Doorgaan naar hoofdcontent

Eer van je werkIk blogde een paar maanden geleden over de beer lappenpop die ik voor mijn dochter maakte. Vandaag is ze alweer 10 maanden oud en ze is verzot op haar beer en dat doet mijn moederhart goed.


Natuurlijk ligt beer bij haar in bed en slaapt ze ermee. 's Avonds voor wij gaan slapen kijk ik altijd nog even bij haar en als beer aan de andere kant van haar bed ligt leg ik hem toch even binnen handbereik mocht ze hem gaan zoeken.


Als je haar uit bed gaat halen heeft ze beer altijd stevig vast. Als ze je ziet laat ze hem acuut los zodat ze duidelijk kan maken dat je haar uit bed moet tillen.


Beer gaat ook overal mee naartoe. Ik zet hem vast aan de wagen zodat mocht ze hem eruit gooien hij wel aan de wagen blijft hangen. Ziet er wel erg zielig uit voor beer, maar liever dat dan een troosteloos meisje die haar beer kwijt is.


Als we ergens binnenkomen moet ze altijd eerst de kat uit de boom kijken en houdt je heel stevig vast zo van laat mij niet los. Komt beer in zicht dan pakt ze hem stevig vast in plaats van jou, zo mooi om te zien dat ze zo verknocht is aan haar beer.


Natuurlijk is er ook een reserve beer zoals ik al vertelde in de vorige blog over beer. We wisselen de beren regelmatig af zodat ze beide even vertrouwd zijn. Tot nu toe heeft ze nog geen voorkeur gelukkig. Ook de kleertjes wissel ik om, zodat ze daar ook zo min mogelijk een voorkeur voor krijgt.


Nooit geweten dat ik me zo trots en blij zou voelen als ik mijn dochter zo zag stralen naar haar beer die ik voor haar heb mogen haken. Echt eer van je werk! Ik hoop dat ze samen nog vele avonturen gaan beleven :-D

Liefs,
Mriek

Reacties

 1. Ontzettend leuk dat ze zo gehecht is aan haar beer! Dan heb je wel weer van je werk. Zo lief samen met beer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk! Ja, dat moedergevoel, dat is echt bijzonder en ik snap het heel goed dat dit heel speciaal is voor jou: dat je dochter zo blij is met juist deze beer!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De beer is ontzettend leuk! Wat goed dat je er twee gemaakt heb, daar ben ik nooit opgekomen. Had voor dochter ook zo een beertje gehaakt, gelukkig nooit verloren.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

5 jaar Dieren cupcakes haken

Vijf jaar geleden kwam mijn eerste haakboek uit. Vijf jaar geleden alweer! Jeetje wat vliegt de tijd!


Wat was ik trots en blij, maar dat zal niemand gek vinden ;-)


Een grote doos gevuld met boekjes, die ik allemaal weer mocht verzenden want toen had ik mijn webshopje nog :-) De goede oude tijd ;-)En een jaar later was daar boekje 2, Feestpoppetjes haken. Nog steeds cupcakes, maar nu met Indianen, prinses, clown, baby's, kinderen van alles wat en ook in mini formaat en applicatie's.


Natuurlijk staan ze nog steeds te pronken in de kast die boekjes! Helaas worden ze niet meer gedrukt, maar ze zijn nog te bestellen bij o.a. bol.com, voor de liefhebber ;-)

Liefs,
Mriek

Granny square day 2017!

Hiephoi hiephoi! Vandaag is het granny square day op instagram! Doe je mee?


Met de haak community op instagram maken we samen een grote virtuele deken!


Het idee is simpel en iedereen kan mee doen!


Hierbij de stappenplan in het Nederlands:
- haak een granny square
- maak een foto van je granny square die het hele fotoframe vult
- plaats je foto op instagram met de juiste hashtags (#grannysquareday#grannysquareday2017)
- klik op de hashtag en geniet van de mooie virtuele deken die we samen maken!


@Suregal27 op instagram is de initiatief nemer van deze gezellige en leuke dag op Instagram. Hij is alweer voor de 4e keer! En we hebben gezamenlijk een keer instagram op tilt gebracht met de vele posts op de hashtag van dat jaar xD


De foto's in deze blog? Dat zijn screenshots die ik gister maakte van de hashtag #grannysquareday2016 en van @suregal27 (die met de uitleg) :-)

Heel veel plezier vandaag op instagram met #grannysquareday2017!! :-D

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)