Doorgaan naar hoofdcontent

Vriendschapsbandjes knopen

Misschien heb je ze al voorbij zien komen op instagram, op het moment ben ik namelijk helemaal into het knopen van vriendschapsbandjes :-D


Ik was op zoek naar leuke creatieve activiteiten om met kinderen te doen en kwam zo op het knopen van armbandjes. Online is veel in het Engels te vinden, maar goede Nederlandse tutorials ontbreken. Daar ga ik verandering in brengen :-D


Vanaf volgende week, de start van de zomervakantie voor de eerste regio hier in Nederland, leg ik stap voor stap uit hoe je een vriendschapsbandje knoopt en hoe je er leuk mee kunt variëren door gebruik van kleuren en patronen. Het worden heerlijke vakantie projectjes. Dus je kan straks al je vakantie vrienden een vriendschapsbandje cadeau doen deze zomer.


Wat je nodig hebt om volgende week meteen te kunnen beginnen is:
- katoen in verschillende kleuren van dezelfde dikte. Ik gebruik garen voor naald 2,5-3 mm.
De mini bolletjes die er van verschillende merken zijn, zijn hier uitermate geschikt voor, maar natuurlijk ook restjes mocht je die nog in huis hebben.
- schaar
- papierklem om je werk vast te zetten (zoals je kan zien op de foto hierboven). Plakband kan ook, maar laat nog wel eens los als je je werk strak aantrekt.


Ik heb er zin in! Ik  beloof dat er meer variatie in de bandjes komt te zitten dan je in dit blogje ziet ;-)

Alle tutorials zullen hier te vinden zijn. Deel vooral je creatie's online met #knoopjemee, dan kan ik ze terug vinden! :-D

Tot volgende week!
Liefs,
Mriek

Reacties

 1. Wij zitten klaar hoor ! Was juist begonnen met 1 van de kids........ kan niet wachten !! Leuk initiatief :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja! En goed voor de afwisseling in de armen. Stukkie haken, stukkie knopen. En inderdaad lekker restjes opmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke variaties heb je ook, met de twee kleuren! Ik ga zeker kijken naar je tutorial!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Kaartenhouder

Bij sommige kaartspellen zit je met je handen vol kaarten. Bijvoorbeeld bij Jokeren als je in één keer uit moet of bij Pesten als jij al die jokers voor je neus op de stapel krijgt. Om toch een beetje overzicht te houden en zodat de kaarten niet uit je handen vallen is er een kaartenhouder.


Hij is gemaakt van leuke stofjes en als vulling zitten er stukken op maat gesneden placemat in. Hierdoor kan hij zelfs in de handwas mocht hij erg smoezelig worden.


Ze worden gesloten met kam snaps en ze staan stevig. Er is er nog geen één keer een omgevallen, wel zo prettig :-)


Wil je er ook één haken. Je vind hier en hier een tutorial.

Liefs,
Mriek


Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)

Jip by Jan krukje

Je kent hem vast wel, het Jip by Jan krukje. Ruim twee jaar geleden alweer maakte Janneke het patroon voor het krukje of voor een poef. Het krukje is onwijs vaak gehaakt en heb ik ook onwijs vaak voorbij zien komen.


Ook ik kon het vorig jaar niet laten om zo'n krukje aan te schaffen en er een hoesje voor te haken. Manlief stond er niet om te springen, maar het krukje staat toch sindsdien bij ons in de woonkamer.


Het duurde wel even voor het krukje daadwerkelijk een hoesje kreeg, ik heb ook nooit meer dan 1 ding op de haaknaald staan xD


En dan zoek je een foto van het krukje en kom je erachter dat je helemaal geen tada foto hebt gemaakt xD Ik gebruikte hem wel om kussens mee op de foto te zetten en je ziet hem zo prima ;-)

Ik ben er nog steeds blij mee, zeker met dit lekkere kleurtje! (sunshine van stylecraft, voor de geïnteresseerden ;-)) Het patroon vind je op de site van Jip by Jan.

Liefs,
Mriek