Doorgaan naar hoofdcontent

Knoop je mee - Vriendschapsbandje 6 - Ruiten

We gaan vriendschapsbandje nummer 6 knopen, de een na laatste. Je leest het goed de een na laatste. De vakantie loopt in onze regio op zn eind, volgende week voor Zuid en over twee weken voor het Noorden. Volgende week volgt er nog een laatste bandje, de week daarop nog een blogje wat je nog meer met geknoopte werkjes kan doen :-D Dus de laatste blog over de vriendschapsbandjes post ik in de laatste week zomervakantie in Nederland!


Maar zo ver is het nog niet, eerst het bandje van deze week: ruiten. Ik heb wat tinten blauw en wit uitgekozen en het deed mij denken aan onze vakantie's vroeger in Griekenland en aan m'n moeder, die houdt wel van een mooie blauw combi :-D Hij is weer een beetje anders dan de vorige bandjes, je begint namelijk niet met knopen aan de zijkanten, maar in het midden. Ik leg alles weer uit aan de hand van foto's natuurlijk ;-) Knoop je mee?

Liefs,
Mriek

We gebruiken 5 verschillende kleuren garen:
4 van +/- 2 meter lang
1 van +/- 3 meter lang
Ik gebruik verschillende blauw tinten en wit.


Vouw de draden dubbel en leg in het gevouwen gedeelte een knoop. Boven de knoop zit een lusje en onder de knoop zie je alle draden dubbel.
Leg de draden in de volgorde die jij wilt hebben, de langste draden komen hierbij in het midden.


Knoop de middelste draad 2x samen. Daarna knoop je beide middelste draden naar de buitenkanten, op elke draad maak je twee knopen.


Het zelfde doe je met de volgende middelste draden, alleen knoop je die t/m de een na laatste buitenste draden (op de foto wit).


En nogmaals hetzelfde met de volgende middelste draden, deze knoop je t/m de twee na laatste buitenste draden (op de foto wit).


Knoop nu twee keer de middelste draden samen en dan knoop je de linker draad van de middelste één keer naar links (op wit)


en één keer naar rechts (ook op wit). Nu zit de donkerblauwe draad weer in het midden.


Hetzelfde doen we met de rechter middelste draad, alleen dan in spiegelbeeld. Knoop hem één keer naar rechts (op wit)


en één keer naar links (nog steeds op wit).


Knoop de middelste donker blauwe draden nogmaals 2 keer samen.


Om een ruit te maken neem je de derde draad van buiten en knoop je hem 2 keer op alle draden tot je in het midden bent.


Hetzelfde doe je aan de andere kant in spiegelbeeld en leg twee knopen in de middelste draden.


De tweede draad van buiten knoop je op dezelfde manier naar het midden. Aan beide kanten 2 knopen op elke draad tot je in het midden bent, in het midden knoop je dezelfde kleur 2 keer met elkaar.


Hetzelfde doe je met de buitenste draden.
Je hebt nu een ruit geknoopt.


We gaan nu de zijkanten knopen. Neem de linker buitenste draad en knoop die twee keer op twee draden, op de derde draad maak je één knoop naar rechts


en één knoop naar links.


Pak nu de linker buitenste draad en knoop die één keer naar rechts


en één keer naar links.


Pak nu de draad waarmee je de zijkant begon te knopen (de derde draad van links, in mijn geval wit) en maak daarmee 2 knopen op de twee draden naar links, hij zit nu aan de linker buitenkant.
De linker zijkant is nu klaar. Je doet hetzelfde in spiegelbeeld aan de rechter zijkant.


Je neemt de rechter buitenste draad en knoop die twee keer op twee draden, op de derde draad maak je één knoop naar links


en één knoop naar rechts.


Pak nu de rechter buitenste draad en knoop die één keer naar links


en één keer naar rechts.


Pak nu de draad waarmee je de zijkant begon te knopen (de derde draad van rechts, in mijn geval wit) en maak daarmee 2 knopen op de twee draden naar rechts, hij zit nu aan de erchter buitenkant.
Beide zijkanten zijn nu klaar.


Bovenstaand patroon ga je herhalen tot je je bandje lang genoeg vindt. Alleen de allereerste knoop (de twee middelste draden samen knopen) die sla je over, die heb je namelijk al gemaakt dus je begint met de linker middelste draad naar links te knopen en de rechter middelste draad naar rechts.Als je bandje lang genoeg is verdeel je de rest draden in twee delen en maak je er twee vlechten in van ongeveer 5 cm met een knoop tegen de vlecht aan. Knip de rest draden af en je bandje is klaar!


Ik vind het een heerlijk zomers vriendschapsbandje geworden!
Heb jij vriendschapsbandjes geknoopt? Deel ze op social media met de hashtag #knoopjemee zodat ik ze terug kan vinden!

