naar huis las en dat ik niet door het begin heen kwam. Ik was een boekenworm maar ik vond het gewoon saai 0_0 Hoe anders is dat nu ;-)

Natuurlijk zijn de boeken en de films in huis, maar ook de muziek en de Lego Harry Potter spellen ontbreken niet. Vol humor beleef je opnieuw de verhalen uit de films en de boeken. Ik vind ze geweldig!


Ik heb natuurlijk ook de nodige Harry Potter dingen zelf gemaakt, zoals de Sorteerhoed en dit borduurwerk van de 'Golden Trio'.Maar natuurlijk heb ik ook een deken gehaakt van het wapen van Zweinstein en is er nog een deken in de maak met de Harry Potter figuren.


Hagrid is inmiddels a…

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)