Doorgaan naar hoofdcontent

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 2 - Strepen


En? Is het gelukt vorige week met vriendschapsbandje 1? :-D Deze week gaan we verder met vriendschapsbandje 2, strepen in een bepaalde volgorde.

Knoop ze!

Liefs,
Mriek


We beginnen met de Nederlandse vlag! Leuk om aan vakantievrienden te geven of om te dragen tijdens een WK, EK, Olympische Spelen, Koningsdag, enz ;-)


Je hebt nodig:
- 1 draad oranje van +/- 1,5 meter
- 2 draden rood van +/- 1,5 meter
- 2 dragen wit van +/- 1,5 meter
- 2 draden blauw van +/- 1,5 meter


Het begin is hetzelfde als bij het eerste bandje.
Leg een knoop bovenin de draden en maak een vlecht van ongeveer 5 cm. Maak weer een knoop tegen de vlecht aan.
Je legt nu de draden in de juiste volgorde om ze te gaan knopen. We willen natuurlijk dat er een Nederlandse vlag ontstaat. Van links naar rechts krijg je: oranje, rood, rood, wit, wit, blauw, blauw.


We beginnen met het meest linker draadje en je maakt precies dezelfde knopen als vorige week.
Je begint dus met oranje, maak twee knopen op het rode draad, twee knopen op de volgende rode draad, twee knopen op het witte draad, twee knopen op de volgende witte draad, twee knopen op het blauwe draad en twee knopen op de volgende blauwe draad. Je eerste rij knopen is klaar.


Dan is weer de meest linker draad aan de beurt, de eerste rode draad. Leg twee knopen met rood op elke draad die je van links naar rechts tegenkomt. Dus op rood, wit, wit, blauw, blauw en oranje. Nu is je tweede rij knopen klaar.


En zo ga je verder. Elke rij begin je met de meest linker draad en knoop je die draad 2x op elke draad die je tegenkomt.

  

Ik was lekker in gedachten bezig dat ik na de eerste blauwe rij vergat om een foto te maken ;-)
Knoop verder tot je bandje groot genoeg is en om je pols past.


Leg dan een knoop in alle draden en maak nog een vlecht van ongeveer 5 cm. Maak een knoop tegen de vlecht aan en knip de uiteindes van het begin en het einde even lang.


Het Nederlandse bandje is nu klaar! :-D

Ik wil jullie graag nog een voorbeeld geven hoe je kan spelen met de strepen in een bandje en wat voor effect dat geeft.


Dit bandje is geïnspireerd door de huiskleuren van Zweinstein. Zoals de meesten wel weten ben ik Harry Potter gek en konden deze bandjes niet ontbreken in de bandjes collectie. Dit specifieke bandje is in de kleuren van Gryffindor en maak ik voor mijn man, dus hij zal waarschijnlijk wat groot zijn om mijn pols ;-)

De inspiratie voor dit bandje haalde ik van de Nederlandse site Harry Potter Party. Je vind daar ook een mooi overzicht om welke kleuren te gebruiken voor welk huis van Zweinstein. Maar natuurlijk kan je dit bandje ook maken als je geen Harry Potter fan bent en gewoon twee leuke kleuren uitkiezen.


Voor dit bandje gebruik ik:
- 2 draden gold van +/- 1,5 meter
- 5 draden donkerrood van +/- 1,5 meter
Maar pas je kleuren vooral aan als je liever andere kleuren gebruikt.


Het begin is hetzelfde als bij het eerste bandje.
Leg een knoop bovenin de draden en maak een vlecht van ongeveer 5 cm. Maak weer een knoop tegen de vlecht aan.
Je legt nu de draden in de juiste volgorde om ze te gaan knopen. Van links naar recht krijg je: donkerrood, donkerrood, donkerrood, donkerrood, donkerrood, gold, gold.


We beginnen met het meest linker draadje en je maakt precies dezelfde knopen als vorige week.
Je begint dus met donkerrood en die knoop je twee keer op donkerrood, nog een keer twee keer op de volgende donkerrood, nogmaals twee keer op de volgende donkerrood en nog een keer twee keer op de volgende donkerrood, dan twee keer op gold en dan nog twee keer op de volgende gold. Je eerste rij is nu klaar.


Dan is weer de meest linker draad aan de beurt, de tweede donkerrode draad. Leg twee knopen met donkerrood op elke draad die je van links naar rechts tegenkomt. Dus op donkerrood, donkerrood, donkerrood, gold, gold en donkerrood. Nu is je tweede rij knopen klaar.


En zo ga je verder. Elke rij begin je met de meest linker draad en knoop je die draad 2x op elke draad die je tegenkomt.

 

 

Knoop verder tot je bandje groot genoeg is en om je pols past.


Leg dan een knoop in alle draden en maak nog een vlecht van ongeveer 5 cm. Maak een knoop tegen de vlecht aan en knip de uiteindes van het begin en het einde even lang.


Dit gestreepte bandje is nu klaar!

Ik denk dat het principe van de gestreepte bandjes nu wel duidelijk is. Je kan nu dan ook zelf je kleurenpatronen bepalen! 

Neem van de draden die je wilt +/- 1,5 meter
Je begint met een knoop bovenaan in de draden, een vlecht van ongeveer 5 cm en een knoop tegen de vlecht aan.
Je legt je draden in de juiste volgorde om te knopen. Het meest linker draadje is je eerste rij knopen, het tweede draadje de tweede rij enz.
Knoop steeds van links naar rechts op elke draad twee knopen.
Je bandje is lang genoeg als hij om je pols past, leg er dan met alle draden een knoop in.
Maak van de uiteindes een vlecht van ongeveer 5 cm en maak een knoop tegen de vlecht aan. 
Knip de loshangende draden op de gewenste lengte en je bandje is klaar!

Wil je bijvoorbeeld een bandje knopen met de Spaanse vlag? Dan neem je 2 gele draden en 4 rode en leg je ze in de juiste volgorde. Dit is van links naar rechts dus in deze volgorde: rood, rood, geel, geel, rood, rood. 

Volgende week gaan we door met v-tjes knopen, zie ik je dan weer? En vergeet vooral je creatie's niet te delen op social media met #knoopjemee, dan kan ik ze terug vinden! :-D

Liefs,
Mriek
Print Friendly and PDF

Reacties

 1. Heel leuk! 't Is dat ik op dit moment m'n tijd nodig heb voor andere dingen, maar anders... :-)
  Ik heb deze week gehaakte armbandjes in m'n blog en zet er dan een link naar jouw bandjes bij.
  Groetjes,
  Akkelien
  (debreimeisjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)

Granny square day 2017!

Hiephoi hiephoi! Vandaag is het granny square day op instagram! Doe je mee?


Met de haak community op instagram maken we samen een grote virtuele deken!


Het idee is simpel en iedereen kan mee doen!


Hierbij de stappenplan in het Nederlands:
- haak een granny square
- maak een foto van je granny square die het hele fotoframe vult
- plaats je foto op instagram met de juiste hashtags (#grannysquareday#grannysquareday2017)
- klik op de hashtag en geniet van de mooie virtuele deken die we samen maken!


@Suregal27 op instagram is de initiatief nemer van deze gezellige en leuke dag op Instagram. Hij is alweer voor de 4e keer! En we hebben gezamenlijk een keer instagram op tilt gebracht met de vele posts op de hashtag van dat jaar xD


De foto's in deze blog? Dat zijn screenshots die ik gister maakte van de hashtag #grannysquareday2016 en van @suregal27 (die met de uitleg) :-)

Heel veel plezier vandaag op instagram met #grannysquareday2017!! :-D

Liefs,
Mriek