Doorgaan naar hoofdcontent

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 4 - Vtjes in een patroon

De Vtjes werden goed ontvangen en mooi geknoopt! Leuk om wat resultaten en wips (work in progress) te zien :-D Knoop vooral mee en als je nog niet aan de knoop was, knoop dan vooral aan ;-)


Deze week de Vtjes in een patroon. In plaats van beide kanten van de rij in dezelfde kleur te knopen, knoop je nu twee verschillende kleuren per rij. Zo krijg je een leuk motiefje. Mijne is weer Harry Potter inspirated ;-) Je bent een Harry Potter gek of niet xD Ik gebruikte de kleuren van 'mijn huis' Huffelpuff, maar je kan natuurlijk ook andere kleuren kiezen. Of je nou Harry Potter fan bent of niet een bandje in dit motief is altijd leuk!

Knoop je mee?

Liefs,
Mriek

Je hebt nodig:
- 2 draden van +/- 2 meter in de kleur zwart
- 2 draden van +/- 2 meter in de kleur geel
Zwart en geel kan je natuurlijk wijzigen in de kleuren van jou keuze.

We beginnen hetzelfde als met de Vtjes. Vouw de draden dubbel en leg in het gevouwen gedeelte een knoop. Boven de knoop zit een lusje en onder de knoop zijn de kleuren nu dubbel.


Verdeel de kleuren zoals hierboven, ik leg het uit met geel en zwart, als je andere kleuren gebruikt vervang je die door geel of zwart ;-) Maar je hebt dus aan de ene kant zwart en aan de andere kant geel.

  

Je begint met knopen met de meest linker draad (zwart) en knoopt 2 knopen op alle zwarte draden. Weet je nog niet hoe je moet knopen? Kijk dan hier hoe je Vtjes moet knopen.

  

Je gaat nu verder met de meest rechter gele draad en knoopt hiermee 2 knopen op alle gele draden.


Beide draden zijn nu tot het midden geknoopt, maar moeten ook in het midden worden geknoopt. Ik wil dat geel zichtbaar wordt in de knoop, dus knoop ik 2 keer geel op zwart.


De eerste rij is nu klaar. Door naar rij 2.

  

Knoop nu met de meest linker zwarte draad 2 knopen op zwart, zwart en geel.

 

En knoop met de meest rechter gele draad 2 knopen op geel, geel, zwart en zwart. De twee knopen op de laatste zwarte draad zijn meteen al op het middelpunt van de V en omdat geel zichtbaar moet worden knoop je die dus 2x op zwart. Rij 2 is klaar.


Rij 3 begint weer met de meest linker zwarte draad, die knoop je twee keer op zwart, geel en geel.


En de meest rechter gele draad knoop je op geel, zwart, zwart en zwart. Rij 3 is nu klaar.


Voor rij 4 knoop je de meest linker zwarte draad 2x op geel, geel en geel


en de meest rechter gele draad knoop je twee keer op zwart, zwart, zwart en zwart.

Je ziet nu dat de kleuren van de draden zijn gewisseld ten opzichte van het begin. Alle gele draden zitten nu links en alle zwarte draden zitten nu rechts.


We beginnen nu rechts, want daar zit zwart. Pak de meest rechter zwarte draad en knoop daarmee twee keer op zwart, zwart en zwart.


Pak nu de meest linker gele draad en knoop daarmee op geel, geel, geel en zwart. De vijfde rij is nu klaar.


En zo knoop je verder. Begin je rij steeds met de zwarte draad die aan de buitenkant zit en knoop die 2x op de drie draden naar het midden. Pak dan de gele draad die aan de buitenkant zit en knoop die twee keer op de drie draden naar het midden en op de middelste draad omdat je wilt dat geel zichtbaar is.

 

Knoop door totdat je bandje op je pols past, of tot je hem lang genoeg vind.


Maak een vlecht van ongeveer 5 cm in de gele draden en maak een knoop tegen de vlecht aan.


Maak een even lange vlecht in de zwarte draden en maak een knoop tegen de vlecht aan.


Knip de draden onder de knopen op gelijke lengte af


en klaar is je geknoopte vriendschapsbandje!

Ik hoop dat hij goed is gelukt en je blij bent met de 4 bandjes die je tot nu toe hebt geknoopt. Volgende week weer een nieuw bandje een andere leuke variatie met Vtjes.

Liefs,
Mriek
Print Friendly and PDF

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Granny square day 2017!

Hiephoi hiephoi! Vandaag is het granny square day op instagram! Doe je mee?


Met de haak community op instagram maken we samen een grote virtuele deken!


Het idee is simpel en iedereen kan mee doen!


Hierbij de stappenplan in het Nederlands:
- haak een granny square
- maak een foto van je granny square die het hele fotoframe vult
- plaats je foto op instagram met de juiste hashtags (#grannysquareday#grannysquareday2017)
- klik op de hashtag en geniet van de mooie virtuele deken die we samen maken!


@Suregal27 op instagram is de initiatief nemer van deze gezellige en leuke dag op Instagram. Hij is alweer voor de 4e keer! En we hebben gezamenlijk een keer instagram op tilt gebracht met de vele posts op de hashtag van dat jaar xD


De foto's in deze blog? Dat zijn screenshots die ik gister maakte van de hashtag #grannysquareday2016 en van @suregal27 (die met de uitleg) :-)

Heel veel plezier vandaag op instagram met #grannysquareday2017!! :-D

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)