Doorgaan naar hoofdcontent

Hogwarts crest

Dat ik een Harry Potter gek ben komt voor degenen die mijn blog al langer volgen of degenen die mij volgen via instagram niet als een verassing. Zo ben ik vorig jaar begonnen aan een Harry Potter deken (en nee hij is nog steeds niet af xD), maar met een kleintje op komst kon ik het niet laten om ook de Hogwarts crest van Two Hearts crochet te gaan haken.


Er waren vorig jaar twee Harry Potter crochet alongs. Een van Crafty Ridge (die ene die ik nog niet af heb) en die van Two Hearts Crochet. Ik vond die van Crafty Ridge leuker met al die koppies, dus daarom wilde ik daar graag een grote van maken. Ik was wel meteen verliefd op de Hogwarts crest van de CAL van Two Hearts Crochet, maar ik had eerst nog geen goede reden om hem te haken. Maar met een kleintje op komst had ik die wel!


Ik heb nog onwijs door gehaakt want ik ging naar de Harry Potter expo in Brussel (ja die ene die nu in Utrecht is, maar dat was toen nog niet bekend xD) en wilde hem graag af hebben om ermee op de foto te kunnen gaan. Op de twee foto's hierboven zie je me staan :-D Let wel, de draadjes waren nog niet afgehecht en een rand zat er nog niet aan, maar het pixel gedeelte was klaar ;-)

De crest bestaat uit 4 delen, die staan voor de 4 huizen in Zweinstein, namelijk de leeuw van Griffoendor


de slang van Zwadderich


de das van Huffelpuf


en de arend van Ravenklauw.


In plaats van de H van Hogwarts in het midden van de crest heb ik gekozen voor de Z van Zweinstein. Mijn dochter zal de verhalen toch in het Nederlands te horen krijgen en dan leek mij dat de Z wat meer aanspreekt :-)


Nadat we naar de Expo in Brussel was geweest heeft het nog een tijd geduurd voordat de deken daadwerkelijk af was. De rand zat er redelijk snel aan, maar al die draadjes 0_0 dat blijft toch echt een nadeel van pixel haken. Maar het effect is weer zo onwijs gaaf, dus neem ik het maar voor lief ;-) En toen Uk een paar maanden oud was mocht ze er lekker onder kruipen :-)

Liefs,
Mriek

Reacties

 1. Jouw Ukkie wordt met deze originele deken vast ook Harrie Potterfan. Het ziet er echt gaaf uit.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk! Ja, ik was al benieuwd hoe het met die andere deken ging. Dat komt vast ook nog wel eens goed ;-)
  Groetjes,
  Akkelien
  (debreimeisjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie deken. Ik heb hem aan harry potter fanaten van een vrienden van mij laten zien en die vinden hem echt gaaf. willen er ook 1 haha.
  Fijne avond.

  Lieve grotjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Kerst sfeerlichtjes maken

De donkere dagen van het jaar zijn weer aangebroken. Tijd om extra licht naar binnen te halen. En wat is dan leuker dan dat te doen met zelfgemaakte sfeerlichtjes? :-D


Wat heb je nodig:
- glazen potje (leeg potje van jam/fruithapje)
- plakkaatverf
- plak folie/cover foil (Hema)
- spons
- pen/potlood
- schaar
optioneel:
- vernis

Ik heb een aantal voorbeelden van sjablonen gemaakt, je kan natuurlijk ook je eigen fantasie gebruiken wat je op het potje wilt hebben :-)

een huisje

(Kerst)boom

ster

In dit voorbeeld maak ik een potje met twee sterren erop.


Teken de ster op het plakfolie


en knip hem uit. Dit doe je twee keer.


Plak de sterren op de buitenkant van het potje.

Knip een klein stukje van de spons af en doe de verf op een palet (je hebt niet veel verf nodig).


Dep met het stukje spons de verf op het potje, zorg er hierbij voor dat je de verf gelijkmatig verdeeld.
Laat het potje nu drogen.


Als het potje helemaal droog is haal je de plak folie eraf. Nu zit er op de plek waar de plak fo…

Moss stitch ripple tutorial

Daar is hij dan! De uitleg van de moss stitch ripple. Hebben jullie je haaknaald en garen in de aanslag? ;-)

Here it is! The moss stitch ripple tutorial. Do you have your yarn and crochethook ready? :-)


De moss stitch ripple lijkt erg op de moss stitch. Het enige verschil is dat we gaan minderen en meerderen om ripples in de rijen te krijgen.

The moss stitch ripple looks a lot like the moss stitch. The differance is that we will join stitches and multiplay stitches to get ripples in the rows.

Benodigdheden:
- garen (ik gebruik bij deze tutorial restjes katoen voor haaknaald 2,5-3)
- haaknaald, groter dan bij het garen staat aangegeven (ik gebruik haaknaald 5)
- steekmarkeerders
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use for this tutorial scraps of cotton yarn for crochethook 2,5-3 mm)
- crochethook, bigger then the yarn says (I use crochethook 5 mm)
- stitchmarkers
- scissors
- needle

I use US terms in this tutorial

Je begint met een lossenketting met een meervoud van 24, in dit voorbeeld ha…

Fenna cowl + tutorial

Het was helemaal hip en happening, de Fenna garen van de Wibra. De bollen vlogen de winkels uit en helaas zijn ze niet meer te krijgen.
Toen ik ze bij de Wibra vond heb ik lang staan twijfelen, ik ben geen acryll fan maar de kleurtjes waren zo leuk. Uiteindelijk toch 4 bollen regenboog meegenomen en vrijwel meteen ben ik aan de slag gegaan.

It was very hot in Hollans, the yarn Fenna from the Wibra. The balls of yarn were flying out of the stores and unfortunatly they aren't available anymore. 
When I found the Fenna in the Wibra I was in doubt, I'm not an acrylic fan but I loved the colors so much. Finally I took 4 balls of yarn in rainbow colors and that afternoon I started crocheting.


Ik wilde graag een grote, dikke cowl haken. Dus ging ik met dubbele draad en haaknaald 10 aan de slag en voor ik het wist had ik een grote, warme cowl.

I wanted to crochet a big, cozy cowl. So I started with double thread and a 10 mm crochet hook and started crocheting. Before I knew I had a big, …