Veel knoop plezier!
Liefs,
Mriek


Print Friendly and PDF

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Drops moss stitch sjaal

Hihi, ja ik ben verslaafd aan de moss stitch :-D Naast de sjaal waarmee ik de moss stitch tutorial heb gemaakt (waar ik nog steeds regelmatig een stukje aan haak) en de moss stitch cowl die ik gehaakt heb heb ik nu ook een moss stitch sjaal gehaakt van drops!

Drops moss stitch scarf
Hihi, yes I'm addicted to the moss stitch :-D After the scarf that I used to make the moss stitch turtorial (the one that isn't finished, but I regularly pick up to crochet a few rows) and the moss stitch cowl I crocheted I now also crocheted a moss stitch scarf from drops!


Mn eerste moss stitch sjaal (die ene die nog niet klaar is) haak ik in de breedte. Deze van drops heb ik in de lengte gehaakt zodat hij toch weer een ander effect geeft.

I crochet the first moss stitch scarf (the one that isn't finished) in width. This one from drops is crocheted in length so it gives a different effect.


Waarom noem ik dit mijn drops moss stitch sjaal? Omdat ik hem heb gehaakt met Drops Paris. Dit is een 100% k…

Moss stitch tutorial

Bij de blog van le monde du Sucrette zag ik toch zo'n leuke steek! De moss stitch. Ik was meteen verliefd en volgens haar blogje was hij niet zo moeilijk. Het priniepe is best makkelijk een lossen en een vaste, maar een duidelijke tutorial met uitleg van begin tot eind kon ik niet vinden, dus ben ik het zelf gaan uitproberen. Het is me gelukt, dus volgt hier de tutorial.

I found a very nice stitch on the blog of le monde du Sucrette! The moss stitch. I instantly fell in love and she said that it was an easy stitch. It is not hard, it is just a chain and a single crochet, , but I couldn't find a clear tutorial with explanation from beginning to end, so I tried something myself. I've done it, so here is the tutorial (in US terms).


Benodigdheden:
- garen (ik gebruik restjes katoen voor haaknaald 2,5-3,5)
- haaknaald, groter dan nodig bij het garen (ik gebruik haaknaald 5 maar haak van mezelf erg strak)
- schaar
- stopnaald

Supplies:
- yarn (I use leftover cotton for crochet hoo…

Kaartenhouder

Bij sommige kaartspellen zit je met je handen vol kaarten. Bijvoorbeeld bij Jokeren als je in één keer uit moet of bij Pesten als jij al die jokers voor je neus op de stapel krijgt. Om toch een beetje overzicht te houden en zodat de kaarten niet uit je handen vallen is er een kaartenhouder.


Hij is gemaakt van leuke stofjes en als vulling zitten er stukken op maat gesneden placemat in. Hierdoor kan hij zelfs in de handwas mocht hij erg smoezelig worden.


Ze worden gesloten met kam snaps en ze staan stevig. Er is er nog geen één keer een omgevallen, wel zo prettig :-)


Wil je er ook één haken. Je vind hier en hier een tutorial.

Liefs,
Mriek


Jip by Jan krukje

Je kent hem vast wel, het Jip by Jan krukje. Ruim twee jaar geleden alweer maakte Janneke het patroon voor het krukje of voor een poef. Het krukje is onwijs vaak gehaakt en heb ik ook onwijs vaak voorbij zien komen.


Ook ik kon het vorig jaar niet laten om zo'n krukje aan te schaffen en er een hoesje voor te haken. Manlief stond er niet om te springen, maar het krukje staat toch sindsdien bij ons in de woonkamer.


Het duurde wel even voor het krukje daadwerkelijk een hoesje kreeg, ik heb ook nooit meer dan 1 ding op de haaknaald staan xD


En dan zoek je een foto van het krukje en kom je erachter dat je helemaal geen tada foto hebt gemaakt xD Ik gebruikte hem wel om kussens mee op de foto te zetten en je ziet hem zo prima ;-)

Ik ben er nog steeds blij mee, zeker met dit lekkere kleurtje! (sunshine van stylecraft, voor de geïnteresseerden ;-)) Het patroon vind je op de site van Jip by Jan.

Liefs,
Mriek

Attic 24 tas

Na ruim een maand is hij klaar!! Inclusief bloemen en bloemblaadjes!!
 Ik ga hem gebruiken om het project waar ik op dat moment mee bezig ben in te bewaren, als ik hem dan mee wil nemen hoef ik alleen die tas te pakken en heb ik alles! ;-)

Nog even een bloemetje in detail. De bloem is ook naar een patroon van Attic 24, net als de tas :)