Doorgaan naar hoofdcontent

Cadeautje voor puntje puntje puntje


Cadeautje voor puntje puntje puntje, mensen die mij op instagram volgen herkennen die hashtag vast wel #cadeautjevoorpuntjepuntjepuntje. Na de dekens die ik haakte voor mijn nichtje en voor mijn andere nichtje, kon het natuurlijk niet achterblijven dat ik ook een deken zou haken voor mijn pasgeboren neefje! En aangezien mijn broer en schoonzus ook op instagram zitten en ik niet wilde dat ze wisten dat dit project voor hun kleine spruit was werd het cadeautje voor puntje puntje puntje ;-)


Ik begon op tijd met het maken van het patroon, haalde de bollen katoen en ging aan de slag. Ik had alleen nog meer projecten liggen en met een kleine in huis blijkt dat voor mij dus helemaal niet te werken xD Opeens kwam de uitgerekende datum dichterbij en ik was nog lang niet halverwege! Dit werd meters haken!


En toen kwam de kleine ook nog eens twee weken te vroeg, dus deze tante had haar cadeautje helemaal nog niet af!


Natuurlijk gingen we wel op kraamvisite met een kleinigheidje en een kaartje dat Uk de volgende keer het cadeautje voor haar neefje zou komen brengen.


Afgelopen zondag was het zo ver. De deken was helemaal af en Uk heeft hem aan haar neefje kunnen geven!


Maar nu zijn jullie natuurlijk ook heel benieuwd wat de afbeelding in de deken is geworden!


Nou ...


dat ...


is ...


Nijntje!!


Een Nijntje deken voor mijn neefje :-D Waarom haakte ik een Nijntje deken voor mijn neefje en niet iets van Cars, brandweerman Sam of Woezel en Pip? Omdat m'n broer en schoonzusje een heleboel van Nijntje hadden in de babyuitzet en haar shirtje werd mintgroen omdat dat de kleur van de babykamer is geworden.


Ik haakte de deken met Phil Cotton 3 en haaknaald 4. Zoals je op de foto hierboven kan zien hobbelde en bobbelde hij best wel aan alle kanten. Gelukkig dankzij de rand ...


en het opspannen ...


kwam het toch helemaal goed.


Natuurlijk moest ik ook even met Nijntje op de foto!


Alleen is het wel heel stom als je zelf dan de achterkant naar de camera richt xD Kunnen jullie wel zien dat er eigenlijk bijna geen verschil zit tussen de voor en achterkant :-D


En natuurlijk maakte ik weer een stop motion filmpje van het maak proces van de deken. Ik was alleen na de eerste 5 rijen vergeten een foto te maken, dus zijn de progress shots om de 10 rijen gemaakt :-)


Zin om zelf aan de slag te gaan met dit pixel patroon? Je vindt hem hier.


Weer een pixel project om trots op te zijn, als ik het zelf mag zeggen :-)

Liefs,
Mriek

Reacties

 1. Wauwwww wat een prachtig kraamcadeau is dit geworden. Ik bewonder je doorzettingsvermogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gave deken. Je hebt jouw broer en schoonzus hier vast echt mee verrast. Goed dat je voor jezelf nog al die mooie en grappige foto's hebt van deze prachtige deken. Het wordt vast de lievelingsdeken van jouw neefje.
  Dank je wel voor het patroon. Ik ga hem zeker ook eens haken.

  Grotjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi cadeau is dat en ja Nijntje is en blijft geweldig.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Kaartenhouder

Bij sommige kaartspellen zit je met je handen vol kaarten. Bijvoorbeeld bij Jokeren als je in één keer uit moet of bij Pesten als jij al die jokers voor je neus op de stapel krijgt. Om toch een beetje overzicht te houden en zodat de kaarten niet uit je handen vallen is er een kaartenhouder.


Hij is gemaakt van leuke stofjes en als vulling zitten er stukken op maat gesneden placemat in. Hierdoor kan hij zelfs in de handwas mocht hij erg smoezelig worden.


Ze worden gesloten met kam snaps en ze staan stevig. Er is er nog geen één keer een omgevallen, wel zo prettig :-)


Wil je er ook één haken. Je vind hier en hier een tutorial.

Liefs,
Mriek


Jip by Jan krukje

Je kent hem vast wel, het Jip by Jan krukje. Ruim twee jaar geleden alweer maakte Janneke het patroon voor het krukje of voor een poef. Het krukje is onwijs vaak gehaakt en heb ik ook onwijs vaak voorbij zien komen.


Ook ik kon het vorig jaar niet laten om zo'n krukje aan te schaffen en er een hoesje voor te haken. Manlief stond er niet om te springen, maar het krukje staat toch sindsdien bij ons in de woonkamer.


Het duurde wel even voor het krukje daadwerkelijk een hoesje kreeg, ik heb ook nooit meer dan 1 ding op de haaknaald staan xD


En dan zoek je een foto van het krukje en kom je erachter dat je helemaal geen tada foto hebt gemaakt xD Ik gebruikte hem wel om kussens mee op de foto te zetten en je ziet hem zo prima ;-)

Ik ben er nog steeds blij mee, zeker met dit lekkere kleurtje! (sunshine van stylecraft, voor de geïnteresseerden ;-)) Het patroon vind je op de site van Jip by Jan.

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)