Doorgaan naar hoofdcontent

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 3 - Vtjes

Hoe gaat het met het bandjes knopen? Ik hoop goed :-D Stuur mij gerust je foto's en tag ze met #knoopjemee zodat ik ze kan vinden op social media :-D


Vandaag gaan we vriendschapsbandjes knopen met Vtjes. Net wat anders dan de strepen en het geeft een heel leuk resultaat. Knoop je mee?

Liefs,
Mriek


We gebruiken 5 verschillende kleuren garen van +/- 2 meter lang


Vouw het garen dubbel en leg in het gevouwen deel een knoop, boven de knoop zit een lusje en onder de knoop heb je alle kleuren nu dubbel.


Leg de draden nu zo dat je aan beide kanten in dezelfde volgorde de kleuren hebt liggen. Mijn kleurvolgorde is van links naar rechts: lichtblauw, groen, blauw, geel, oranje, oranje, geel, blauw, groen, lichtblauw.


Om vtjes te krijgen knoop je van buiten naar binnen aan beide kanten met dezelfde kleur, Je begint links met kleur A (in mijn geval lichtblauw). Je knoopt hetzelfde als met de strepen (zoals bij bandje 1 en bandje 2). Leg draad A over draad B (groen) zoals op bovenstaande foto.


Haal draad A onder draad B door en trek draad A naar boven aan. Maak nu nog zo'n knoop met draad A in draad B.


Nu maak je twee keer zo'n zelfde knoop met draad A op draad C (blauw).


En twee keer de knoop met draad A op draad D (geel).


En twee keer met draad A op draad E (oranje). Je bent nu in het midden van je V aangekomen, om de V af te maken gaan we nu verder met draad A die rechts zit.


Leg de rechter draad A (lichtblauw) over de rechter draad B (groen) zoals op bovenstaande foto.


Haal draad A onder draad B door en trek draad A naar boven toe aan. Maak nu nog zo'n knoop op dezelfde draad.


Knoop draad A nu met draad C (blauw) door draad A op draad C te leggen zoals op bovenstaande foto.


Haal draad A onder draad C door en trek draad A naar boven toe aan. Doe dit nog een keer.

Je maakt dus eigenlijk aan deze kant van de V precies dezelfde knoop, alleen dan in spiegelbeeld van de eerste kant.

 

Knoop draad A nu twee keer op draad D (geel)

 

en twee keer op draad E (oranje).

 

Je bent nu in het midden van de V. Om de V af te maken knoop je draad A twee keer op draad A.


En je eerste V is nu klaar!

Nu gaan we verder met de tweede V.


Ik begin rechts, maar het maakt niet uit of je rechts of links begint, als je de knoop maar wel de goede kant op doet ;-)
Draad B (groen) is nu de buitenste draad waar we mee gaan knopen. Leg draad B op draad C (blauw) zoals op bovenstaande foto is afgebeeld.


Haal draad B onder draad C door en trek draad B naar boven toe aan. Doe dit nogmaals op draad C.

Herhaal deze stappen met draad B op draad D (geel),


met draad B op draad E (oranje)


en met draad B op draad A (lichtblauw).


Dan gaan we verder met draad B (groen) aan de linkerkant. Leg hem zoals op bovenstaande foto op draad C (blauw), haal hem onder draad C door en trek naar boven toe aan. Dit doe je twee keer.


Hetzelfde doe je met draad B op draad D (geel),


op draad E (oranje)


en op draad A (lichtblauw).


Je bent nu in het midden uitgekomen en knoop beide draden B met elkaar om de V af te maken.


Je tweede V is klaar.


Je blijft nu rijen Vtjes knopen tot je bandje lang genoeg is. Je maakt steeds met de meest linker draad twee knopen naar rechts op elke draad tot je in het midden bent.


En met de meest rechter draad maar je twee knopen naar links op elke draad tot je in het midden bent.


In het midden maak je twee knopen in de draden waar je net aan beide kanten mee hebt geknoopt (aangezien je de middelste knoop met dezelfde kleur draad doet maakt het niet uit of je een linkse of een rechtse knoop maakt) en klaar is je V. 


Zo ga je verder tot je je vriendschapsbandje lang genoeg hebt geknoopt. Dit kan je meten door hem om je pols te doen (of bij je vriend/vriendin als je hem als cadeau maakt). De laatste knopen moeten de grote knoop van het begin aanraken.


We gaan het bandje nu afwerken door twee vlechten te maken in de restdraden. Hiervoor splits je je draden in het midden in twee├źn


en vlecht je aan beide kanten een vlecht van ongeveer 5 cm


en maak een knoop in de draden tegen de vlecht aan. 
Je vriendschapsbandje is nu klaar!


Draai hem om je pols en haal 1 vlecht door de lus aan de bovenkant van het bandje heen. Nu kan je de vlechten aan elkaar knopen en blijft je bandje goed zitten, maar kan je je bandje als je wilt ook weer loshalen.


Speel met kleuren om zo allemaal verschillende V bandjes te maken.Hoe meer kleuren je gebruikt hoe breder je bandje wordt. Ik ben heel benieuwd naar jullie kleurencombinatie's! 

Liefs,
Mriek

Print Friendly and PDF

Reacties

  1. Het zweet loopt in straaltjes van mijn rug. Al 3x opnieuw begonnen en nog steeds ziet het er niet uit. Ik voel me enorm onhandig. Ligt echt niet aan jouw tutorial!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Granny square day 2017!

Hiephoi hiephoi! Vandaag is het granny square day op instagram! Doe je mee?


Met de haak community op instagram maken we samen een grote virtuele deken!


Het idee is simpel en iedereen kan mee doen!


Hierbij de stappenplan in het Nederlands:
- haak een granny square
- maak een foto van je granny square die het hele fotoframe vult
- plaats je foto op instagram met de juiste hashtags (#grannysquareday#grannysquareday2017)
- klik op de hashtag en geniet van de mooie virtuele deken die we samen maken!


@Suregal27 op instagram is de initiatief nemer van deze gezellige en leuke dag op Instagram. Hij is alweer voor de 4e keer! En we hebben gezamenlijk een keer instagram op tilt gebracht met de vele posts op de hashtag van dat jaar xD


De foto's in deze blog? Dat zijn screenshots die ik gister maakte van de hashtag #grannysquareday2016 en van @suregal27 (die met de uitleg) :-)

Heel veel plezier vandaag op instagram met #grannysquareday2017!! :-D

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)