Doorgaan naar hoofdcontent

All about slingers

Slingers, leuk woord eigenlijk :-D Ik word er blij van! Ik heb nog een leuke slinger te delen met jullie, namelijk een slinger die ik voor mijn dochter haakte.


Een naam slinger en hij hangt sinds hij af is op haar kamerdeur. Nu heb ik van dit patroon (die je in mijn etsy shop kan bestellen) ook een verjaardag slinger gemaakt en al een hoop cijfers gehaakt. Samen met haar naam slinger en het woord jaar (die is nog in de haak ;-)) kunnen we straks op haar verjaardag 'Hiep hiep hoera! Kiana 1 jaar' ophangen. Kijk daar wordt ik nou blij van :-D


Een jaar geleden was ik druk bezig met en deken voor Ukkie van 100 granny squares (wat 160 werd zoals je vast hebt gelezen in deze blog). Wat heeft dit met slingers te maken zoals in de blog titel staat? Ik ga voor Ukkie in aanloop naar haar eerste verjaardagsfeest 50 dagen haken aan een slinger voor haar en aanstaande zondag ga ik van start! Oh wat haal ik mezelf op m'n hals, ben best druk op het moment maar ik vindt het gewoon zo onwijs tof elke dag een klein stukje haken naar een bijzondere dag toe!


Ik ga de kleuren gebruiken die je hierboven bij het kaartje ziet. Stylecraft in de kleuren van haar geboortekaartje. Ik had er al andere projecten voor in mijn hoofd, maar die zijn beide afgestreept xD Ik haakte eerst de Droomdeken van Wolplein, het leek mij een mooi project om na de bevalling het haken weer op te pakken. Niet te veel nadenken want er zijn rijen dat je steeds dezelfde steek gebruikt en hij was begonnen op de dag dat Ukkie was geboren, dus eigenlijk moest ik hem wel haken. Toch mee gestopt, juist door de lange stukken hetzelfde patroon vond ik hem saai. Vorige week heb ik hem toevallig echt uitgehaald toen ik m'n garen een beetje aan het uitzoeken was.


Daarna begon ik aan een V-stitch deken. Ik volgde het patroon van Le monde de Sucrette en als inspiratie voor de kleur herhalingen gebruikte ik deze foto van Kolorintxus op instagram. Hij haakt heerlijk weg maar toen ik er de laatste keer aan werkte dacht ik bij mezelf ze heeft nu al zoveel dekens; Mario, Hogwarts crest, 100 squares voor Ukkie, Mario power ups (nog niet over geblogd) en een regenboog deken (ook nog niet over geblogd), doe ik haar echt een plezier met nog een deken? Ik wilde wel iets speciaals maken met dit garen aangezien ze in de kleuren van haar geboortekaartje zijn dus kwam ik op een slinger :-D

Ik heb overlegd met manlief (ja, hij heeft ook nog wat te zeggen hier in huis ;-)) en het gaan corner to corner vlaggetjes worden zoals bij haar naamslinger. Er wordt niet pixel gehaakt, gewoon simpel in één kleur. Oeh ik heb wel zin om te beginnen! Gelukkig mag ik al snel aan de slag, as zondag is het namelijk nog 50 dagen voor we haar verjaardag vieren, dus ik kan aan de haak! Op instagram zal ik elke dag een foto posten, elke dag een blogje erover gaat denk ik wel erg vervelen xD Dus wil je dit project volgen vergeet dan niet regelmatig op mijn instagram een kijkje te nemen vanaf zondag! :-D

Liefs,
Mriek


Reacties

 1. Zeer leuke creaties. Vlaggetjes zijn super leuk gedaan. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat is een leuk idee! Geweldige kleuren ook! Ik kijk zeker mee op Instagram!
  Groetjes,
  Akkelien
  debreimeisjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Kaartenhouder

Bij sommige kaartspellen zit je met je handen vol kaarten. Bijvoorbeeld bij Jokeren als je in één keer uit moet of bij Pesten als jij al die jokers voor je neus op de stapel krijgt. Om toch een beetje overzicht te houden en zodat de kaarten niet uit je handen vallen is er een kaartenhouder.


Hij is gemaakt van leuke stofjes en als vulling zitten er stukken op maat gesneden placemat in. Hierdoor kan hij zelfs in de handwas mocht hij erg smoezelig worden.


Ze worden gesloten met kam snaps en ze staan stevig. Er is er nog geen één keer een omgevallen, wel zo prettig :-)


Wil je er ook één haken. Je vind hier en hier een tutorial.

Liefs,
Mriek


Jip by Jan krukje

Je kent hem vast wel, het Jip by Jan krukje. Ruim twee jaar geleden alweer maakte Janneke het patroon voor het krukje of voor een poef. Het krukje is onwijs vaak gehaakt en heb ik ook onwijs vaak voorbij zien komen.


Ook ik kon het vorig jaar niet laten om zo'n krukje aan te schaffen en er een hoesje voor te haken. Manlief stond er niet om te springen, maar het krukje staat toch sindsdien bij ons in de woonkamer.


Het duurde wel even voor het krukje daadwerkelijk een hoesje kreeg, ik heb ook nooit meer dan 1 ding op de haaknaald staan xD


En dan zoek je een foto van het krukje en kom je erachter dat je helemaal geen tada foto hebt gemaakt xD Ik gebruikte hem wel om kussens mee op de foto te zetten en je ziet hem zo prima ;-)

Ik ben er nog steeds blij mee, zeker met dit lekkere kleurtje! (sunshine van stylecraft, voor de geïnteresseerden ;-)) Het patroon vind je op de site van Jip by Jan.

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)